סלט פולנטה של מסעדת קמפנלו
בזמן האחרון שמענו יותר ויותר אנשים שמדברים על בית הקפה של מנה שטרום, ובעיקר על סלט הפולנטה שלו. תראו איזה יופי, השגנו לכם את המתכון
- זמן עבודהשלושת רבעי שעה
- זמן הכנהשעה וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
הפולנטה היא למעשה קמח תירס, או תירס יבש וטחון. מבשלים אותה עם מים ותבלינים, ואז ניתן לאכול אותה חמה–רכה או לתת לה להתקרר ולהתקשות - ולחתוך לקוביות או לפרוסות ולהקפיץ במחבת.
סלט הפולנטה הזה, של מסעדת קמפנלו, היא מנה משביעה ומאוד פופולארית במסעדה; אנחנו מקפידים שלא להוסיף לתערובת הפולנטה לא חמאה ולא פרמז'ן, כדי לאפשר גם לטבעונים ליהנות ממנה.
מרכיבים :
לפולנטה:
4 כוסות מים
כף שטוחה של מלח
גבעול תימין
גבעול מרווה
כוס קמח תירס
חצי כוס שמן זית
לסלט:
5 עגבניות אדומות, חצויות ופרוסות לפלחים
חבילה עלי רוקט
4 כפות שמן זית
כף חומץ בלסמי
מלח
פלפל שחור
2 שיני שום
שתי כפות צלפים
צנצנת רבעי ארטישוק
אופן ההכנה:
1 מכינים את הפולנטה: בסיר גבוה מרתיחים את המים עם המלח ועשבי התיבול. כאשר המים רותחים מוסיפים באיטיות את קמח התירס, תוך כדי טריפה במטרפה בכדי למנוע היווצרות גושים.
2 ברגע שהתערובת מסמיכה, מנמיכים את האש למינימום ועוברים לערבב בכף עץ.
3 מבשלים כזמן הכתוב על האריזה. לבסוף מוסיפים את השמן, מערבבים היטב ויוצקים לתבנית.
4 מקררים וחותכים לקוביות.
5 מכינים את הסלט: מערבבים את העגבניות עם עלי הרוקט, שמן הזית וחומץ בלסמי. ממליחים ומפלפלים.
6 כותשים לתוך הסלט את שיני השום ומוסיפים את הצלפים והארטישוק.
7 במקביל, מקפיצים במחבת את קוביות הפולנטה לצריבה קלה ומוסיפים לסלט.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!