* כל המתכונים באדיבות פסקל פרץ-רובין

אורז הוא פריט מאסט על כל שולחן. לשמחתנו הוא ידידותי מאוד לתוספות, שהופכות את הלבן הזה לקצת יותר חגיגי ושמח. הנה ארבע אופציות מוצלחות לראש השנה.

>> בואו לבקר אותנו בפייסבוק, טעים שם

אורז עם שעועית אדומה וגזר (צילום: פסקל פרץ-רובין)
יופי של מנה בסגנון גאוני האורז - הפרסים|צילום: פסקל פרץ-רובין
אורז עם שעועית אדומה וגזר

מנת אורז חגיגית המשלבת גזר, צימוקים, שעועית אדומה ושלל תבלינים, המבושלים על מצע תפוחי אדמה. מה שנקרא במטבח הפרסי "תהדיג". התוצאה: אורז טעים ויפה להפליא, עם שכבה פריכה קטלנית.

מרכיבים (6-8 מנות):
2.5 כוסות אורז פרסי זהב-יסמין, מושרה במים עם מעט מלח יום קודם
2 כפיות מיץ לימון
150 גרם שעועית אדומה
3 גזרים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
1/2 כוס צימוקים
2 כפות שמן
1/2 כוס שמן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום
1 כפית כוסברה טחונה
1/4 כפית הל
1/4 כפית קינמון
2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

אופן ההכנה:
1. מסננים את גרגרי האורז מהנוזלים. מעבירים לסיר עם מים ומוסיפים את מיץ הלימון. מבשלים 8 דקות בדיוק ומסננים.
2. בסיר נפרד מבשלים את השעועית האדומה במים כ-25 דקות. מסננים. במחבת בינונית מחממים את 2 כפות השמן ומטגנים 3-5 דקות את רצועות הגזר והצימוקים.
3. בסיר רחב מחממים את השמן, מוסיפים מלח, כורכום, כוסברה, הל וקינמון ומערבבים היטב. עורכים בתחתית הסיר את פרוסות תפוחי האדמה. שמים שיכבה דקה של שעועית וגזר. חוזרים ושמים שכבת אורז נוספת ועליה שעועית וגזר. ממשיכים בפעולה עד גמר האורז השעועית והגזר.
4. מכסים את הסיר במכסה עטוף במגבת ומבשלים על להבה נמוכה כ-30-40 דקות. מגישים חם.

אורז עם עשבי תיבול (יח``צ: פסקל פרץ-רובין)
אורז עם עשבי תיבול. זהירות, ניחוחות מטריפים|יח``צ: פסקל פרץ-רובין
אורז עם עשבי תיבול

מנת אורז ירוקה ועשירה בעשבי תיבול, שמוסיפים לאורז הבסמטי טעם וניחוח מיוחדים במינם. מהיר, קל וטעים אש.

מרכיבים (4-6 מנות):
1.5 כוסות אורז בסמטי הודי – מושרה במים כשעתיים, שטוף ומסונן 3 פעמים
5 כפות שמן
1 כף מלח
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
1 כוס שמיר קצוץ
1 כוס פטרוזיליה קצוצה
1 כוס כוסברה קצוצה
1/4 כוס עלי נענע קצוצים
4 שיני שום קצוצות
1/4 כפית ציפורן טחון
1/2 כפית קינמון
1/4 כפית כורכום
3 כפות מים

אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז במים כ-7 דקות ומסננים.
2. מטגנים בשמן את האורז כ-5 דקות. מוסיפים את כל החומרים ומערבבים היטב.
3. מכסים במכסה עטוף במגבת. מביאים לרתיחה על להבה בינונית וממשיכים לבשל על להבה נמוכה כ-30 דקות. מכבים ומצננים.

תבשיל פירות מיובשים (יח``צ: פסקל פרץ-רובין)
עם כדורי בשר או בלי. תבשיל נהדר לשים על האורז|יח``צ: פסקל פרץ-רובין
תבשיל פירות מיובשים

תבשיל שטעמו מתקתק וניחוח הקינמון והציפורן מודגשים בו. מגישים על אורז לבן פשוט - ומתענגים.

מרכיבים (6-8 מנות):
4 כפות שמן
4 בצלים גדולים, פרוסים דק
1/2 ק"ג משמשים יבשים או שילוב בין פרי מיובש וטרי
1/2 ק"ג שזיפים יבשים
1/2 ק"ג צימוקים ללא חרצנים
מיץ מ-1/2 לימון גדול
2 כפות סוכר
1/2 כפית קינמון טחון או מקל קינמון
1/4 כפית ציפורן טחונה
1 כוס מים

לעיטור:
1/4 כוס אגוזי מלך שלמים או קצוצים

אופן ההכנה:
1. מחממים בסיר רחב את השמן ומטגנים את הבצל עד לקבלת גוון זהוב. מוסיפים את המשמשים, השזיפים והצימוקים ומערבבים היטב. יוצקים חצי כוס מים, מוסיפים מיץ לימון וסוכר. מוסיפים מעט מים ומביאים לרתיחה.
2. במידה ומעוניינים לשלב בתבשיל כדורי בשר מוסיפים אותם בשלב זה - צרים כדורי בשר בקוטר 3 ס"מ ומוסיפים לתבשיל.
3. מבשלים במשך 35-40 דקות עד לריכוך הפירות המיובשים (ובישול כדורי הבשר למי שהוסיף).

עוד באוכל טוב:

 

אורז לבן חגיגי

גרגרי אורז לבן בתוספת מפנקת ועשירה שתשמח את כל השולחן.

לאורז (6-8 מנות):
מעט שמן לטיגון
2 כוסות אורז פרסי, נקי ושטוף
1/2 כפית מלח
4 כוסות מים רותחים

לתוספת:
4 כפות שמן
2 בצלים גדולים, חתוכים לרצועות דקיקות
100 גר' שקדים מולבנים
50 גר' צימוקים
50 גר' אגוזי פקאן
1/2 כפית קינמון
1/2 כוס דבש
3-4 כפות מים

אופן ההכנה:
1. האורז – מטגנים את האורז בשמן עד להזהבה. מוסיפים מלח ומערבבים.
2. מוסיפים מים רותחים ומבשלים כדקה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 15 דקות.
3. התוספת: מחממים שמן במחבת רחבה, מוסיפים את רצועות הבצלים ומאדים עד לקבלת גוון חום-זהבהב.
מוסיפים את שאר החומרים, מערבבים ומבשלים במשך 6-5 דקות על להבה נמוכה-בינונית. מעבירים לכלי הגשה ומניחים לצד האורז הלבן.

>> ראש השנה: מתכונים למנות ראשונות תוספות 

>> ראש השנה: מתכונים למנות עיקריות

>> ראש השנה: מתכונים לקינוחים

>> כל המתכונים לראש השנה