אין כאן המון מיסתורין: הנכד של אברהם הוא תומר פלר, שחקן בולט בזירת השווארמות של מרכז הארץ ובעליו הגאים של המותג, שסוגר כמעט שנה וחצי של פעילות באחד האזורים העמוסים והשוקקים קולינרית של ראשון לציון. פלר, שעסק בכלל בעיצוב תכשיטים, התחיל לפעול תחת המותג לפני כ-4 שנים עם פופ אפים שהלכו וצברו תאוצה: בהתחלה במתכונת ביתית ובהמשך עבר לשיתוף פעולה מוצלח עם חומוסיית חליל צריפין באירועים שהביאו תור גדול ועמודי השווארמה חוסלו במהירות. 

הביקוש עלה, ובקיץ 2023 נפתחה שווארמת הנכד של אברם בראשון לציון באופן רשמי, בקרבת לא מעט בתי אוכל פופולריים (גרל'ה, הפריקסה של חיימיקו, שיפודי עזרא ובני ועוד), כשמנת הדגל של הנכד היא שווארמה 100% כבש, כך הוא מתחייב. הסיבה שלא טעמנו אותה היא שכיום המנה לא זמינה באופן יום יומי, אבל לטובת האובססיביים אליה, ויש כאלה, קיימת קבוצת וואטספ ייעודית עם עדכונים מתי יש ספיישל כבש.

יופי של פיתה. הנכד של אברם (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כמות בשר מכובדת מאוד|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

עד כאן הפולקלור, כעת ניגש לתכלס: ראשית, הסדר והניקיון במקום מרשימים ביותר. התחלה טובה, בטח במקומות של אוכל מהיר עם תחלופה גבוהה של סועדים. אלמנט נוסף שמסביר את הפופולריות של המקום הוא הנדיבות: עמדת צ'יפס וחצילים מטוגנים מתחדשת ועמדת סלטים - הכל חופשי (ומה מרשים במיוחד בעמדת הסלטים? הסקוויזרים נקיים!)

הזמנו מנת עגל בפיתה (56 שקלים) ובתוכה טחינה, ממרח שיפקה-לימון, ממרח שום-פטרוזיליה, קצת כרוב ובצל. לתוך הפיתה הוכנסה כמות יפה מאוד של בשר. לא הוצאנו מכשיר מדידה, אבל ניכר שלא מתקמצנים כאן, כמו שכל כך אוהבים להתלונן על שווארמיות. הבשר מקבל תוספת תיבול וצנוברים קלויים - הם לא חלק מהשיפוד אלא נוספים במעמד ההרכבה, כך שאם מישהו מסיבה מסוימת מעדיף להימנע מהם - הוא יכול. לטעמנו הם דווקא מוסיפים מאוד ומשתלבים מצוין עם הבשר מתובל ורוטב השיפקה הפיקנטי. הנתחים עצמם (השיפוד מורכב מבקר בלבד, אין שומן כבש כמו שנהוג לעיתים לשלב או להציב כיפת ליה נוטפת בראש השיפוד) עסיסיים, רכים ולא שומניים מדי. חלקם יותר קריספיים, כמו שכל כך כיף בשווארמה טובה. הפיתה רכה וגמישה, מחזיקה מצוין את כל הכבודה, ובשורה התחתונה מדובר במנת שווארמה כמו שצריך מכל בחינה.

יצאנו מהנכד של אברהם שבעים ומרוצים, ונותרנו בעיקר עם סקרנות גדולה לגבי ההבטחה הכי גדולה שלו: שיפוד הכבש. אבל אפילו בלי לטעום את הכבש, ברורה לנו ההתלהבות מהמקום: הניקיון, הנדיבות הלא ברורה מאליה בימינו והשירות האדיב. 

הנכד של אברם (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
הנכד של אברם|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הנכד של אברם. ברשבסקי 7, ראשון לציון. ראשון-חמישי 11:30-23:30. כשר