כנפים חריפות של מסעדת אגאדיר
ברוטב פיקנטי של צ'ילי, סילאן וסויה
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2.5 ק"ג כנפי עוף נקיות ומחולקות
1/4 כוס קמח
1 כף פפריקה מתוקה
שמן עמוק לטיגון הכנפים
בצל ירוק פרוס לפרוסות דקות, באלכסון
לרוטב:
1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק מסונן (חשוב לסנן אותו קודם מהפלפלים ואז למדוד ליטר וחצי)
1/4 כוס רוטב צ'ילי חריף
5 כפות סילאן
1 כף רוטב סויה איכותי
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הרוטב, ניתן להכין יום קודם. 2. מערבבים את הקמח עם הפפריקה. 3. מחממים שמן בסיר עמוק (לא במחבת). 4. מקמחים את הכנפים בציפוי דק מאד של קמח ומטגנים בשמן כ- 7 דקות (חשוב לטגן בכל פעם כמות קטנה כדי שהשמן לא יתקרר יתר על המידה) 5. בינתים יוצקים את הרוטב לקערה עמוקה. 6. כשהכנפיים מטוגנות מעבירים מיד, בעודן חמות אל הרוטב ומערבבים מעט עד שכל הכנפים מצופות במעט רוטב. 7. מניחים בצד, רצוי בתוך תנור שחומם מראש ל- 120 מעלות וחוזרים עם הפעולה עד שכל הכנפים מוכנות. 8. מעטרים ברצועות בצל ירוק ומגישים חם.