אוכל
צילום׃ jupiter images

פיצה פפרוני של רדיו רוסקו

מתכון של מקצוענים לפיצה איכותית

| מסעדת רדיו רוסקו | פורסם 26/01/09 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות לא כשר
Rating: 2.1 132 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (3 מנות):

לבצק

3 כפות מים פושרים
1 כפית שטוחה של שמרים יבשים או כשליש חבילה של שמרים טריים (15 גרם)
1 כף סוכר
חצי ק"ג קמח
1 כפית מלח
3 כפות שמן זית משובח
כוס מים קרים (ייתכן ותצטרכו מעט יותר מכוס או מעט פחות, תלוי בספיגת הבצק)

לרוטב

2 ק"ג עגבניות אדומות בשלות מאד, רצוי עגבניות מזן תמר, שטופות היטב
2 כפות מלח גס

למעטה

250 גרם גבינה (הגבינה הכי מומלצת היא כמובן המוצרלה. כדורי המוצרלה במים יקרים יותר וניתן להשתמש גם במוצרלה מגורדת)
10 פרוסות דקות של נקניק סלמי
5 פרוסות דקות וקצוצות של נקניק פפרוני (רצוי של מזרע)
שמן זית
כף עלי אורגנו טריים קצוצים

אופן ההכנה:

1 הבצק: ממיסים את השמרים במים פושרים עם הסוכר, מוסיפים שתי כפות מהקמח ומערבבים היטב. מכסים ומניחים בצד ל-10 דקות.2. מניחים את השמרים שתפחו בקערת המיקסר, מוסיפים את שאר החומרים ולשים בעזרת וו לישה, תוך כדי הוספה הדרגתית של המים. לשים עד לקבלת בצק גמיש ואחיד כ -10 דקות.3. מקמחים את הבצק, עוטפים במטלית לחה, ומתפיחים כשעה.4. לאחר שהבצק תפח, לשים מעט להוצאת האוויר, ומחלקים את הבצק לשלוש.5. יוצרים כדור מכל חלק, ועוטפים בניילון נצמד. מניחים במקרר לשעתיים לפחות.6. מוציאים מהמקרר ומביאים את הבצק לטמפרטורת החדר כשעה לפני רידודו.7. הרוטב: מפוצצים את העגבניות ביד, או חוצים בסכין, ומניחים אותן בסיר.8. מבשלים את העגבניות עם המלח הגס והבזיליקום כשעתיים מעל להבה נמוכה. מדי פעם יש לערבב את הרוטב בכף עץ כדי למנוע מהתחתית להישרף, אין צורך להוסיף נוזלים - העגבנייה מפרישה נוזלים ומתבשלת במיצים של עצמה10. בתום הבישול מוציאים מהרוטב מעט נוזלים עודפים ומרסקים אותו במטחנת מסננת ידנית (מולין). מטחנה זו לא חותכת את העגבנייה, אלא מועכת אותה ומסננת את הקליפות.11. הרכבת הפיצה: מחממים את תנור האפייה לחום של 220 מעלות.12. מרדדים כל אחד מכדורי הבצק מהבצק לעיגול בעובי כחצי ס"מ. (מתקבלים שלושה עיגולי בצק)13. מברישים את שולי הבצק בשמן זית (ברוחב כ-2 ס"מ)14. יוצקים את הרוטב במרכז הבצק ומורחים אותו על כל העלה, עד השוליים המשומנים (לא מגזימים בכמות הרוטב)15. מסדרים שכבה אחידה של גבינה מעל הרוטב.16. מפזרים מעל הגבינה את הנקניק הקצוץ ומעליו את פרוסות נקניק הסלמי.17. אופים 12-10 דקות, עד שתחתית הפיצה אפויה ופריכה.18. פורסים בעזרת גלגלת מיוחדת לפיצה ומפזרים מעל עלי אורגנו.