לה פמפה אקספרס, נהריה

הפודטראק של אילנית וערן טבצ'ניק ממוקם באמפיתיאטרון של נהריה ומגישים ממנו כמה מנות אוכל רחוב בלתי נשכחות. אחרי הארוחה אפשר לרדת לחוף להרטיב את הרגליים ולצפות בדייגים, ואז ללכת לאחד ממגרשי המשחקים (בהנחה שהגעתם עם ילדים). התפריט סובב סביב הבשר המעושן המעולה של ערן, יליד ארגנטינה. זה מתחיל באמפנדס גדולים ושמנמנים שבני הזוג מכינים בעצמם מבצק פריך על פי מתכון משפחתי. המילוי כולל אסאדו מפורק, ויש גם נקניקיית בקר גרמנית מעושנת שמוגשת בלחמנייה קטנה ואוורירית עם בצל מוחמץ. מנת הדגל כאן נקראת "השילוש הקדוש": ג'בטה מחמצת נפלאה של מאפיית אנשי הלחם מקיבוץ מורן ובתוכה הר של בשר מפורק, ריבת בצל שערן מבשל, קונפי שום ואיולי סודי.

מחיר: כריך נקניקייה מעושנת 28 שקלים, כריך בשר 49 שקלים.

לה פמפה אקספרס. כריך השילוש הקדוש (צילום: לין לוי, mako אוכל)
לה פמפה אקספרס. כריך השילוש הקדוש|צילום: לין לוי, mako אוכל

מיס רנין

השווארמה שמכינים במיס רנין שונה מכל השווארמות האחרות בארץ. מדובר על סוג'וק דונר - כך קוראים לשווארמה בארמניה והיא נצלית לאט לאט על שיפוד שמסתובב מהר מהר ויש לה צבע סגול בגלל שילוב העגבניות והתבלינים המיוחדים בבשר ירך עגל ממנו היא עשויה. את השווארמה הזאת חותכים עם סכין כדי לשמור על העסיסיות שלה ואז היא נכנסת ללאפה יחד עם ממרח שום מיוחד ותוספות נוספות ולפני ההגשה היא עוברת צריבה בטוסטר.

מחיר: 50 שקלים למנה.

דרך אלנבי 26 חיפה

מיס רנין (צילום: מרואן מוסא)
מיס רנין|צילום: מרואן מוסא

טורו מיט, עפולה

טורו מיט היא מזללה של כריכי בשר משוגעים שנארזים לתוך לחמניות פרנה ענקיות. ההמלצה שלנו היא על פרנה עם רצועות אנטרקוט שלתוכה נכנסים גם ירקות, צ'ימיצ'ורי ואבוקדו, ואם רוצים אפשר להכפיל את הגודל שלה תמורת תוספת של 9 שקלים בלבד. מעל הר הבשר יש גם ביצת עין וסוללת רטבים שכוללת רוטב שזיפים ורוטב צ'יפוטלה. הפרנה עוברת חימום וצלייה קלה, ולתערובת האנטרקוט מתווספים גם הפלפל החריף והבצל מטוגנים על הפלנצ'ה. בקיצור, כריך בלתי נשכח.

מחיר: 45 שקלים לכריך.

בון צ'ה, חיפה

בתפריט של המסעדה הווייטנאמית של שוק תלפיות יש שני מאכלי רחוב מושלמים. הראשונה היא ספרינג רול דפי אורז מעולה ממולא בטופו, עוף, דג לבן או שרימפס (35 שקלים למנה של שתי יחידות) בעלה פריך של חסה טרייה, עם נענע ורוטב בוטנים מדהים. המנה השנייה היא כריך הבאן מי הראשון של חיפה: חצי בגט שלתוכו נכנסים מיונז מתובל בפיש סוס ושום, מלפפון טרי, כוסברה, בצל כבוש, בצל טרי ושאלוטס מטוגנים; ומעליהם התוספת העיקרית - פטה כבד וביצה, קציצות עוף, חציל וטופו ברוטב ג'ינג'ר, פילה קאט פיש בציפוי פנקו, שרימפ או חזה עוף קריספי. השוס הוא טפטפת קטנה שנעוצה בבגט ובתוכה רוטב מאגי, צרפתי במקור, שצריך לטפטף לתוך הכריך – והתוצאה היא שילוב טעמי אוממי אסייתי ממכר.

מחיר: 42-56 שקלים לכריך.

