>> ראש השנה 2013: מתכונים למנות עיקריות
אנטרקוט צלוי עם בצל ממולא
מנה יפהפייה של אנטרקוט צלוי לצד פלחי בצל ממולאים באורז, עגבניות ופטרוזיליה, של השפים ממסעדת "ברטי". אם אתם רוצים לפנק את האורחים שלכם בבשר אנטרקוט משובח - זה המתכון בשבילכם.
>> למתכון: אנטרקוט צלוי עם בצל ממולא
פילה בקר צלוי, עם רוטב עגבניות וטרגון
עוד מנת בשר מצוינת היא מנת הפילה הזאת של אשף המטבח גורדון רמזי. את הפילה מכינים לדרגה אמדמדה ויפה, הרוטב עשיר בטעמים וקצת חריף - וביחד מקבלים מנה עיקרית מרשימה ובעיקר מושקעת.
>> למתכון: פילה בקר צלוי, עם רוטב עגבניות וטרגון
פרגית ממולאת בשר וירקות
המנה המפורסמת של המאסטר שף אבי לוי, שהביאה לנו את הניצחון בגמר - רק בגרסה ביתית יותר פשוטה ואפילו יותר טעימה. את הפרגיות ממלאים במילוי בשרי ועשיר והרוטב מכיל טעמים מזרחיים טעימים. אין ספק שזאת מנת חג מנצחת.
>> למתכון: פרגית ממולאת בשר וירקות
עוף עם פירות יבשים בשקית קוקי
לא רק שמתכון מרוקאי אסלי שגם פולנים אוהבים, הוא גם חגיגי וגם מהיר: עשר דקות עבודה, פחות משעה בתנור, ויש לכם מנת מקסימה, מתובלת וטעימה שהולכת נהדר עם כל תוספת - קוסקוס, אורז, בורגול ועוד.
>> למתכון: עוף עם פירות יבשים בשקית קוקי
העוף הצלוי המושלם
ממשיכים עם עוף והמתכון לעוף הצלוי המושלם של ג'יימי אוליבר - קילו וחצי של שלמות צלויה, מלאה בדברים טובים כמו עשבי תיבול, שמן זית ולימון. הסוד הוא שאת התיבול עושים גם מעל וגם מתחת לעור והתוצאה - חלומית וחגיגית.
עוף ובמיה ברוטב עגבניות
מי שרוצה את מנת העוף שלו הרבה יותר "ביתית" מוזמן לשלב אותה עם במיה (זאת העונה, אבל אפשר גם קפואה) לתבשיל צפון אפריקאי משגע. שוקי עוף, עגבניות, פפריקה, כמון ועוד יוצרים מנה פשוטה מאוד, אבל חגיגית, שתלך נהדר עם אורז.
>> למתכון: עוף ובמיה ברוטב עגבניות
אוסובוקו עגל
הבשר עם העצם החלולה הולך לככב על שולחן החג שלכם. אחרי שלוש שעות של בישול ביין אדום, ירקות ותבלינים, עם עושר עצום של טעמים וניחוחות - אין ספק שהמנה הזאת הולכת להרשים את האורחים שלכם.
תחתיות ארטישוק ממולאות
ארטישוק ממולא בפרגית ותבלינים, שמתבשל ברוטב סמיך וטעים - מילה שלנו, מדובר במנה שתכריע גם את אחרון סרבני הממולאים. והבונוס: לוקח פחות מ-20 דקות להכין אותה. בשאר הזמן היא על האש.
>> למתכון: תחתיות ארטישוק ממולאות
סלמון אפוי מנצח
סלמון אפוי - הגרסה הקלה והמהירה. את ההכנה של הדג עושים בצ'יק צ'ק, עוד 15 דקות של השרייה והופ, ל-20 דקות בתנור. המתכון הזה הוא אמנם למנה אחת, אבל אפשר בכיף להכפיל את הכמויות במספר האנשים שמוזמנים לארוחה.
סלמון צרוב למחצה של מסעדת מול ים
הסלמון האפוי לא מספיק מאתגר אתכם? נסו את פילה הסלמון של השף יורם ניצן ממסעדת 'מול ים'. פילה סלמון בסויה ומירין, עם פטריות ואספרגוס בוויניגרט חזרת וסלט פריך וחריף בצד. אם אתם משיגים ממוכר הדגים שלכם קינג סלמון - זה בכלל חגיגה. אמנם המתכון הזה לוקח זמן, אבל אין ספק שהוא מושקע בטירוף ושווה כל רגע.
>> למתכון סלמון צרוב למחצה של מסעדת מול ים
לכל מי שמנות הבשר והדגים לא מדברות אליו, הנה מתכון ללזניה צמחונית שיכולה להוות יופי של חלופה לצמחונים, או תוספת נחמדה לצד הבשר בשביל הקרניבורים. אם הבטטות יקרות מדי, אפשר להחליף אותן בדלעת או דלורית.
שתפו את המתכונים למנות העיקריות של ראש השנה