פינת אוכל, באר שבע
פעם פינת אוכל הייתה הכריכייה הכי שווה בבאר שבע. היום יש לה גם שלוחה תל אביבית. בבאר שבע היא ממוקמת סמוך לאוניברסיטה, ובהתאם למיקום, יש בה אווירה צעירה ותוססת. את הכריכים אורזים כאן בלחמנייה ענקית טרייה, כחצי כיכר לחם לבן, שחוצים, צורבים על הפלנצ'ה ואז ממלאים בבשר, ממרחים, רטבים ותוספות. ההמלצה שלנו - לכו על כריך בשם "חצי חצי" שכולל בריסקט ואווז או על כריך "מעורבב" שכולל כתף בקר, קורנביף ורוסטביף, שיספקו לכם הרבה ביסים עמוסים ומשביעים מאוד.
מחיר: 45-58 שקלים לכריך.
הבגט של אורי, באר שבע
את הדוכן הקטן שלו הקים אורי ב-1986 בלב העיר העתיקה של באר שבע, והיום עובד לצידו בנו משי. מנת הדגל כאן היא בגט ענק מלא בשניצלים חמים ופריכים, שנשלפים היישר מהשמן. הכל כאן טרי טרי ויפה יפה, וכל בגט שמשוחרר מידיו של אורי החייכן לידי הלקוח הוא בגט דוגמן. לפעמים יש גם לחמניית פריקסה שהופכת לכריך טוניסאי מושלם.
מחיר: 45 שקלים.
ז'ק מלך הפלאפל והפול, באר שבע
באחת מסמטאות השוק הצדדיות בבאר שבע נמצא דוכן פלאפל ותיק ולא ממותג שתמיד יש לידו תור של לקוחות ממתינים. בדוכן הזה מכינים מנה מיתולוגית, והשלטים משנות ה-70 מעידים על רמת הנוסטלגיה שנלווית אליה. כרגע עובדים במקום נכדו של ג'קי ואשתו, שמכינים כדורי פלאפל ירוקים וענקיים, ולכל מנה הם מוסיפים גם צ'יפס נפוח מושלם של פעם. הכדורים מזכירים לביבת חומוס ביתית, ובתוספת טחינה וסלט הם הופכים למנת אוכל רחוב מושלמת.
מחיר: 18 שקלים למנה.
כביש 90, צוקים
במעדנייה של השף יריב איתני אפשר לאכול ממש טוב (למרות שמדובר במעדנייה יש כאן המבורגר, שניצל ופסטה מעולים), ויותר מכל אנחנו אוהבים לעצור אצלו בשביל הכריכים. ההיילייט הוא הבשרים המעושנים של איתני (כשיש), אבל גם אם תגיעו ביום שבו המעשנה לא פועלת תמצאו כריכים מעולים. יש כריך בשר בבישול ארוך מפורק לשערות, כריך סלופי ג'ו חלומי ומבחר כריכים עם גבינות ועם דגים מלוחים שלא נופלים מאלה הבשריים. כל מה שנשאר זה לקנות בירה מקומית שמבשלים במבשלה הצמודה ולתפוס מקום בחוץ מול הנוף המדברי.
מחיר: 44-55 שקלים.
פלאפל אבשי, אילת
אבשי היא הפלאפלייה האהובה על האילתים ומנת הדגל שלה היא פלאפל עם חציל מטוגן. לנועזים כדאי גם לטעום את "בובי" - מנת פלאפל בתוספת ביצה קשה שתשביע אתכם ל-24 שעות לפחות. כל המנות כאן ענקיות ומלאות אהבה, כך שבהחלט שווה לעזוב את אזור המלונות ולעלות לעיר של המקומיים.
מחיר: 20-30 שקלים.
שווארמה מומי, אילת
מומי הוא מלך הרשתות החברתיות בזכות הפיתה הקריספית שלו שהפכה לוויראלית. הוא ממלא את מנת הדגל שלו בערימה של שווארמה עגל מעולה, ומי שמעוניין יכול גם להוסיף שומן כבש ולקבל פיתה הצגה עם נזילות ופינוקים.
מחיר: 50 שקלים כולל צ'יפס.
פיטל'ה, אילת
במזללת אוכל הרחוב הזאת מבטיחים לכם תענוג בפיתה, ואנחנו אומרים שאם כבר תענוג - לכו על מנה בשם "מיקס יחלאולאו" עם השילוב המושלם בין שקדי עגל ללבבות אווז. דמיינו פיתה ענן שיצאה מכלי אידוי, שלתוכה נכנסים טחינה, סלט עגבניות צלויות, סלט כרוב, טחינה ועמבה, לבבות ושקדים, קצת כבדי עגל לפינוק ושני מלפפונים חמוצים מטוגנים בטמפורה מלמעלה.
