אוכל
צילום׃  יחסי ציבור

ההמבורגר הכי טוב בעיר

ביקשנו ממסעדת וולפנייטס את המתכון להמבורגר המ-עו-לה שלהם, ולהפתעתנו – קיבלנו

| וולפנייטס שף בורגר | פורסם 28/01/10 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 3.5 23 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (5 מנות):

1 קילו בשר טחון טרי, לא מיושן (לבקש מהקצב 65% צוואר או שייטל, שהוא בשר רזה יחסית, ו-35% פאלדה טלה (בשר שמן)
2 כפיות מלח
מעט פלפל שחור גרוס גס
100 מ"ל מי סודה

לרוטב שום קונפי

שיני שום
150 מ"ל שמן זית
200 גרם מיונז

להגשה

לחמניות המבורגר (בוולפנייטס משתמשים בלחמניות חלב, שהן לחמניות רכות ומעט מתוקות)
עלי חסה, עגבניות פרוסות, בצל סגול ומלפפונים חמוצים

לא חובה

גבינת אמנטל
בייקון (רצוי רו בייקון)

תוספות נוספות אפשריות, לשומרי הכשרות או בכלל

בצל פרוס גס, מטוגן בשמן זית או קלוי על הגריל
ביצת עין (ניתן להניח מחבת עם מעט שמן זית על הגריל ולטגן את הביצה)

אופן ההכנה:

מכינים את הרוטב:

1 מבשלים את שיני השום בסיר קטן בשמן זית בחום נמוך מאוד, עד שהן מתרככות. חשוב להקפיד לא לטגן את השום – אם השמן מתחמם מדי ומתחיל לבעבע, ניתן לכבות את האש ולתת לשום להמשיך להתרכך בשמן החם. מוציאים את השום מהשמן ומקררים. את השמן אפשר לשמור לשימושים אחרים.

2 מעבירים את שיני השום דרך מסננת דקה, ומערבבים עם המיונז.

הקציצות:

3 מערבבים טוב את כל המרכיבים.

4 מחלקים ל-5 קציצות, מכפכפים אותן חזק ומאחדים לעובי של כ-2.5 ס"מ (עובי אחיד יאפשר צלייה אחידה של הקציצה וימנע מהקצוות להישרף).

5 צולים בגריל רשת (מעל גחלים או גריל גז) – צלייה מעל רשת מאפשרת לשומן להישרף, ועודפי השומן לא נשארים עם הקציצה. לאחר שצולים צד אחד של ההמבורגר (כ-3 דקות) הופכים אותו ומניחים את פרוסת האמנטל מעל, כדי לאפשר לה להתרכך בזמן צליית הצד השני.

6 כדקה לפני הוצאת ההמבורגר מהאש, מניחים את פרוסות הבייקון לקלייה על הגריל.

הרכבה והגשה:

7 קולים את הלחמניות משני הכיוונים, בטוסטר או בגריל.

8 מורחים קונפי שום על הלחמנייה, ומניחים את ההמבורגר עם הגבינה, ומעליו את הבייקון הקלוי (3 פרוסות).

9 מגישים כל מנה עם 2 עלים פנימיים (בהירים) של חסה, 2 פרוסות עגבנייה, בצל סגול ומלפפון חמוץ.