חזה אווז (צילום: pixelite_eu, Istock)
Maraboo. תפריט יוקרתי ומעניין|צילום: pixelite_eu, Istock

לעשרות בתי האוכל באזור הבורסה שברמת גן התווספה לאחרונה מסעדת שף חדשה - Maraboo, השוכנת בסמיכות לקלואליס הוותיקה והטובה. Maraboo, השייכת לאיש העסקים חיים עמשלום, היא הגשמה של חלום פרטי, וניכרת במקום ההשקעה העצומה בעיצוב ובגיבוש תפריט יוקרתי ומעניין. הישיבה במסעדה, ובפרט העובדה שיש בה תאים צדדיים, מאפשרים ארוחות עסקים באווירה נינוחה ואינטימית. עד שבחנו את התפריט שעליו מופקד יואב בר, השף הצעיר (שאנחנו מנבאים לו גדולות), הגיעה לשולחננו סלסלת לחמים מצוינת. מאחר שהשנייה מבינינו היא צמחונית אדוקה, הוזמנה למנה ראשונה מנה מצוינת של רביולי קרם שורשים עם פטריות כמהין ושמפיניון. בתוך הרביולי הנימוח ציפתה לנו הפתעה בדמות שרימפסים זעירים, מה שאמור לשמח אולי סועדים מסוימים, אך בטח לא את אלה המציינים במפורש את עובדת היותם צמחוניים.

לעיקרית ניסתה הקרניבורית שבינינו את מנת בשר היען שהוגש ברוטב אספרסו, שברי קקאו וציר בקר עם ירקות שורש. מי שמכיר את איכויות בשר הציפור הגדולה יודע שמדובר ב"ללכת עם ולהרגיש בלי". הטעמים דומים לאלה של בשר בקר, ואילו מבחינה בריאותית היען מזכיר את העוף. השף בהחלט הצליח למצות את מלוא הפוטנציאל מהיען והגיש מנה נפלאה של נתחים אדמדמים טובלים ברוטב מתקתק במידה. כפיצוי על הטעות במנה הראשונה הוגשו לנו מבחר קינוחים מענגים, שהמעניין מביניהם היה סורבה לואיזה מגינתו הפרטית של השף. סיכמנו שחרף מספר טעויות של התחלה, Maraboo בהחלט מסתמנת כאפשרות קולינרית ראויה.

Maraboo, אבא הלל 14, רמת גן, טלפון: 073-7142828