צילום׃ רן בירן, יחסי ציבור
כנפים חריפות של מסעדת אגאדיר
ברוטב פיקנטי של צ'ילי, סילאן וסויה
| מסעדת אגאדיר
| פורסם 29/10/09
- זמן עבודהעשרים דקות
- זמן הכנהעשרים דקות
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר בשרי
מרכיבים (6 מנות):
2 וחצי ק"ג כנפי עוף נקיות ומחולקות
רבע כוס קמח
1 כף פפריקה מתוקה
שמן עמוק לטיגון הכנפים
בצל ירוק פרוס לפרוסות דקות, באלכסון
לרוטב:
חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק מסונן
רבע כוס רוטב צ'ילי חריף
5 כפות סילאן
1 כף רוטב סויה איכותי
2 שיני שום כתושות
חצי כפית מלח
אופן ההכנה:
1 מערבבים את כל חומרי הרוטב (ניתן להכין יום קודם).
2 מערבבים את הקמח עם הפפריקה.
3 מחממים שמן בסיר עמוק (לא במחבת).
4 מקמחים את הכנפים בציפוי דק מאד של קמח ומטגנים בשמן כ-7 דקות (חשוב לטגן בכל פעם כמות קטנה כדי שהשמן לא יתקרר יתר על המידה).
5 בינתים יוצקים את הרוטב לקערה עמוקה.
6 כשהכנפיים יותאות מטיגון מעבירים מיד בעודן חמות אל הרוטב ומערבבים מעט עד שכל הכנפיים מצופות.
7 מניחים בצד, רצוי בתוך תנור שחומם מראש ל- 120 מעלות וחוזרים עם הפעולה עד שכל הכנפים מוכנות.
8 מעטרים ברצועות בצל ירוק ומגישים חם.