ימים אלה הם ימים טובים לחובבי תנובת הים. השמים משנים את צבעם מתכול צורב לכחול-אפור ומרגישים כבר את תחילתה של צינה מנשבת בשעות ערביים. סערה בים שתסחף אל החופים סרטנים אחרי הגשם טרם נראית באופק, אך ההקלה בעומס החום מייצרת תקווה לשלל יצורים ימיים שיענגו את החך בטעמי מעמקים במהלך החורף הקרב.
תל אביב התברכה במספר מוסדות ראויים המגישים פירות ים באיכות נהדרת. למסעדות אלה התווספה לאחרונה איזבל - מסעדה זערורית ברחוב הארבעה בתל אביב השייכת לזוג תות וגיורא אשכנזי, בעלי מוסד הבשרים הוותיק NG.
מגשים פנטזיות ימיות
בשונה מהמסעדות האחרות, כאן מנסים בני הזוג לייצר נישה חדשה של חוויית אכילה. מה שהם מכנים casual dining, או במילים אחרות סוג של "פילהרמונית בג'ינס". גיורא מגדיר את עצמו כפריק של פירות ים על כל צורותיהם, ובדומה לקונספט המאוד ממוקד של בשרים נטו בטיפול נכון ב-NG, הוא ביקש לעצמו ולחבריו מקום כיפי, באווירה לא מכופתרת, שיגשים פנטזיות ימיות. המגוון, מקומי או מוטס, נקבע בהתאם לכללי ההיצע המוכתבים על ידי הספק והים. "אני טיפוס של אזוטריה באוכל ואין לי עניין להתחנף לכל חך", הוא מעיד על עצמו. "לכן, למי שצמחוני או קרניבור אין מה לחפש באיזבל, אבל לאוהבי השרצים יש מבחר משתנה של צדפות, סרטנים, שרימפס ותמנונים, ובהמשך אולי יתווספו קיפודי ים, צלופחים, לובסטרים ולנגוסטינים".
שאלת הטריות היא טריקית, וסוגיית הייבוא הקפוא לעומת הטרי המקומי, בהנחה שזה חשוב לכם, תדרוש מכם לחקור במיומנות את צוות המסעדה. תשובה כמו: "השרימפס בלק טייגר או הוונאמה טריים" הינה תשובה לא הגיונית בעליל במקרה דנן, שכן מוצאם של השרימפס מזן זה הוא לרוב מהמזרח הרחוק ואין בארץ ייבוא טרי שלו. ובכלל כדאי לדעת ששרימפס טריים בישראל, ובהם שרימפס הקריסטל בעונתם, נישלים מחופי הים התיכון ובעיקר מחופי עזה.
גיורא: "מה שניתן להשיג טרי כמו אויסטרים, קלמרי סגולים ושרימפס קריסטל מגיע טרי, וכל השאר קפוא באיכות גבוהה". התפריט של איזבל, כמובטח, הינו מצומצם וממוקד ומציע כמה מנות קטנות ובינוניות לטובת חוויית אכילה משותפת. מביניהן נבחר לפתיח אויסטר בודד על מצע קרח. מבחן האויסטר הינו קריטי להמשך, ומאחר שהוא עבר בהצלחה יתרה המשכנו למנה של crab cakes. הגיעו שתי גבעות קציצות בצורת חנוט, דחוסות בטעמן. לאחר שלובנו סוגיות הטריות ומוצאם של פירות הים, הוזמנה מנה של שרימפס קריסטל בחמאת כמהין. הקריסטלים המשובחים, חבוקים ברוטב חמאה בעלת ניחוח כמהין, סיפקו בדיוק את הסחורה. חומר גלם מצוין בטיפול מינימליסטי. טיפ: דלגו על ההצעה לרוטב גבינה כחולה-שמנת כשמדובר בחומר גלם כה איכותי, והיצמדו לרטבים הפשוטים יותר כמו שמן זית וחמאה. גם מנה של ריזוטו שחור הייתה טעימה והצטיינה ביחס נכון בין האורז לבין פירות הים.
רכי שריון מתפצפצים
המלצר הפציר בנו לנסות את הקוקי סן-ז'ק וכמעט נעתרנו, עד שעיננו צדה מנה של קראב בורגר - סרטן רך שיריון בלחמנייה בליווי תפוצ'יפס ביתי, מעין "טייק אוף" על פיש&צ'יפס. לא עזרו תחינותיו של המלצר שמדובר במנה קצת שונה, לנו היא קסמה דווקא בשל קריצתה למחוזות ההומור הקולינרי. הקראב בורגר הגיע לשולחן. רגליו הדקות של הסרטן בצבצו כמו מנסות להיחלץ מהלחמנייה וגופו הבשרני שכב נייח במרכזה. המלצר שלח בנו מבט מתריס האומר: "אל תחזירו לי את זה, הזהרתי אתכם". מרחנו מיונז צלפים על הסרטן המטוגן והכנו את ערכת הקטשופ-תפוצ'יפס לטבילה. ביס ראשון ורך והשריון התפצפץ בפה. נזפנו במלצר על הבעת חוסר אמון במנה הטעימה והמיוחדת. אוכל בלתי פורמלי ומעניין בסגנון הקראב בורגר הוא בדיוק מה שאיזבל צריכה כדי לבדל את עצמה ממוסדות אחרים, רשמיים יותר באופיים. ואם גם ייעשה חסד עם המוזיקה וטרייסי צ'פמן ורנדי ניומן יוחלפו (יש גבול לקריצה ההומוריסטית), יש לאיזבל סיכוי נחמד להפוך לאחד המפלטים היותר שפויים של תל אביב בחורף הקרוב.
איזבל, רחוב הארבעה 16, תל אביב, טלפון: 03-5610630