מפגש רמב"ם
מזללת הפיתות מבית מסעדת בסטה הוותיקה עשתה רעש בכל מובן אפשרי מרגע שנפתחה. מדובר במקום מושלם לאכול בו שווארמה חלומית שנארזת לתוך פיתה גמישה, חזקה, אוורירית ובשרנית בו זמנית. השווארמה במקום מורכבת מבשר בקר ושומן כבש ואפשר לקבל אותה בחצי פיתה, בפיתה שלמה או בלאפה דקה, עם צזיקי או חומוס למסורתיים. אל תוותרו על ירוקים, עגבנייה, בצל כבוש עם סומאק ועמבה נהדרת שמקפיצים בטירוף את המנה, וגם על הצ'יפס שהוא לא פחות ממושלם.
מחיר: 36-55 שקלים.
שווארמה איציק הגדול
השווארמה של איציק הגדול עשויה מבשר מקומי שמגיע היישר מחוות הגידול של המותג ויש במקום סיח מיוחד של בקר וואגיו. המחיר בהתאם כי בכל זאת, איפה עוד תאכלו בשר וואגיו בפיתה? יש כמובן גם שווארמה הודו, אבל לפה באים בשביל הוואגיו, עבורו הוקמה גם עמדת צילום ותיוג מיוחדת. אז כן, הבשר עסיסי, טעים, מתובל בעדינות והטעם הבשרי עמוק ונוכח מאוד. האם זה שווה את המחיר? אז זה תחליטו אחרי שתטעמו. מבחר התוספות לא גדול ומשאיר את הבמה פנויה לבשר.
מחיר פיתה שווארמה וואגיו: 62 שקלים.
באן מי 13
הכריך הווייטנאמי המפורסם משלב בין כל מה שמדהים בבגט צרפתי לבין כל מה שממכר באוכל אסייתי. כאן מכינים אותו במילוי עוף, בקר או טופו, ואיתם נערמים בבגט גם ממרח פטה בקר, חמוצים אסייתיים תוצרת בית, עלי נענע, כוסברה, בזיל תאילנדי ואיולי סרירצ'ה. התוצאה היא שבכל ביס יש טעם חמוץ, חריף, מלוח ומתוק, ומיד כשמסיימים את המנה מתחילים לחכות לפעם הבאה.
מחיר: 50-60 שקלים למנה.
הכרמל 40
דוכן הדגים בשוק בניצוחו של שף אלעד אמיתי הפך לאחת מתחנות החובה של פודיז בשוק הכרמל בזכות מנה אחת: כריך דייגים. הכריך המפורסם מגיע בכמה גרסאות: עם דגים נאים, כבושים, מטוגנים או צלויים. יחד עם הלחמנייה הקלויה, הרטבים והירקות - מדובר בכריך שהוא הצגה וללא ספק אחת ממנות אוכל הרחוב הכי שוות, ותיקות ויציבות בשוק הכי מתויר בארץ.
מחיר: 45 שקלים.
ג'סמינו
ההצלחה של ג'סמינו הייתה סנסציונית מהרגע שהמקום נפתח ועד היום נצפים במקום תורים של מעריצים שרופים. הפיתות הנהדרות עדיין נחשבות ללהיט תל אביבי, הרבה בזכות הגישה הפשוטה והמנצחת ששמה את הפוקוס על הבשרים הטובים שנצלים על הגריל ביד אומן. התפריט מצומצם ולא מתפזר, ויש בו רק קבב, נקניקיות, פרגיות או לב עגל חריף. מבחר התוספות כולל טחינה, עמבה, עגבניות צלויות ופלפל חריף. זה הכל, ובאמת שלא צריך יותר מזה בשביל ליהנות מפיתה נפלאה.
מחיר: 40-44 שקלים.
סביח פרישמן
הרבה מיתולוגיה וסיפורים יש בזירת הסביח התל אביבית, אבל סביח פרישמן יש רק אחד, והוא בעינינו המוצלח ביותר ולא סתם הפך לרשת. סביח פרישמן היה ונשאר מוקד עלייה לרגל למי שאוהב סביח, ומעיד על כך התור התמידי. למרות ריבוי הגרסאות שיש למנה, אנחנו הכי אוהבים את הגרסה הקלאסית עם החציל המושלם, הסלט, הירוקים, העמבה הטעימה, הטחינה, הבצל והביצה, שנכנסים לפיתה באקסטרה נדיבות והשקעה עד שהפיתה מתבקעת.
מחיר: 27-35 שקלים לפיתה.
