אוכל
צילום׃ חן שוקרון, mako אוכל

עוגת דבש

מתכון לעוגת דבש בחושה שקשה לסרב לה: פשוטה מאוד להכנה, מפיצה ניחוחות של התחלה חדשה וטעימה מאין כמוה. אין פלא שהיא עוגת הדבש הקבועה שלנו כבר שנים

חן שוקרון | mako אוכל | פורסם 12/09/23 
  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.5 61 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

העולם נחלק לשניים: כאלו שאוהבים עוגות דבש וכאלו שמעווים את פרצופם רק לשמע צמד המילים הזה. אני כמובן משתייכת לצד שאוהב, מאוד אוהב. מבחינתי אם יש עוגה בחושה אולטימטיבית, כזאת שכיף לאכול בצמוד לכוס תה חמה, זאת עוגת דבש רכה, לחה, לא מתוקה מדי ומבושמת בתבלינים.

 
 
עוגת דבש טובה נושאת עימה ריח של חג, של התחלה חדשה וגם של ילדות. זאת ללא ספק אחת העוגות האהובות עליי מאז ומעולם. אני זוכרת את עצמי עומדת במטבח הישן בבית הוריי, מיישרת בלי הרף את העוגה שסבתא שלי הכינה. כשהעוגה הייתה נגמרת הייתי עוברת לדובשניות המתוקות, אהבת ילדות נוספת ונושא למתכון בפני עצמו.

 

העוגה שכאן היא עוגה בסיסית ולא מתחכמת, כפי שמקובל בשנים האחרונות. לא תמצאו בה תוספות שונות ומשונות, טעמים חדשניים ואפילו לא שיטת הכנה מאתגרת. דווקא בשל כך אני אוהבת אותה - הכי בסיסית והכי טעימה. גם אופן ההכנה שלה פשוט וקל – קערת חומרים יבשים, קערת חומרים לחים, ערבוב קל, ולתנור.

 

הכמויות שבמתכון הן גדולות מאוד ומצליחות להניב עוגה אחת גדולה ביותר, אך ניתן לאפות את הבלילה גם ב-3 תבניות אינגליש קייק נפרדות.

מרכיבים :

לתבנית קוגלהוף בקוטר 24-26 ס"מ או 3 תבניות אינגליש

3 וחצי כוסות (500 גרם) קמח

כפית אבקת אפייה

כפית סודה לשתייה

4 כפיות קינמון טחון

קורט ציפורן (לא חובה)

חצי כפית מלח

כוס (240 מ"ל) שמן

כוס (320 גרם) דבש

כוס ורבע (250 גרם) סוכר

חצי כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר

3 ביצים

כפית תמצית וניל

כוס (240 מ"ל) קפה נמס חם (1 כפית גדושה קפה נמס מומסת בכוס מים רותחים ללא חלב)

גביע (200 מ"ל) יוגורט 3% (ניתן להמיר בחצי כוס מיץ תפוזים)

רבע כוס (60 מ"ל) וויסקי/רום/ברנדי

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים את התבנית או התבניות.

2 מנפים לקערה את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, הקינמון והציפורן. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב בעזרת מזלג.

3 בקערת המיקסר מערבלים יחד את השמן, הדבש, הסוכר (לבן וחום), הביצים, תמצית הווניל, הקפה החם, היוגורט (או מיץ התפוזים) והוויסקי. 

עוגת דבש חן שוקרון - קמח וקקאו (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת דבש חן שוקרון - קמח וקקאו|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
עוגת דבש חן שוקרון - מיקסר עם החומרים הרטובים (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת דבש חן שוקרון - מיקסר עם החומרים הרטובים|צילום: חן שוקרון, mako אוכל
עוגת דבש חן שוקרון - הבלילה בתבנית (צילום: חן שוקרון, mako אוכל)
עוגת דבש חן שוקרון - הבלילה בתבנית|צילום: חן שוקרון, mako אוכל

4 מוסיפים את תכולת קערת היבשים לקערת המיקסר ומערבלים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה. מעבירים את הבלילה לתבנית/תבניות משומנות, ומעבירים לתנור.

5 אופים את העוגה בתבנית קוגלהוף גדולה משך האפייה יהיה כשעה ורבע (75 דקות). שימו לב - זמן האפייה של עוגת דבש בתבניות אינגליש קייק מתקצר ל-55 דקות. העוגה מוכנה כשקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש ועם מעט פירורים לחים. יש לצנן לחלוטין את העוגה לפניי החילוץ מהתבנית.

* עוגת הדבש נשמרת בטמפרטורת החדר כשהיא עטופה היטב עוד 4 ימים נוספים.

* על פי מתכון מתוך הספר Treasure of Jewish Holiday Baking.

בקרו בבלוג של חן - מתוקים שלי

כל המתכונים לראש השנה

המתכון פורסם פה לראשונה בשנת 2012