רוברטה'ס בורגר (Roberta's Burger) בהרצליה היא המבורגרייה בת 5 בהובלת שף עידו פיינר, מי שעומד מאחורי מסעדת רוברטה וינצ'י בכרכור והפך אותה לאחת המסעדות הפופולריות באזור, ומאחורי עמק בראסרי, ביסטרו בן כמעט שנתיים בעמק חפר שזכה במחמאות בטור ביקורת המסעדות של mako.

בחודשים האחרונים התרחשה התחדשות והתרעננות במטבח המזללה עם כניסתו של שף תפעולי חדש לרוברטה'ס: בן ברבי. ברבי ופיינר העבירו לא מעט שעות מטבח משותפות עוד בימי מסעדת גריג, שם הכירו אחרי שנים שברבי עבד במסעדות ניו יורקיות. אחרי גריג ברבי בישל בברלין כמה שנים, חזר לעמק בראסרי כשף תפעולי וכעת מנהל את המטבח של רוברטה'ס בורגר, וכצעד ראשון ריענן את התפריט עם כמה מנות פתיחה ובורגרים וגם התחיל לשלב ספיישלים מתחלפים (כרגע רץ במקום המבורגר עם צ'טני עגבניות, איולי כוסברה וגבינת בושה). 

בורגר מקסיקני (צילום: שני הלוי, יחסי ציבור)
בורגר מקסיקני|צילום: שני הלוי, יחסי ציבור

רוברטה'ס בורגר הרצליה - מנות חדשות (צילום: שני הלוי, יחסי ציבור)
רוברטה'ס בורגר הרצליה - מנות חדשות|צילום: שני הלוי, יחסי ציבור

ראשון טעמנו את ההמבורגר המקסיקני החדש (68 שקלים), שכמו כל ההמבורגרים פה מגיע בלחמנייה אוורירית ורכה שדווקא אינה חלבית. גוואקמולי, סלסה אדומה פיקנטית, טבעות חלפיניו כבוש וצ'דר מצטרפים לקציצה בשרית עסיסית. ביקשנו מדיום וקיבלנו מדיום, טעמי בשר עמוקים וטובים, הרמוניה נעימה בין כל המרכיבים וחריפות מתונה. לצידו טעמנו גם מנה יותר קלאסית, צ'יזבורגר (55 שקלים) שהיה גם הוא מוצלח בזכות קציצה טעימה ועסיסית ומנת נאגטס (34 שקלים) שטוגנו לשלמות עם מעטה פריך ועוף שנותר לח ועסיסי. לצד ההמבורגר לקחנו תוספת שלא היינו חושבים להזמין, אבל עובדי המקום המליצו עליה בחום: טוגני כרוב (23 שקלים). מדובר במנה בעלת פוטנציאל התמכרות מסוכן - תחשבו על תפוח אדמה מנופח מטוגן של פלאפליות - אז ככה, רק עם כרוב. זה קריספי, זה טעים, זה שמנוני ואפשר לסיים קופסה בלי לשים לב אפילו בלי רוטב (למרות שאיולי המיונז שמגישים לצדו טעים).

צ'יזבורגר, קריספי כרוב וקולסלאו (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
צ'יזבורגר, קריספי כרוב וקולסלאו|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בורגר קוראני (צילום: שני הלוי, יחסי ציבור)
בורגר קוראני|צילום: שני הלוי, יחסי ציבור

תוספת נוספת שהייתה מפתיעה היא סלט הקולסלאו (18 שקלים) שעל פניו נראה שגרתי, אבל בביס מתגלה טעם ג'ינג'ר עדין שמוסיף טוויסט אסייתי מרענן ולא צפוי למנה שמורכבת בעיקר במיונז בלא מעט מקרים. עוד מנה חדשה בתפריט שדגמנו היא כנפיים בברביקיו אסייתי (48 שקלים). זאת לא מנה לכל אחד - היא עזת טעם, יש בה ריבוי תבלינים ארומטיים והיא פיקנטית - אבל לאוהבי הז'אנר, ואנחנו ביניהם, מדובר ביופי של מנת פתיחה, לא חריפה מדי, וסליזית כמו שמצפים ממנת כנפיים להיות. 

לסיכום: אומנם החידושים בתפריט היו אלה שהביאו אותנו לכאן, אבל דווקא היציבות, הנדיבות, הביצועים מלאי הניסיון והביטחון והאווירה הטובה במקום - הם אלה שיגרמו לנו לחזור. הם, והתוספות הכיפיות.

כנפיים בתיבול ברביקיו אסייתי (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כנפיים בתיבול ברביקיו אסייתי|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

רוברטה'ס בורגר. ביילינסון 1, הרצליה. ראשון-שבת 12:00-22:00. לא כשר