תראו, לא קל לי להגיע לאכול באזור שוק מחנה יהודה. הבטן והלב תמיד מושכים אותי לסמטה של עזורה, בעקבות ריח הפתיליות. כי מי לא רוצה לשבת לארוחת צהריים שבוודאות תהיה פגז. אבל מדובר באזור תוסס, שוקק, צעיר ובועט, שלא מפסיק להתחדש ולהתרענן. אז הפעם הקשבתי לראש וניסיתי פיצרייה. פיצרייה כבר לא כל כך חדשה, פתוחה לפחות שנה אם לא קצת יותר, קראפט פיצה.

קראפט פיצה מחנה יהודה (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
קראפט פיצה מחנה יהודה|צילום: איילה כהן, mako אוכל

הפיצרייה קטנטנה – יש ויטרינה עם מקום לשלושה מגשים, תנורים עוצמתיים, בר קטן ואולי 4-5 שולחנות. העובדות במקום מכינות בריכוז מגשים גדולים ויפים ומחלקות לכל רבע תוספת אחרת. זה הסיפור. שאלתי מה עומד לצאת מהתנור והזמנתי בסופו של דבר שלושה משולשים: פטריות, סלק מעושן, ובצל סגול עם בולגרית (17 שקלים לכל סלייס. מחיר סביר והגון. משולש ללא תוספת יעלה 14 שקלים).

קראפט פיצה - מגש מבעבע טרי מהתנור (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
קראפט פיצה - מגש מבעבע טרי מהתנור|צילום: איילה כהן, mako אוכל

ראשון הגיע משולש הסלק, שכבר היה בוויטרינה והוכנס לחימום קצר. בביס הראשון כמעט התבלבלתי; תמציות העישון נתנו לפרוסות הסלק הדקות תחושה כמעט בשרית. למרות שהסלייס לא היה טרי מהתנור כמו אלה שהגיעו אחריו, אפשר היה להרגיש את איכות האפייה ואת המרכיבים הטובים. יופי של סלייס, יופי של בצק.

ממש קצת אחריו יצאה הפיצה הטרייה, כולה רוחשת ומבעבעת, וקיבלה בזיקה של גבינת פרמזן טרייה. גימיק נחמד מאוד, נדיב. הפיצה נחתכה לרבעים, ושוב זכיתי להוכחה לאיכות הגבוהה של הבצק ושל האפייה. הפיצה לא נזלה כמו פיצה של צבי הנינז'ה, לא לא. היא נותרה חסונה, הבצק תפוח בדיוק כמו שצריך עם בועות שזופות יפות. הפטריות נפרסו דק ונצרבו בתנור, הבולגרית והבצל היו טעימים גם הם, נדמה שכל רכיב קיבל יחס ומחשבה. קראפט פיצה היא באמת תוספת מצוינת לתמהיל האוכל בשוק עמוס התיירים.

קראפט פיצה - שלושה משולשים עם תוספות  (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
קראפט פיצה - שלושה משולשים עם תוספות|צילום: איילה כהן, mako אוכל
קראפט פיצה - סלייס סקסי, חסון, יציב (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
קראפט פיצה - סלייס סקסי, חסון, יציב|צילום: איילה כהן, mako אוכל

לקינוח רציתי לאכול כנאפה. אבל מן הסתם לא הייתי נוסעת עד לכנאפה הכי טובה בירושלים, כנאפה ג'אפר, אז חשבתי להתפשר על כנאפה מידית, מאחד הדוכנים בשוק. יש כמה צמודים שנראים סך הכל לא רע. כנאפה נהייתה קינוח אינסטגרמי, וכמו הכנאפה המפורסמת ביפו, זאת עם התור, גם כאן מגישים אותה עם גלידה (25 שקלים למנה). אבל איפה הגלידה הטורקית מיפו והאיפה הגלידה הזאת? הבעיה הכי גדולה של כנאפה ירושלים היא התוספות. חבל שלא הסתפקו בפיסטוק והיו חייבים לדחוף גם כמויות לא נורמליות של קוקוס קלוי באיכות בינונית. הטעם הקוקוסי המעופש השתלט במיליטנטיות על כל ביס ודי מהר נפטרתי מהצלחת שנראתה כל כך מבטיחה והתגלתה כאכזבה. פעם הבאה שבא לי כנאפה אני נוסעת לג'אפר וזהו.

כנאפה ירושלים (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
כנאפה ירושלים|צילום: איילה כהן, mako אוכל

 

כנאפה ירושלים בשוק מחנה יהודה. מנת אינסטגרם (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
כנאפה ירושלים בשוק מחנה יהודה. מנת אינסטגרם|צילום: איילה כהן, mako אוכל

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בשבוע שעבר אכלנו כיסונים גיאורגיים טעימים

קראפט פיצה. התפוח 12, שוק מחנה יהודה ירושלים. טלפון: 02-6633847. כשר.

כנאפה ירושלים. עץ חיים 22, שוק מחנה יהודה ירושלים.