באן מי. ברוך הבא לחיפה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בון צ'ה. באן מי|צילום: לין לוי, mako אוכל

שווארמה אבו האני, נצרת

יש הרבה שווארמות מעולות בנצרת. סיבוב ברחוב הראשי של העיר יגלה לכם שהעיר עמוסה בשווארמיות שמלאות עד אפס מקום גם ב-23:00 בלילה. כולם יושבים ואוכלים כאן שווארמה, בכל מקום יש תור ו-2-3 סיחים ענקיים מסתובבים, מבריקים משומן טלה. אז כאמור כל השווארמות כאן מעולות, גם של עימאד, גם של אל שייח', גם של בונז'ור קובעין וגם של גאנם, אבל לטעמנו השווארמה של אבו האני מנצחת את כולן. היא מוכנה כבר ב-10:00 בבוקר ומלבד הסלטים אפשר להוסיף לה 10 רטבים אדומים, צהובים או ירוקים או חמוצים חריפים עזי טעם ועוקצניים. אחרי חצי מנה לא תוכלו לנשום חצי יום.

מחיר: 40 שקלים לפיתה.

שווארמה אבו האני נצרת (צילום: לין לוי, mako אוכל)
שווארמה אבו האני נצרת|צילום: לין לוי, mako אוכל

הסביח של אורן, פרדס חנה

מנת הסביח האגדית של פרדס חנה החלה את דרכה בכלל בדוכן בעגלה שחנתה לצד הכביש בכניסה ליישוב מאור. היום מכינים אותה במסעדת אוכל רחוב עם חצר סודית ברחוב הראשי של פרדס חנה. בכל מנה מושקעת המון אהבה, וזה מורגש. הפיתה הדקה והגמישה מכילה חצילים מטוגנים, חומוס, טחינה, עמבה, מלפפון חמוץ, סלט ירקות טרי וביצה, שמסודרים בצורה מושלמת זה לצד זה ומשתלבים נהדר בכל ביס. 

מחיר: 25 שקלים.

הסביח של אורן (צילום: צילום פרטי)
הסביח של אורן|צילום: צילום פרטי

קבב ואחיו, פרדס חנה

בקבב ואחיו מכינים את אחד הקבבים הטובים בארץ, והחדשות הטובות הן שיש במקום גם קבב טבעוני חדש ומדובר. התוספות שמגיעות ליד מוצלחות לא פחות מהקבב עצמו. כל מנה כוללת שלושה קבבים עסיסיים בטירוף ויחד איתם עגבנייה ובצל צלויים על הגריל, סלט חצילים מעולה, עמבה, חריף ופטרוזיליה. התוצאה תזכה את הפה שלכם באושר של טעמי גריל שתרצו מהם עוד ועוד.

מחיר: 40 שקלים לקבבים בפיתה (22 שקלים לחצי מנה).

קבב ואחיו (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
קבב ואחיו|צילום: איילה כהן, mako אוכל

מזליקה, בנימינה

מול תחנת הרכבת של בנימינה פועל בוטקה שבו מכינים כריכים עם בשרים בלחמניות פרנה נימוחות מאז שיא הקורונה ב-2020. יש כריך "סופיה לורן" עם הודו מעושן, כריך "ראג' קאפור" עם שילוב של אווז מעושן, לימון כבוש, איולי אריסה, בצל מוחמץ, צ'ילי, נענע ועמבה טחינה וכריך אוויטה עם אסאדו מפורק בלחם מחמצת. לא משנה מה תבחרו, תקבלו יופי של כריך.

מחיר: 48-63 שקלים.

מזליקה 6 (צילום: לין לוי)
צילום: לין לוי

בתיה ונחמן, זיכרון יעקב

בסנדוויצ'ייה הזאת תמצאו את אוכל הרחוב הכי טוב באזור זיכרון יעקב: כריכים בשריים מפנקים מאוד בלחם כוסמין שנאפה במיוחד עבור המקום. הצורה של הלחם עגולה כמו של פיתה, אבל רמת הספיגה יותר מזכירה פרנה מרוקאית. המבחר כולל כריך עם מיקס אסאדו וצלעות, כריך עם קציצות עגל וחציל וכריך עם ראגו טלה.

מחיר: 49-69 שקלים.

סנדוויץ' בתיה (צילום: בן פלחוב, יחסי ציבור)
בתיה ונחמן|צילום: בן פלחוב, יחסי ציבור

סנדוויץ' בר ברכה, חיפה

הסנדוויצ'ייה משכונת הדר היא אייקון חיפאי שפועל מאז שנות ה-70, לא קשור לטרנדים הנוכחיים. הכריכים ענקיים ומלאים בשינקן, סלמי, גבינה צהובה מותכת, מיונז, חריף, עגבנייה, מלפפון חמוץ והרבה חסה, טקס ההכנה הוא חוויה, וברכה, ובכן, ברכה היא אישה בלתי נשכחת בדיוק כמו הכריכים שלה.

מחיר: 40 שקלים.

