גורקה קיטשן היא בדיוק מהמקומות שמעודדים את ההילה והעניין של הפודיז המקומיים באזור נווה שאנן, שבצירוף עם מתחם התחנה המרכזית כבר קיבל את הכינוי "צ'יינה טאון של תל אביב". ישראלים מתים על אוכל אסייתי, ולאלה שפחות ששים להגיע לנווה שאנן או מעדיפים להימנע ממשלוחי וולט (המסעדה מפעילה שם שירות משלוחים תוסס), הימלאיה קיטשן הפלורנטינאית היא בגדר בשורה: אותו אוכל כיפי, חריף, מתובל, באותם מחירים, רק על הרצל פינת פלורנטין. היא פועלת בסמוך לקאנו הווייטנאמית ומסקליטו המקסיקנית - רצף לא רע של מטבחים טעימים, שמספקים ארוחות "על הדרך" באווירה פחות מחייבת.

התפריט בהימלאיה קיטשן רחב, אפילו רחב מאוד: יש מבחר מנות קארי, צמחוניות, חלביות ובשריות; מנות אורז, מגשי טאלי למי שרוצה ארוחת יחיד מגוונת, מנות אורז ביריאני, מנות עוף מטוגנות שונות, מנות ראשונות, כיסונים, מנות מבוססות תנור טנדור ומבחר נודלס. מאפיין נוסף הוא תמונות של חלק גדול מהמנות המנות בתפריט, שמחירן  עומד באזורי 20-55 שקלים, כשהמנה היקרה ביותר בתפריט היא צ'יקן טנדורי ב-70 שקלים. 

פאקורה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פאקורה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
סמוסה (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
סמוסה|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

אנחנו התחלנו עם כמה מנות מטוגנות: פאקורה (30 שקלים) - 7 לביבות בצל בציפוי בלילת קמח חומוס והרבה תבלינים, שמגיעות עם מטבל צ'אטני פלפלים חריף ועם טעם מעט מעושן. הלביבות אומנם לא סבלו משומניות יותר, אבל קיווינו וציפינו שיהיו פריכות יותר. כך או כך, הן היו טובות וארומטיות, עם טעמים מובחנים של זרעי וכוסברה וכמון. צמד הסמוסות (25 שקלים) היו אפילו יותר טעימות - מילוי של תפוחי אדמה, אפונה, תיבול קצת יותר עדין מזה של הפאקורה, ציפוי סופר פריך וטבילה כיפית בצ'אטני. מה יכול להיות רע? 

מומו - כיסוני עוף מטוגנים (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מומו - כיסוני עוף מטוגנים|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
מומו בגרסה הצמחונית - כרוב, בצל, שום וג'ינג'ר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
מומו בגרסה הצמחונית - כרוב, בצל, שום וג'ינג'ר|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

המשכנו לשתי מנות מומו - הכיסונים הנפאליים שמאוד מזכירים וון טון או גיוזה. כמו בגורקה, מוצעים כאן מומו עוף או צמחוניים, כשאפשר לבחור בכיסים מאודים או מטוגנים. את הצמחוניים לקחנו בגרסתם המאודה (40 שקלים) ואת העוף מטוגנים (45 שקלים). זאת מנה כיפית, חריפה בזכות נוכחות של לא מעט גינג'ר ושום במלית הכיסונים, בצק דקיק - ונהנינו משני הסוגים שהוזמנו. הצ'אטני הפיקנטי שליווה את הכיסונים יכול לטעמנו ללכת באופן מובהק יותר לעולמות העמבה, וביחס למנות כיסונים עירוניות אחרות, מדובר בתמורה נאה: 8 כיסונים ב 40-45 שקלים. 

באטר צ׳יקן (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
באטר צ׳יקן|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל
פלאק פניר (צילום: ניצן לנגר, mako אוכל)
פלאק פניר|צילום: ניצן לנגר, mako אוכל

המנות ה"עיקרית" שהזמנו היו החוליה החלשה ביותר בארוחה: פאלאק פניר (55 שקלים) ובאטר צ'יקן (55 שקלים) בתוספת אורז מאודה (15 שקלים) ואורז חמאה (25 שקלים). הבאטר צ'יקן אומנם היה טעים ומספק, אבל הפאלאק פאניר היה מאכזב: מימי מאוד ונעדר הקטיפתיות והטעמים שמאפיינת את המנה. בניגוד לתחושת ההגינות והתמורה לכסף, כאן המחיר כבר מגיע ל-70 שקלים בתוספת האורז, ולא מספק את התמורה כמו המנות הראשונות. ולמרות האכזבה המרה מהפאלאק פאניר, הימלאיה קיטשן היא אופציה טובה לחובבי הז'אנר האסייתי, ואם מגיעים בהרכב המתאים ובוחרים נכון - אפשר לערוך כאן ארוחות כיפיות ומספקות.

הימלאיה קיטשן. הרצל 77, תל אביב יפו. ראשון-שבת 12:00-21:00. לא כשר