בשבועיים האחרונים כתבתי לשמחתי על שתי מנות מעולות, על סביח שכבר נחשב איקוני ועל מנה חדשה ומטריפה שמאז כבר אכלתי שוב. לצערי, הרצף הטעים נקטע השבוע עם מנת שווארמה שאני יכולה לכנות רק "סבירה".

אבל נתחיל מהתחלה: הגעתי השבוע לנהריה, שכפי שגיליתי השבוע, אוהבים בה מאוד שווארמה. בנסיעה על שדרות הגעתון, הרחוב הראשי של העיר הבחנתי לפחות ב-4 שווארמיות שונות. אני מודה שהייתי מבולבלת ולא ידעתי לאן ללכת, אז נקטתי בשיטה העממית של ללכת למקום הכי הומה. אם זה מה שתושבי העיר אוהבים, אני איתם.

כך הגעתי לשווארמת פאפא לוסקי. שני סיחים גדולים ומפתים, מבחר גדול מאוד של סלטים, תוספות ורטבים וגם מבחר אופציות לשיפודים ובשרים נוספים. בלי יותר מדי התלבטויות לקחתי שווארמה עגל בפיתה (35). אל הפיתה נוספו חריף, חומוס, טחינה ועמבה. בצד לקחתי צ'יפס (10 שקלים) והעמסתי כמה מהתוספות – בצל מטוגן, חצילים וכרוב.

שווארמה פאפא לוסקי געתון (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
הרבה אפשרויות|צילום: איילה כהן, mako אוכל
שווארמה פאפא לוסקי בנהריה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
שווארמה פאפא לוסקי בנהריה|צילום: איילה כהן, mako אוכל

תראו, לא נעים להגיע למקום שפועל עשרות שנים ומאכיל משפחות, אבל וואלה, לא נהניתי. הבשר היה שומני ומלוח מדי, חרוך קצת יותר מדי. הצ'יפס בינוני, נטול פריכות, ונדמה שמגמת שומניות היתר הגיעה גם אל התוספות, שהיו כמעט על גבול הבלתי אכילות. עכשיו, שלא תבינו לא נכון – אני סולחת על שומניות וגם נהנית ממנה, אבל לא בכל מחיר ולא בכל צורה. כאן נדמה שלא הושקעה תשומת הלב הראויה בפרטים. אולי זאת השחיקה של מקום ותיק, אולי הגעתי ביום לא טוב, בכל מקרה – יצאתי עם טעם די מר.

שווארמה פאפא לוסקי נהריה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
שפע לא מוקפד|צילום: איילה כהן, mako אוכל

אוכל רחוב ואוכל עממי לא חייבים להיות מיושנים ויש מספיק דוכנים ומסעדות קטנות שמוכיחות את זה, אבל כשיוצאים מהבית לאכול, מצפים למעט יותר מאמץ, וזה גם מה שמגיע לתושבי נהריה והסביבה.

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בשבוע שעבר אכלנו בסון רון

_OBJ

פאפא לוסקי. שדרות הגעתון 19, נהריה. טלפון: 04-9929459. כשר