הקוסם
המקום של אריאל רוזנטל בפינת הרחובות קינג' ג'ורג' ושלמה המלך שינה לנצח את זירת אוכל הרחוב התל אביבית כשנפתח לפני מעל 20 שנה. וכן, למרות שיש לקוסם גם שווארמה מעולה שמוגשת עם פלאפל וחציל, אנחנו סבורים שמנת הדגל הייתה ונותרה הפלאפל המדהים, שבשבילו כולם עומדים כאן בתור (וגם בשביל הרימונדה כמובן). רמת הניקיון הגבוהה והשירות שתחוו בו יספרו את סיפור ההצלחה של רוזנטל, שהוא - אם מותר לנו לומר זאת - סיפורו של אוכל רחוב ישראלי.
מחיר: מנה פלאפל 25 שקלים.
שניצל ציון
לא עוד מקום עם פיתה ושניצל. על המקום הזה נכתבו שירים ואין כתב אוכל או מבקר מסעדות שלא אכל בו. בקיצור, כולם באמת אצל ציון, כמו שכתב מאיר אריאל, ויש לכך סיבה. השניצל של ציון חם ופריך, דק דק וקראנצ'י, והפיתה מלאה באהבה ובפשטות שכבר קשה למצוא בתל אביב. הכי כיף לאכול את המנה עם סלט כרוב חמוץ, טחינה וזהו. השניצל מעולה והוא צריך שייתנו לו לבלוט, במיוחד אם קיבלתם שניים בפיתה שלכם.
מחיר: 35-45 שקלים לפיתה.
שווארמה וייסברג
השווארמה המפורסמת של שף ארז קומרובסקי האהוב כבשה אותנו בסערה מרגע שהמקום פתח את הדלתות, בזכות מנה שהשאירה את כולם חסרי מילים. היא עשויה מספריבס טלה, מכסה אנטרקוט ועוף, ואם זה נשמע לכם מיוחד חכו שתראו את הפיתה-כורכום הצהובה. אז כשאתם כאן לכו על השווארמה של יעקב וייסברג (הסבא של קומרובסקי) עם טחינה, סחוג, ארוגולה וצ'יפס מתנפח, שהופך את המנה למדהימה אפילו עוד יותר.
מחיר: 48 שקלים למנה בפיתה.
קובה התרנגול
אין ישראלי שלא אכל קובה, אבל האם אכלתם פעם קובה בתוך פיתה? המנה הזאת נמצאת בשוק התקווה, ומדובר בקובה סולת עגולה וגדולה שנחצית לשניים ונכנסת לפיתה עם חמוצים, עמבה וטחינה. פחמימה בתוך פחמימה? כן! וזה טעים ומיוחד וביתי ומנחם, וגם זול ממש. בדיוק מה שאנחנו מצפים מאוכל רחוב משובח.
מחיר: 20 שקלים למנה.
מוב דלי (Mob deli)
במזללה החדשה של האחים חגי ואמוץ בר לב מגישים את הקלאסיקות של דלי אמריקאי מבוצעות ללא רבב. אנחנו עפנו על כריך רובן ועל כריך פסטרמי ויש גם כריך עם כתף טלה מעושנת. את הבשר מכינים כאן במקום בתהליך ארוך שנמשך כמה ימים וכולל כבישה קרה ועישון מיוחד. אחרי שהם מוכנים, הבשרים נארזים לתוך לחמניות עגולות שנאפות גם הן במקום. הכל מוגש בתוספת תפוח אדמה מעושן עם שמנת חמוצה או תוספות מוצלחות אחרות, וזה טעים במיוחד גם בנוף התל אביבי שופע האפשרויות.
מחיר: 56-64 שקלים לכריך.
ניבו גריל
נתחיל בסוף: המקום הזה שייך למשפחה שאחראית על שווארמה אגדית, ובמיזם החדש היא מביאה לנו קבב אגדי לא פחות. התאהבנו בשווארמה מוטפאק ובמיוחד במנת האיסקנדר, ועכשיו הגיע תורו של קבב הטלה הטורקי שנארז לתוך פיתה, בגט או לאפה בתוספת חומוס, סלט ירקות, חריף וסלט כרוב או פשוט עם טחינה ועמבה. אפשר גם ללכת על הגרסה המעולה אך הלא כשרה של יוגורט עשיר, סמיך וחמצמץ שמחמיא מאוד לקבב העסיסי ולפחמימה האוורירית.
מחיר: 40 שקלים למנה בפיתה, 45 שקלים בבגט ו-47 שקלים בלאפה.
