בין שלל הבצקים, הטוגנים והבשרים, לפעמים גם הגוף והנפש שלי זועקים לאיזה פרי וירק שיצחצחו טוב טוב את הקיבה וירעננו קצת את המערכות. את דוכן השייקים והמיצים של איציק, או בשמו המלא, איציק מיציק, אני מכירה כבר קרוב לעשור. מדובר היה בדוכן פצפון ברחוב קינג ג'ורג' בתל אביב (שנקרא בגלגולו הקודם "המיצוצייה"), שהעמיד בקביעות תור של חסידים מושבעים המצפים לשייק בריאות, מיץ טעים וגם כריכים, מרקים ופשטידות. המקום פעל מאז ומתמיד על טהרת הצמחונות והבריאותנות, עוד הרבה הרבה לפני שזה היה באופנה וכולם היו מודעים לעניין הזה.
עם הזמן המקום כמובן נהיה קטן על איציק, ולאחר קמפיין הדסטארט מוצלח, בעזרת לקוחותיו הנאמנים, הוא עבר מעבר לכביש למקום רחב יותר עם מקומות ישיבה על הבר וספייס לכל הפירות והירקות שאתם יכולים לדמיין. למזנון החדש הוא קרא לה פרוטריה ותמיד כשאני צריכה רענון קטן, אני מוצאת את עצמי כאן. לכן לא הייתה מרוצה ממני כשקיבלתי נסיעה לאזור הסנטר, אחרי כל התקיעות האחרונות.
מכיוון שרציתי לטעום מבחר מידיו הטובות והמיומנות של מר מיציק, התחלתי עם חצי כריך אבוקדו (17 שקלים) שעשוי מג'בטה חיטה מלאה שמתחממת בתנור לפני הגשה, חתיכות נאות של אבוקדו, פלפלים קלויים, פרוסות מלפפון ועגבנייה וממרחים טובים. מה צריך יותר מזה. טעים ומשביע.
לקינוח הייתי חייבת לקחת את מנת הדגל של המקום - האסאיציק (32 שקלים), קערת אסאי עם גרנולה והר פירות טרופיים. איזה פינוק. הפירות טריים וחתוכים על המקום על ידי איציק שמתרוצץ כמו שד, פורס, כותש ומוחץ אותם ביעילות. האסאי זו פצצת בריאות והגרנולה שם בשביל הקראנץ' והכיף. הרגשתי כל כך טוב אחרי הארוחה הזאת, היא הייתה טעימה, משביעה וממריצה.
אז נכון שלפעמים טעם ובריאות לא הולכים יחד, אבל אצל איציק מיציק הם בלתי נפרדים.
>> בפעם הקודמת תקענו כריך מעולה אצל רחל בשדרה
לה פרוטריה של איציק מיציק. המלך ג'ורג' 87, תל אביב יפו. 054-6200255