סנדוויץ' ברכה חיפה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
סנדוויץ' ברכה חיפה |צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל

החלון, כרמיאל

מנת הסביח שמכינים בבוטקה הקטן "החלון" לא דומה לשום מנת סביח אחרת בארץ. בתור התחלה, הפיתה קטנה בהרבה מהפיתות הרגילות - רק 100 גרם, מה שאומר שהמנה לא תפיל אתכם לשנ"צ. חוץ מזה יש במנה סלט ירוקים עם בצל ירוק, צנונית, כוסברה ופטרוזיליה, בצל בסומאק בלאדי מבית ג'אן, סלט כרוב, חריף, צ'יפס חציל קריספי במיוחד הודות לציפוי של קמח תפוחי אדמה לפני הטיגון, ביצה קשה ומיץ של עגבנייה מגוררת. מסוגלים לדמיין את זה? שימו לב, המקום פתוח מעט מאוד שעות: רק בימים ראשון-חמישי מ-11:00 עד 17:00.

מחיר: 25 שקלים.

סביח החלון, כרמיאל (צילום: יהב יעקב)
סביח החלון, כרמיאל|צילום: יהב יעקב

פלאפל מישל, חיפה

הפלאפלייה הצנועה של מישל היא מוסד חיפאי מיתולוגי שפועל כבר למעלה מ-40 שנה. המקום נחשב לנקודת עצירה קבועה בסיבוב בשוק ואדי ניסנס, ומגיש את אחת ממנות הפלאפל המפורסמות בעיר. לא משנה כמה עמוס, תמיד תתקבלו בסבר פנים יפות ועם כדור פלאפל חם, כדי שיהיה יותר כיף לחכות למנה. הכדורים כאן מתובלים בהמון ירק, צבעם ירוק עז והטעם בהתאם.

מחיר: 20 שקלים.

פלאפל מישל (צילום: רביע)
פלאפל מישל|צילום: רביע

פלאפל הזקנים, חיפה

כמו מישל, גם פלאפל הזקנים הוא מקום עם מורשת ששזור בהיסטוריה של חיפה. גם הוא ממוקם באזור ואדי ניסנס וגם בו הפלאפל ירוק עז. את הכדורים מכינים על פי אותו המתכון מאז שנות ה-50 של המאה הקודמת, הם אווריריים מבפנים וקריספיים מבחוץ, ואת טעמם לא תשכחו זמן רב. אל תנסו להחליט איזה מבין הפלאפלים יותר טעים, בשני המקומות מכינים מנות פלאפל מצטיינות. ההבדל היחיד הוא שאצל "הזקנים" חוץ מפלאפל יש גם קובה טעים במיוחד שלא כדאי לפספס.

מחיר: 21 שקלים למנה.

פלאפל הזקנים (צילום: ג'נאן סבית)
פלאפל הזקנים|צילום: ג'נאן סבית

שווארמה אמיל, חיפה

מכל השווארמות המעולות של חיפה של אמיל הכי מיוחדת לטעמנו, והיא גם עם פז"ם לא קטן של 57 שנה. השווארמה של אמיל שוברת את המוסכמות כי היא מינימליסטית ועשויה מבשר עגל, בשר טחון ובשר כבש, מגיעה רק בשיפוד אחד ומוגשת רק בתוך פיתה. גם מבחר התוספות לא גדול וכולל רק בצל, עגבנייה וחמוצים. למרות המינימליזם, מדובר במנת שווארמה מעולה שאפשר רק לסגוד לה, ושימו לב - היא עברה למקום חדש אז שלא תגיעו בטעות לכתובת הישנה.

מחיר: 42 שקלים.

שווארמה אמיל (צילום: מיריי סראפים)
שווארמה אמיל|צילום: מיריי סראפים

סטייקיית סלע, טבריה

סטייקיית סלע היא מוסד טברייני מוכר ואהוב שפועל כבר 40 שנה. מנת הדגל במקום היא שווארמה דונר כבש ועגל ששמה יצא למרחוק. אפשר לבקש אותה גם כמיקס יחד עם שווארמה הודו, עם כתר של חתיכות שומן מלמעלה ותוספות קלאסיות של בצל בסומאק פטרוזיליה, טחינה וסלט כרוב.

מחיר: 40 שקלים לפיתה.

שווארמה סבאח, חיפה

שווארמה סבאח קיימת מסוף שנות ה-80, אז ייסד אותה תאופיק סבאח עם תיבול לבשר שרקח בעצמו. המקום מנוהל כבר 20 שנים על ידי בנו נזהר, שממשיך את המסורת ודואג לערמת סלטים שחייבים לראות כדי להאמין שהיא אמיתית. אנחנו ממליצים על שווארמה עגל וכבש עם תוספת רוטב סודי על בסיס רסק פלפל ותערובת תבלינים שמדגישה את הטעמים של הבשר. תוסיפו קצת שומן, חמוצים, סלט כרובית וגזר תוצרת בית וקיבלתם מנת שווארמה חיפאית מושלמת. "מנת הבית" מעניינת לא פחות, ומגיעה עם עגבנייה ובצל צלויים, רוטב שום ופטרוזיליה.

מחיר: 40 שקלים לפיתה.

_OBJ