אוכל
צילום׃ עדי עובדיה, מאסטר שף

קנלוני ארבע גבינות ופסטו בבשמל

קנלוני במילוי גבינות ופסטו, אפויים בשמיכת קרם בשמל ומוגשים עם סלט ארוגולה ועגבניות שרי

אלקנה ביטון | מאסטר שף | פורסם 02/05/13 
  • זמן עבודהשלושת רבעי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.4 63 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

קנלוני (כ-25 יחידות)

שק זילוף עם צנתר רחב

לבשמל:

100 גרם חמאה

4 כפות קמח

כוס וחצי חלב

4 גבעולי תימין מופרדים מהגבעול

50 גרם פרמזן מגורד

לפסטו:

צרור עלי בזיליקום, שטופים

50 גרם גבינת פרמזן, מגורדת

שן שום

2 כפות צנוברים

מעט מלח

פלפל שחור

3/4 כוס שמן זית

למילוי הגבינה:

150 גרם גבינה צהובה, מגוררת

150 גרם גבינת פטה

150 גרם גבינה בולגרית

150 גרם גבינת שמנת

קמצוץ אגוז מוסקט

לסלט ארוגולה:

150 גרם עגבניות שרי

מיקס עלי בייבי

חצי לימון

מעט שמן זית

מלח גס

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבשמל: ממיסים את החמאה בסיר. מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב, עד שהתערובת הופכת מעט גושית.

2 אחרי שהקמח סופג את החמאה מוסיפים בהדרגתיות את החלב. מורידים את הבשמל מהאש ומצננים מעט.

3 לקראת ההגשה מוסיפים את הפרמזן והתימין ומערבבים.

4 מכינים את הפסטו: טוחנים את כל החומרים חוץ מהשמן במעבד מזון בעוצמה גבוהה כ-20 שניות.

5 מוסיפים בהדרגה את השמן, עד שהפסטו נהיה משחתי ויפה.

6 מכינים את מלית הגבינה: מפוררים את הגבינות הקשות לקערה ומערבבים עם גבינת השמנת ואגוז המוסקט.

הרכבת המנה:

1 מערבבים את הפסטו לתוך תערובת הגבינות ומעבירים לשק זילוף.

2 ממלאים את הקנלוני ומסדרים בתבנית פיירקס מרובעת.

3 יוצקים את הבשמל על הקנלוני ומוסיפים פרמזן, אם רוצים.

4 מכניסים את התבנית לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות לכ-30 דקות, עד שהמנה מזהיבה.

5 בינתיים אפשר להכין סלט ארוגולה: חוצים את עגבניות השרי ומערבבים את כל החומרים.

מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

>> לכל המתכונים לשבועות