אוכל
צילום׃ אנטולי מיכאלו, דן גורמה

עוגת דבש בחושה

עוגת דבש שהיא למעשה לחם תבלינים צרפתי, שדורשת ערבוב בלבד: קודם את הרטובים, אחר כך את היבשים - ואז כולם ביחד והיידה לתנור. מספיק פשוט בשבילנו

מאיה רביבו | דן גורמה | פורסם 10/09/15 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 3.6 68 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

3/4 כוס שמנת מתוקה

3/4 כוס דבש

30 גרם חמאה

כוס ושלושת רבעי קמח

כפית תערובת תבלינים (ראו בהמשך)

1/2 כוס סוכר

שקית וחצי אבקת אפייה

3 ביצים

לתערובת תבלינים:

2 כפות קינמון

כפית ג'ינג'ר טחון

1/2 כפית ציפורן

1/2 כפית גרידת לימון

אופן ההכנה:

1 מערבבים את מרכיבי תערובת התבלינים ושומרים בצנצנת זכוכית סגורה היטב.

2 מחממים את השמנת, הדבש והחמאה בסיר על להבה נמוכה.

3 בקערה נפרדת מערבבים את כל החומרים היבשים: הקמח, תערובת התבלינים, הסוכר ואבקת האפייה.

4 מעבירים את התערובת הנוזלית לתערובת היבשה ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

5 מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבבים עד שכל הביצים נבלעות בתערובת.

6 יוצקים לתבנית אינגליש קייק משומנת.

7 אופים ב-160-170 מעלות 35-40 דקות.

שף קונדיטור מאיה רביבו היא ראש מגמת קונדיטוריה בדן גורמה.

 

>> כל עוגות הדבש

>> מתכונים לראש השנה