כבר נהיה כמעט נדוש לדון בטירוף השווארמות ואיך כל זללן הפך ל"שווארמולוג", אבל קשה להימנע מהשיח הזה לאור ריבוי האפשרויות. השבוע סוף סוף הצלחנו להגיע לירושלים כדי לדגום מקרוב את אחת השווארמות שעולות לא מעט בכל אותם דיונים: שווארמה אקה הצמודה לשוק מחנה יהודה הירושלמי.
שווארמה אקה מציעה שני להיטים: דונר עגל מהז'אנר הטורקי, אבל בגרסה מקומית כשרה, וסנדוויץ' אווז, שכרגע לא מוגש לאור מחסור ארצי. בנוסף לשתי המנות יש אופציה צמחונית ויש גם תוספת תפוחי אדמה שמוקפצים בשומן ומוגישם עם איולי וסלסה חרפרפה. את הדונר עגל אפשר לקנות בודד (56 שקלים), או בתוספת תפוחי אדמה ושתייה ב-76 שקלים.
הדונר מגיע בלאפה לבנונית דקיקה ונהדרת שאיתה מחבקים את השיפוד כדי להרטיב קצת, ועליה נמרחים בזה אחר זה קרם שקדים ושום (סקורדליה), "יוגורט" נענע ושום (עשוי מקשיו), חריף, עמבה, עגבנייה, בצל ומעט פטרוזיליה, אותה מקפידים להפריד היטב (יש מישהו שיושב בצד ובורר צרורות בקפדנות). על כל זה יושבת ערימה נדיבה ונאה של בשר עגל רך, עם מעט חלקים חרוכים יותר, משובץ בשומן ופיסטוקים. את הלאפה הדקיקה מגלגלים ואז חוצים לשניים. המחיר אולי גבוה בזירת השווארמה - אבל התמורה הגונה ומנה כזאת יכולה גם לספק צמד לא מאוד מאוד רעב.
כל פרט התוך הלאפה הזאת עובד נהדר וכל הטעמים, המרקמים והריחות מרכיבים מנה מיוחדת ומצוינת. הלוואי שכל שווארמה שנאכל מהיום והלאה תגיע בתוך כזאת לאפה נהדרת. תוספת תפוחי האדמה היא טייק אוף נחמד לצ'יפס השווארמיות השמנוני והמתקתק, אבל המנה עצמה מספקת חוויה שלמה, שאין בהם צורך ממשי. השירות לבבי ומקסים, המקום נקי ומתוקתק וללא ספק נחזור לפה כשכריך האווז יחזור להיצע. מבטיחים לדווח איך היה.
שווארמה אקה. השקמה 6, ירושלים. טלפון: 02-5001292. כשר