ימי שישי בשוק לוינסקי הם לא חוויה פשוטה: קשה למצוא חנייה, החנויות והדוכנים עמוסים, המדרכות צפופות וההמולה רבה. זה גם יום חזק לסיורים קולינריים של פודיז וגרגרנים שעוברים בין תחנות השוק, בולסים ומצטיידים. אחת מתחנות החובה של כמעט כל סיור כזה היא מעדניית הדגים הוותיקה לופו, שמתמחה כבר עשרות שנים בכבישה, שימור ועישון דגים. 

היא מוכרת בזכות מבחר דגים מלוחים מצוינים ביניהם מטיאס, איקרה, מקרל ועוד רבים וטובים, אבל בשנה האחרונה מציעה גם כריכים צנועים ומצוינים. ההיצע כולל 3 אפשרויות בסך הכל: הרינג, סלמון או טונה בטווח מחירים של 38-39 שקלים. המחירים אומנם נשמעים לא נמוכים, כמעט 40 שקלים לכריך, אבל אם לוקחים בחשבון שמדובר במוצרים איכותיים שמוכנים על ידי מקצוענים לעניין או משווים את המחיר לכריכי דגים אחרים (בלי לנקוב בשמות) - זהו מחיר שמצליח איכשהו לרדת בגרון וגם מדובר בכריך לא קטן. 

דגים, ממרחים, סלטים, דליקטסים. ויטרינה מקוררת לופו (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
דגים, ממרחים, סלטים, דליקטסים. הוויטרינה המקוררת בלופו לוינסקי|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
כריכי דגים בלופו. קצר וקולע (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כריכי דגים בלופו. קצר וקולע|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הכריכים של לופו נגלו אלינו די בהפתעה תוך כדי שיטוט אקראי ביום שישי בשוק לוינסקי, כשבזמן המתנה במאפיית פיצה לילה הבחנו בשלט בכתב יד עם תפריט (הכריכים מוגשים במקום רק בימי שישי). כשמעדנייה משפחתית שבה עובדים יחד דור שני ודור שלישי מציעה כריכים בשיטת גראב אנד גו - קשה להישאר אדישים - ומיד נכנסנו בתקווה לחוויה רומנטית. הוויטרינה עמוסה בכל טוב: סלטים, ממרחים, דגים, גבינות, זיתים, חמוצים. לתפארת מזרח אירופה (החמוצים פגז אגב, ובניגוד למעדניות אחרות בשוק לוינסקי שמוכרות חמוצים תעשייתיים ומציגות אותם ב"ביתיים" - כאן הם באמת תוצרת הבית. שוב, בלי לנקוב בשמות). 

כריך סלמון. 39 שקלים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כריך סלמון. 39 שקלים|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
כריך טונה-רוסטביף. 39 שקלים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
כריך טונה-רוסטביף. 39 שקלים|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

הכריכים פשוטים וצנועים ואפילו נעטפים כמו כריך בית ספר שהורה מכין לילד - עטוף במגבות נייר וארוז בשקית ניילון הכי פשוטה שיש. אין כאן מפיות ממותגות, נייר פרגמנט אופנתי או כל סממן אחד לתרבות אינסטגרמית או גימיקית. למעשה, בחשבון האינסטגרם הרשמי של לופו קשה מאוד למצוא בכלל עדויות לכריכים הללו. בתוך כריך הסלמון נמרחה גבינת שמנת, צינורות בצל ירוק, קוביות בצל סגול ועגבנייה קצוצה. שילוב קולע של כל האלמנטים, כמות יפה של דג והגשה פשוטה וטובה. 

כריך הטונה "רוסטביף" היה קצת יותר מיוחד: בתוך הלחמנייה נמרח ממרח ארטישוק ושום וכמו בכריך הסלמון גם עגבנייה, בצל ירוק ובצל סגול. הטונה המעושנת עם ציפוי התבלינים הייתה טובה וטעימה וזהו טייק אוף כיפי וקליל לכריך רוסטביף. בקיצור, לא חסרות סיבות להגיע לשוק לוינסקי או למעדניית לופו והנה עוד אחת. 

מעדניית משפחתית בהובלת אב ובנו (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מעדניית משפחתית בהובלת אב ובנו|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

לופו מעדניית דגים וסלטים. מרחביה 6, תל אביב. טלפון: 03-6830638