בבר בשולי שוק הכרמל הוא בר אוכל-מסעדה שנפתחה היכן שפעל בר האוכל "לה סיטה" של אבישי בן הרוש (בן הרוש סגר את המקום אחרי שירות מילואים ממושך). את המקום פתחו האחים שיר ורן תמיר. אם השם רן תמיר נשמע מוכר, זה כנראה בזכות העובדה שבימים אלה הוא מככב בעונה 7 של "משחקי השף". תמיר הוא בוגר מטבחי אייל שני, ובבבר הוא מגיש תפריט מגוון, נגיש ומשתנה ולפני כחודש המקום נפתח לראשונה גם לסרוויס צהריים.

אחות של רן, שיר, הייתה אמונה על ניהול ואירוח בקבוצת "החבר'ה הטובים" של אייל שני ושחר סגל, והניסיון ניכר בעיצוב המזמין של בבר ובאירוח. תפריט הצהריים כולל מצד אחד מנות של סלט, דג נא, תבשיל עלים ירוקים, ומצד שני מנות של שניצל/המבורגר/דג בלמחנייה, סופריטו וסטייק וצ'יפס בסגנון פריזאי. 

תפריט צהריים בבר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
תפריט צהריים בבר|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

התחלנו עם "סלט ירוק" (52 שקלים) שמוטב היה לקרוא לו סלט חסה. עלי חסה לליק טריים ופריכים בוויניגרט חמצמץ, כמעט יתר על המידה עבורנו אבל טעים מאוד, וכמות נדיבה של גבינת פרמזן מגוררת. זה סלט טעים ומנת פתיחה טובה לארוחה שתלווה את שאר המנות שהזמנו, אבל השם של המנה מטעה וגורם לסועד לחשוב שיקבל מגוון עלים ירוקים. קטנוני, נכון, אבל בעידן שבו אי אפשר לדבר על אכילה בחוץ מבלי להתפלפל בתמחור וואליו פור מאני, אפשר להתעכב על זה. 

סלט ירוק (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סלט ירוק|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אחריו הגיעו לשולחן שתי המנות שהן ההיי-לייט של הארוחה מבחינתנו: בר-ים שניצל (72 שקלים) ו"עוגייה" (38 שקלים). העוגייה היא למעשה גרסה מתוקה להפליא וטעימה ביותר להמבורגר ילדים של מקדונלד'ס - קציצה קטנה ובשרנית עם איולי חמוצים ופרוסת צ'דר מותכת בתוך לחמנייה פשוטה ורכה. זה פשוט, זה פוטוגני וזה בעיקר נורא טעים (אפשר גם להזמין גרסת דאבל עם 2 קציצות ב-51 שקלים). גרסת הדג-שניצל דומה מאוד וכוללת גם חסה ובצל סגול מוחמץ. הדג עסיסי, מתובל היטב ומחוזק בחמאה חומה וכל המרכיבים יחדיו מספקים ביס מצוין. 

המבורגר עוגייה של בבר (צילום: סי פיש, יחסי ציבור)
יותר טעים מכל עוגייה|צילום: סי פיש, יחסי ציבור
בר ים בורגר  (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
בר ים בורגר|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

עוד מנה מוצלחת הייתה סטייק וצ'יפס (96 שקלים) - גרסה מקומית למנה הפריזאית הקלאסית: סטייק אנטרקוט (150 גרם) פרוס במידת עשייה מדיום וול, תלולית נדיבה של צ'יפס דק דק דק ורוטב שמתחקה אחרי הרוטב הסודי של ביסטרו ל'אנטרקוט הפריזאי, משהו שמזכיר רוטב פלפלת, אבל עם נוכחות עשבונית מצוינת ומאוזנת. אחרי שסיימנו את הבשר והצ'יפס, ניגבנו את הרוטב עם החלה שמגיעה לשולחן באדיבות המקום. סיימנו במוס לימון (46 שקלים) עם קראמבל חמאתי טעים, לא מתוק מדי שסגר את הארוחה באופן הולם. 

סטייק וצ'יפס (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סטייק וצ'יפס (150 גרם)|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
מוס לימון (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מוס לימון|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בשורה התחתונה, בבר יכול כבר ממחר לשנות קונספט ולהסתמך אך ורק על מנות ה"עוגייה" האינסטגרמיות הטעימות, אבל זה כמובן לא מה שאנחנו מציעים, בטח לא כשטרם הגענו גם לסרוויס ערב כאן (בקרוב, אגב הבורגרים של בבר צפויים להגיע לוולט). אפשר לחוש ברוח הנעורים ששוררת פה ובעיקר בהלך הרוח של המסעדנות הישראלית העכשווית - פחות יומרנות והגדרות יותר משוחררות של בתי אוכל. זה מקום חדש, וסביר שעוד יילך ויתהדק, אבל כבר עכשיו אפשר להגיע לכאן ליהנות מארוחת צהריים קלילה עם יד של שף, ולהמשיך אחר כך בשגרת היום מבלי לקרוס לשנ"צ.

בבר. הכרמל 4, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 12:00-16:00, 18:00-23:00, שישי 12:00-17:00. לא כשר