קשה להגיד שקהל חובבי עוף מטוגן וכריכי קריספי צ'יקן בישראל הוא קהל מקופח; העוף המטוגן על שלל צורות ההגשה שלו קיבל בשנים האחרונות זינוק מאוד רציני - בלא מעט מקומות שידרגו את מנות השניצלונים שלהם ל"צ'יקן טנדרס" וגם בלא מעט מקומות מכינים את הגרסה הלא כשרה של המעדן הזה, עם השרייה בחלב, וכך עוד ועוד תפריטים במסעדות, מזללות, בתי קפה ורשתות מוסיפים את הגרסה שלהם לקריספי צ'יקן.

האחרונה להיפתח היא "הולי צ'יקן", שנפתחה באחת הפינות הסואנות בתל אביב, וכזאת שאירחה כבר לא מעט מסעדות: אבן גבירול-קפלן. יש שיקראו לה פריים לוקיישן, יש כאלה שיקראו לה פינה מקוללת, אבל מה שבטוח - מדובר במיקום אסטרטגי, ונראה שהבעלים חוגגים את זה: התפריט ארוך, העיצוב עדכני וקורץ לחובבי טראש אמריקאי והכל כשר. מתוך התפריט שכולל לא פחות מ-5 קטגוריות ועוד חלק לטבעונים רצינו כמובן את הבאקטים, הרי מה יותר מזמין מקרטון ספוג שומן מלא בנתחים שחומים ופריכים?

הולי צ'יקנס תל אביב כנפי עוף  (צילום: גיל אבירם,  יח
כנפי עוף מטוגנות שרצינו מאוד אבל לא היו זמינות|צילום: גיל אבירם, יח"צ
מנת שוקיים בהולי צ'יקן (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
מנת שוקיים בהולי צ'יקן|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

לצערנו המנה היחידה שהייתה זמינה היא שוקיים על העצם (55 שקלים). הכנפיים הפריכות וה"פופקורן" (קוביות חזה עוף בציפוי קריספי) לא היו במלאי למרבה הבאסה שלנו ושל אחרים בתור. בכל מקרה, הגיעו 5 שוקיים, אכן פריכות מאוד כשבשר העוף עצמו נותר עסיסי, אבל בנוסף לתערובת הקמח והתיבול, הוסיפו גם אבקת עשבי תבלין טחונים שהשתלטה על הטעמים והרחיקה את המנה מאוד מכיוון אמריקה. 

המנה השנייה שהזמנו הייתה "הזאב מוול סטריט" (54 שקלים) - קריספי צ'יקן בלחמניית המבורגר עם קצת עלים, קולסלאו, עגבנייה, בצל סגול, מלפפון חמוץ, מיונז וקטשופ. חזה העוף עבה, מעט מיובש, וגם פה - התיבול הירוק. כל מרכיב לחוד הוא בסדר גמור, אבל ביחד הם מרכיבים כריך לא מאוד מבריק. באופן כללי, זה יותר "שניצל" מ"קריספי צ'יקן" - גם בגלל עניין הכשרות וגם בגלל הביצוע.

כריך קריספי צ'יקן (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
כריך קריספי צ'יקן|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

המנה האחרונה שהזמנו הייתה הכי טעימה, אם כי לא הייתה חפה מליקויים - רבע עוף בגריל (48 שקלים). החלקים שלא נחרכו מדי היו טעימים ולחים, הפעם בתיבול טוב ופשוט, בלי ניסיונות להתחכם וכזה שנותן לטעמיו הטבעיים של העוף להתבלט. הבעיה היא שחלק גדול של הכרע נהיה קשה מאוד והתייבש. זה עדיין טעים ויש אפילו מי שמעדיפים מראש את הכרעיים שלהם ככה, אבל שבוע אחרי שאכלנו עוף רוטיסרי נהדר, היה קשה להתעלם מזה. התפודים שמגיעים כתוספת סתמיים ביותר ושומניים באופן מוגזם.

רבע עוף  (צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako)
רבע עוף|צילום: ניצן לנגר, אוכל טוב, mako

לסיכום - ניכר כי המקום עדיין מתמודד עם קשיי הרצה ראשוניים, אבל שמונה שבועות הם מספיק זמן כדי להסיק מסקנות ולשפר את מה שאפשר וצריך: להוריד מהתפריט את מה שלא קיים, להיפטר מאבקת התבלינים הירוקה, להגיש את העוף המטוגן בבאקטים אמיתיים ולא על צלחת נייר ולא לשרוף את העוף ברוטיסרי. נקווה שישרדו מספיק זמן בפינת הנדל"ן הקשוחה כדי להשתפר ולספק לתל אביבים את החשק לעוף מטוגן, כי יש להם. 

הולי צ'יקנס. אבן גבירול 20 (פינת קפלן 1), תל אביב. 054-3992399. כשר