אוכל
צילום׃ באדיבות מחלבות גד

פשטידת תפוחי אדמה, בטטות וגבינות במחבת

את הפשטידה הזו מכינים באותה טכניקה של הפריטטה האיטלקית - מטגנים בצל, תפוחי אדמה ובטטה במחבת, יוצקים מעל תערובת גבינות וביצים ומעבירים לתנור להמשך אפייה

| באדיבות מחלבות גד | פורסם 18/05/14 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 37 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (6 מנות):

1/4 כוס שמן זית

1 בצל בינוני, חצוי ופרוס דק

2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 2 ס"מ

1 בטטה בינונית, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ

4 ביצים גדולות

1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת מתוקה לבישול (15%)

1 כוס (80 גרם) פתיתי גבינת קשקבל

1/2 קופסה (125 גרם) גבינה בולגרית מסורתית 5% או 16%, מפוררת גס

1/4 כוס עירית קצוצה דק

מלח

פלפל שחור גרוס

קופסה (125 גרם) גבינת קממבר, חתוכה לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ

אופן ההכנה:

1 מחממים מחבת בינונית (עם ידית מתכת שיכולה להיכנס לתנור) על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל, תפוחי אדמה ובטטה מטגנים כ-10 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד להזהבה. מפזרים את הבצל, תפוחי האדמה והבטטה באופן שווה במחבת.

2 טורפים ביצים בקערה, מוסיפים שמנת מתוקה, קשקבל, בולגרית, עירית, מלח ופלפל ומערבבים. יוצקים למחבת ומטגנים כ-5 דקות, עד ששולי הפשטידה מתייצבים.

3 מניחים מעל פרוסות קממבר ומעבירים את המחבת לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. 

4 אופים 20-15 דקות, עד להזהבה. מגישים חם או בטמפרטורת החדר.

הצעת הגשה: מגישים את הפשטידה עם המחבת הישר מהתנור אל השולחן.

>> לכל המתכונים לשבועות