תסלחו לי, אבל אני לא נכנסת לדיוני כשרות. המקום הזה לא כשר. האם בגלל זה טעים שם כל כך? וואלק לא יודעת. אבל שלא תאשימו אותי חלילה בשנאת כשרות, כי היו פה מספיק מאכלים כשרים שעפתי עליהם עד הירח, וקחו את הפיצה הכשרה משבוע שעבר כהוכחה חותכת. אז כאן נחתום את עניין הכשרות.

 

אז על מה אני מדברת? מותג אמריקן ברוסטר צ'יקן, שנחת בארץ לפני שנתיים וחצי פחות או יותר, ורק השבוע הזדמן לי לבקר בסניף היפואי של הרשת (שמאז התרחבה לסניף תל אביבי נוסף בעזריאלי, ראשון לציון, לוד וכפר קאסם). המתכון, כאמור, לא כשר והתפריט מזכיר את התפריט ההוא של KFC, רק שלמזלנו אין בו את המילה המביכה "טירוף" כמו בתפריט ההוא של KFC בה לכל ארוחה קוראים "טירוף 5/6/7/8", אלא את המילה הפנטסטית "באקט".

 

אמריקן ברוסטר צ'יקן יפו (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
אמריקן ברוסטר צ'יקן יפו|צילום: איילה כהן, mako אוכל
אמריקן ברוסטר צ'יקן. טיגון על המקום (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
אמריקן ברוסטר צ'יקן. טיגון על המקום|צילום: איילה כהן, mako אוכל

הגעתי למקום מורעבת והזמנתי את מה שנקרא "ארוחת באקט מיקס זוגית" (99 שקלים) - 4 ירכיים/שוקיים, 4 כנפיים ו-4 נאגטס, 2 סלטים (קולסלואו), 2 תוספות (פוטטוס וכדורי פירה) ו-2 שתייה. דיל משתלם לכל הדעות. את העופות המצופים זורקים לטיגון די סמוך להזמנה, הפוטטוס לא מתוצרת קפואה (כך נדמה לי) – פלחים בגדלים משתנים, מצופים גם הם ורכים מבפנים, והקולסלואו מגיע ארוז, כך שקשה להבין אם מכינים אותו במקום.

ראשונה נשלפה מהבאקט המזמין כנף פריכה ומפולפלת שמתחת לציפוי הייתה לה עסיסיות נהדרת. נכון, כנפיים לא מפוצצות בשר, אבל הכמות שהייתה שיש שם הייתה טעימה. ואם כבר עצמות, אחרי הכנפיים עברתי לירך. וואו. עסיסי, נופל מהעצם, נקי, שומני במידה הנכונה ועם הפריכות המדויקת מבחוץ. פצצה. אותו דבר עם השוק. הנאגטס היו עסיסיים גם הם, בהירים ורכים, אותו ציפוי פריך מצוין. כשבא לי עוף מטוגן, בדיוק על זה אני חושבת, עוף אמיתי מצופה ומטוגן ולא איזו קציצת עוף חשודה.

אמריקן ברוסטר צ'יקן - ארוחת באקט (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
אמריקן ברוסטר צ'יקן - ארוחת באקט|צילום: איילה כהן, mako אוכל
אמריקן ברוסטר צ'יקן. עוף מטוגן כהלכתו (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
אמריקן ברוסטר צ'יקן. עוף מטוגן כהלכתו|צילום: איילה כהן, mako אוכל
אמריקן ברוסטר צ'יקן. כנפיים, ירכיים ונאגטס (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
אמריקן ברוסטר צ'יקן. כנפיים, ירכיים ונאגטס|צילום: איילה כהן, mako אוכל

התוספות היו החלק הפחות חזק בארוחה: סלט הקולסלואו היה מתוק ברמה בלתי נסבלת. אי אפשר לאכול מזה יותר מכמה ביסים. כמות אדירה של מיונז, ועם כל החיבה שלי למיונז, אפילו לי זה היה מוגזם. כדורי הפירה הם יציאה סוטה משהו. כביכול אני אמורה למות על זה, אבל משהו שם לא עובד. באופן מוזר, דווקא אחרי שהם קצת התקררו נהניתי מהם יותר. מה שכן, הפוטטוס היו טובים, עשויים רך כמו שצריך מבפנים. לא בטוח שהם זקוקים גם הם לציפוי נוסף, אבל זה בטח לא הוריד מהם.

 

אמריקן ברוסטר צ'יקן. פוטטוס (צילום: איילה כהן, mako אוכל)
אמריקן ברוסטר צ'יקן. פוטטוס|צילום: איילה כהן, mako אוכל

אם לסכם את זה ב-3 מילים, הן יהיו I’ll be back. ולשמחתם של תל אביבים עצלנים, הם גם עושים משלוחים. אני יודעת שמדי פעם עולה בי הדחף לדלי עוף מטוגן, ועכשיו אני גם יודעת איך לספק אותו. ואני ארחיק לכת ואכתוב משהו שערורייתי: זה גם יותר טעים מ-KFC. בטח יותר טעים מהגרסה האחרונה שלו שהייתה לנו כאן.

>> כתבו לאיילה כהן

 >> בשבוע שעבר אכלנו יופי של פיצה בירושלים

אמריקן ברוסטר צ'יקן. דוד רזיאל 24, יפו. לא כשר.