מחיר: 55 שקלים לפיתה.
אלוף הבריק, נתיבות
במסעדונת הזעירה של יואל בן נעים (או פשוט "אלוף הבריק") מצאנו קציצות כפיתה מדהימות מתערובת של ירק (וללא ביצה!) ומנת סביח בוריק אגדית שמגיעה בתוך פרנה רכה. לתוך הפרנה יואל מכניס את כל מרכיבי הסביח, וגם בוריק רותח ממולא בביצה ותפוח אדמה מעוך וחצילים מטוגנים לכדי שלמות, לא שומניים, לא שרופים, קראנצ'יים בקצוות. פשוט ביס של תענוג צרוף. בגזרת הרטבים יש רוטב מיוחד שיואל לא מוכן לגלות את המרכיבים שלו והוא אדום, נוזלי וטיפה פיקנטי, אליו מתווספים מטבוחה ביתית, עריסה, צ'רשי טעים בטירוף, לימון כבוש, סלט עגבניות עם בצל סגול, סלט כרוב חמצמץ וזילוף של טחינה שמחברת את הכל יחד.
מחיר: 30 שקלים.
יאווארדי, נתיבות
הפרנה פה גדולה ובעלת צורה של חצי ירח, והיא נאפית בטאבון נייד. אחרי זה היא ממולאת בקציצת דגים, בביצי דגים או בדג טונה מבושל ברוטב פיקנטי. אפשר גם לבקש מיקס של הכל. בנוסף למנה העיקרית יפנקו לכם את הפרנה עם סלט משוואיה, חציל ובצל שרופים בטאבון, שום קונפי עם פלפל חריף שרוף, "הסלט של יגאל" עם עגבניות שרי, בצל, כוסברה, פלפל שיפקה וגרגירי חומוס מתובלים. התוצאה היא מנת אוכל רחוב ביתית עזת טעמים, צבעונית, חמה ופיקנטית מאוד.
מחיר: 45-55 שקלים למנה.
עומר'ס, אילת
המקום הפך למוקד עלייה לרגל באילת, ומגיש מנות שמוגשות במחבתות וכריכים מטורפים שקשה לבחור מביניהם: כריך עוף מפורק במרינדת סילאן וסויה צלוי ברוטב שזיפים, כריך וינאי שמשלב בין חזה אווז, שניצל עוף וביצת עין וכריך חזה אווז מעושן עם ביצת עין, חציל, תפוחי אדמה מטוגנים, טחינה וירקות. אבל מנת הדגל של עומר'ס היא ללא ספק סטייק אנד אגס, הכוללת רצועות דקות של אנטרקוט, ביצת עין, איולי פלפלים, אבוקדו וירקות בתוך לחמניית בגט ענקית.
מחיר: 47-61 שקלים לכריך.
הולנד צ'יפס, אשדוד
ספוט מושלם לאוכל רחוב הולנדי וככל הנראה האחרון שנותר אחרי גל הצ'יפסיות ששטף אותנו לפני כמה שנים. המקום מגיש את הצ'יפס בטטה הכי טוב בארץ, וגם פיש אנד צ'יפס מושלם עטוף בטמפורה. יש בתפריט קוד, ברבוניות או סלמון ויש גם עסקיות לחבר'ה או לכל המשפחה.
מחיר: מ-18 שקלים למנת צ'יפס ועד 70 שקלים למנה משפחתית של דגי קוד בטמפורה.
פרונקו, אשדוד
המקום שהביא לעיר עם לא מעט יעדים קולינריים את מנת הסביח הראשונה שלה ממוקם באזור תעשייה והוא פשוט ונטול פומפוזיות. ברק כהן, שעבד בליליות ובמלכה של אייל שני, מכין כאן סביח קלאסי, קציצות עיג'ה וגם תבשיל בשר מפורק (אותו כדאי להזמין בחלה), קבבים ושניצלים. אבל כאמור, אנחנו רוצים להתמקד במנת הסביח הראשונה של העיר, שאותה אפשר לקבל לא רק בפיתה אלא גם בבגט או בחלה. אם תזמינו פיתה תקבלו אותה יחד עם כל מרכיבי הסביח כשבקצה תקוע ה"סוף" של הפיתה שמטוגן כמו שניצל.
מחיר: 32 שקלים למנה בפיתה ותוספת צ'יפס ליד.