ברוח התקופה של המלחמה הבלתי נמרת וללא אופק או צפי לסיומה, גם ג'ורג' הפלורנטינאית שינתה קונספט, חישבה מסלול מחדש כמו שאוהבים להגיד. אחרי שהתלהבנו מתפריט הערב המוצלח ושופע השיפודים של שף עמית אללי, ג'ורג' סגרו דלתות בערב ופתחו אותן במקום זה בצהריים, עם פופ אפ שיפודים של חמודי אבולעפיה, שאמור היה להסתיים בסוף החודש (דצמבר).

אבולעפיה, פיתות, לאפות ושיפודים זה לא עניין חדש; הפעם האחרונה הייתה ב"כהונת המטבח" שלו בדלידה, שהציעו שיפודים ופיתות ואפילו במחירים שפויים. הפופ אפ הנוכחי התחיל בנובמבר ותוכנן להימשך עד סוף דצמבר. לאור ההצלחה והביקורות החיוביות, הוחלט להמשיך את הפופ אפ לפחות עד סוף ינואר. ככה זה במציאות הנוכחית והשברירית של זירת המסעדנות, אף אחד לא ממהר לצאת בהצהרות מתחייבות מדי או להיצמד להגדרות. למרות שאפשר להתרגז על כך כזללנים וצרכנים, קשה להאשים את המסעדנים, שנאבקים להשאיר את העסקים עם הראש מעל המים.

חמודי והפיתה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
חמודי והפיתה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

פתיחת שולחן מעולה

הדיל בג'ורג' מציע קודם כל פתיחת שולחן, ואנחנו ממליצים לא לוותר עליה. אפשר ללכת על 3 פתיחים ב-42 שקלים, 5 פתיחים ב-56 שקלים או 7 פתיחים ב-78 שקלים. אנחנו התארגנו על חמישיית פתיחים מצוינים: סלט טארטור של גזר ולאבנה, חציל קלוי בטחינה, סלט קישואים ביוגורט ונענע-ליים, טחינה  עם עגבניות וג'רג'יר וטחינה הר ברכה עם חריף. פתיחים מעולים אחד אחד, הכל טרי ומתובל היטב, מוגש עם פיתה זעתר קלויה טעימה בפני עצמה - והניגוב תענוג. פתיחת שולחן שהיינו שמחים לפגוש בכל ארוחת שיפודים. טעמנו גם תוספת של תפוחי אדמה מדורה בסלסה חריפה-חמוצה שהיו טעימים מאוד ועשויים לשלמות ומג'דרת בורגול עם עדשים. 

פיתה זעתר ליד הפתיחים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פיתה זעתר ליד הפתיחים|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
פתיחת שולחן אדירה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פתיחת שולחן אדירה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

ומפה נמשיך לגולת הכותרת: הכרובית. הפיתה קבב הייתה מעולה, תכף נגיע אליה, אבל הכרובית של חמודי פשוט אדירה: פרחי כרובית מטוגנים בוויניגרט עמבה, טחינה, עלי רוקט קצוצים, עגבניות מגי קצוצות. מנה טבעונית אדירה וטעימה. אייל שני משקשק מה שנקרא. זאת מנה שמגיע לה מקום של כבוד, ובאמת שאפשר לאכול אותה וכמה פתיחים ולצאת שבעים ומרוצים (מחיר מנת פיתה כרובית: 42 שקלים).

גולת הכותרת: כרובית (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
גולת הכותרת: כרובית|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

גם מנת הפיתה קבב (45 שקלים) הייתה טובה: ארבעה קבבים שמנמנים ועסיסיים בפיתה רכה וחמימה, מתובלים בעדינות ומשתלבים עם אותה טחינה משובצת ג'רג'יר בשרני וקוביות מגי, פרוסות דקות של בצל מהגריל, כרוב כבוש, קונפי סחוג ועמבה. פיתה טעימה מאוד בפחות מחמישים שקלים. מנה נוספת, והכי פחות מסעירה מאלה שטעמנו, למרות שטעימה גם היא, היא תבשיל צוואר טלה וירקות שורש בבישול ארוך על סאלוף (69 שקלים) שהרוב מחזקים בחמינדוס (או כמו שחמודי קורא להם: בייצלעך). זאת מנה ענקית שלמרות הפיתוי לגלגל - מומלץ לאכול במזלג וסכין. הסאלוף עצמו בשרני, טעים והשילוב עם הבשר המתפרק, שברי הפיסטוק וניחוחות הבהרט עובד טוב. בגלל שלא הצלחנו לעמוד בפני סלטי הפתיחה, הגענו אליה בשובע, ככה שרצוי לחלוק אותה אם אינכם מאוד רעבים.

צוואר טלה בבישול ארוך על סאלוף (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
צוואר טלה בבישול ארוך על סאלוף|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
קבב בפיתה של חמודי אבולעפיה בג'ורג' (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
קבב בפיתה של חמודי אבולעפיה בג'ורג'|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

בשורה התחתונה, זאת ארוחת צהריים הגונה וטעימה, ואם מגיעים בהרכב של כמה סועדים, היא גם יכולה להיות משתלמת, ובימינו - זה קריטריון לא פחות חשוב. 

ג'ורג'. שדרות וושינגטון 25, תל אביב יפו. ראשון-שישי 11:30-16:00 (נכון לעכשיו, עד סוף ינואר לפחות)