צילום׃ דן פרץ, יחסי ציבור
פאד-תאי
המנה התאילנדית המסורתית, כמו שמכינים אותה במסעדת "בית תאילנדי". מוקפץ טעים ואיכותי
יריב מלילי | גלובס
| פורסם 13/08/12
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשעתיים וחצי
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר פרווה
מרכיבים (2 מנות):
200 גרם אטריות אורז מושרות (כשעתיים לפני, במים רגילים)
100 גרם טופו חתוך לקוביות
שני חופנים גדושים של נבטים
1 גבעול בצל ירוק חתוך לחתיכות באורך כ-5 סנטימטרים
2 ביצים
30 גרם בוטנים קלויים כתושים
3 כפות שמן
8 כפות רוטב סויה בהירה
5-6 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
1 מקשקשים את הביצים בווק עם השמן. מוסיפים את האטריות ומערבבים עד לריכוך מוחלט של האטריות (כ-7-8 דקות). לאחר מכן מוסיפים את הטופו, את הסויה ואת הסוכר וממשיכים לערבב כ-3-4 דקות עד לקבלת טעם שווה לכל האטריות.
2 מוסיפים את הנבטים ואת הבצל הירוק ומערבבים/ מקפיצים לדקה וחצי נוספות. מגישים בצלחת ומפזרים את הבוטנים מעל.
* המתכון באדיבות יריב מלילי, בעלי מסעדת "בית תאילנדי"
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!