אהרוניס פרייד צ'יקן
מזללת אהרוני'ס שנפתחה בשרונה מרקט היא מקדש העוף של השף אהרוני. חוץ מנאגטס עוף, פופקורן עוף בזיגוג וכנפיים עם גלייז אסייתי יש כאן גם פולקע עוף מטוגן בציפוי פירורי לחם מתובלים ומרוחים בדבש או צ'ילי, עוף ללא עצם במרינדה אסייתית וכמובן גם צ'יקן בורגר (54 שקלים). המנות בלחמנייה מגיעות בלחמניית מחמצת שמחזיקה היטב את כל מה שנכנס לתוכה, שחוץ מהעוף כולל צנון דייקון מוחמץ, חסה, איולי סרירצ'ה וצ'אטני משמשים. כל המנות מגיעות בקופסאות טייק אוויי שמאפשרות אכילה נוחה גם בחוץ בעמידה.
מחיר: 40-64 שקלים למנה.
באן מי נונג
אמרתם אוכל רחוב טרי חריף צבעוני ועז טעמים, אמרתם באן מי נונג, שלא מזמן עברה למשכן חדש ועדיין מגישה אוכל וייטנאמי מעולה. קחו למשל את הפרש רולס שרימפס (36 שקלים) - דפי אורז עם קציצונת שרימפס, אטריות אורז מטוגנות וירקות טריים שכיף לנשנש גם בהליכה. הבאן מי, שהוא בגט אסייתי, הוא ללא ספק גולת הכותרת כאן; יש גרסה קלאסית עם פטה כבד, בשר לבן ונקניק ויש גם גרסה מקורית ומפתיעה עם סרדינים שאותה אנחנו ממליצים לכם בחום לנסות.
מחיר: 52-62 שקלים למנה.
מרכז אסיה
המקום קיים מאז 1993 ומכינים בו מאפים בוכריים מדהימים: פירז'קי, צ'יבורקי, ביצ'אק, סמבוסק וגוזגיז'ה, יו ניים איט. שלל כיסונים בכל הצורות והגדלים, ממולאים בדלעת, בשר בקר או בקר עם בצל ושומן כבש, מטוגנים או אפויים, ויש גם עם תרד ועם חומוס ועם כרוב ועם תפוח אדמה. הבצק מושלם וחמים, השומניות נדירה ומעשירה את הטעמים. בקיצור, ביס מושלם לדרך לא משנה בדרך לאן אתם.
פלאפל אלעד
בסביבה שבה הכל משתנה בקצב מסחרר ודוכני אוכל רחוב מתחלפים מדי יום, המקום הקטן הצנוע של אלעד בשוק הכרמל שומר על יציבות מעוררת השראה. פשוט, נטול יומרות ותמיד מספק פלאפל חם וטרי - הפלאפל של אלעד הוא הסוד הכמוס של תל אביבים שרוצים מנה לסגור איתה את הפינה במחיר לא מופרז. כדורי הפלאפל פריכים ולא שומניים ויחד איתם בפיתה טחינה חמצמצה, סלט ירקות טרי ומבחר רטבים שהופכים כל ביס לחגיגה: חריף ירוק ואדום, עמבה טובה, חילבה נהדרת וסלסת עגבניות.
מחיר מנה: 17 שקלים.
וואי וואי וואי (YYY)
דוכן אוכל רחוב חדש שהתמקם בתוך מתחם מסחרי בצפון תל אביב ובו השף גיא פרץ מציע אוכל רחוב מעודכן אבל גם אותנטי. יש כאן 7 תבשילים מרוקאיים (של המאמא המרוקאית הפרטית של השף, מימי פרץ) שאותם פרץ אורז לתוך פרנות ארוכות שנאפות במקום. רשימת התוספות כוללת אריסה מרוקאית, לימונים כבושים ומשוואיה מהטאבון. השמות של המנות נועדו להעלות לכם חיוך על הפנים: פרנה עם קציצות דגים נקראת "לה' יעתיק סח'ה", עם קציצות עגל "אח יא מאמא", עם לחי עגל בתבשיל פיקנטי "שימדורה יאנה", עם אסאדו מפורק שהוא ההמלצה החמה שלנו "מקווחה", ויש גם פרנה עם קציצות עגל בריבת בצל בשם "פרנה לפשוש" ופרנה עם כל מה שבא לכם בשם "לי ע'זבק".
מחיר: 55-65 שקלים לפרנה.
שמואל
אי אפשר לדבר על קבב בלי לדבר על מסעדת הקבבים השמחה של שוק הכרמל, שמואל. הקבב כאן מבוסס על בשר בקר עם מעט שומן טלה ומאז שהוא הגיע לשוק, אי שם ב-2006, שמואל חגי הפך אותו למנת אוכל הרחוב המושלמת בזכות תערובת מאוזנת להפליא של בשר וטחינה טעימה שתשדרג כל פיתה. מלבד הבשר נכנסים לפיתה גם בצל ופטרוזיליה קצוצים, סלט ירקות קצוץ וסיומת מפתיעה של מיץ לימון סחוט.
מחיר "פיתה גיבורים" עם קבב: 49 שקלים.