אוכל
צילום׃ רן בירן, יחסי ציבור

כנפים חריפות של מסעדת אגאדיר

ברוטב פיקנטי של צ'ילי, סילאן וסויה

| מסעדת אגאדיר | פורסם 29/10/09 
  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהעשרים דקות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר בשרי
Rating: 4.6 302 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

    

מרכיבים (6 מנות):

2 וחצי ק"ג כנפי עוף נקיות ומחולקות

רבע כוס קמח

1 כף פפריקה מתוקה

שמן עמוק לטיגון הכנפים

בצל ירוק פרוס לפרוסות דקות, באלכסון

לרוטב:

חצי כוס רוטב צ'ילי מתוק מסונן

רבע כוס רוטב צ'ילי חריף

5 כפות סילאן

1 כף רוטב סויה איכותי

2 שיני שום כתושות

חצי כפית מלח

אופן ההכנה:

1 מערבבים את כל חומרי הרוטב (ניתן להכין יום קודם).

2 מערבבים את הקמח עם הפפריקה.

3 מחממים שמן בסיר עמוק (לא במחבת).

4 מקמחים את הכנפים בציפוי דק מאד של קמח ומטגנים בשמן כ-7 דקות (חשוב לטגן בכל פעם כמות קטנה כדי שהשמן לא יתקרר יתר על המידה).

5 בינתים יוצקים את הרוטב לקערה עמוקה.

6 כשהכנפיים יותאות מטיגון מעבירים מיד בעודן חמות אל הרוטב ומערבבים מעט עד שכל הכנפיים מצופות.

7 מניחים בצד, רצוי בתוך תנור שחומם מראש ל- 120 מעלות וחוזרים עם הפעולה עד שכל הכנפים מוכנות.

8 מעטרים ברצועות בצל ירוק ומגישים חם.

כנפיים חריפות של אגאדיר (צילום: רן בירן, יחסי ציבור)
כנפיים חריפות של אגאדיר|צילום: רן בירן, יחסי ציבור