אוכל
צילום׃ מתוקה רומסרוויס , יחסי ציבור

האצבעות המפורסמות של רשת מתוקה

כמה אנחנו אוהבים את העוגיות האלה, של רשת מתוקה: בצק דקיק, מילוי עשיר ומתוק של ריבה ואגוזים, ומלמעלה מעטה פציח של סוכר וקינמון. ההכנה פשוטה - התוצאה מופלאה. ועכשיו המתכון

מירי ארזי | מתוקה | פורסם 01/08/13 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.7 119 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים :

לבצק:

200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

250 גרם גבינה לבנה 9% (או פחות)

375 גרם קמח (2.5 כוסות ועוד 2 כפות)

למילוי:

250 גרם ריבה חמצמצה (פובידל, פירות יער או תותים)

100 גרם אגוזי מלך קצוצים

100 צימוקים כהים

לקישוט:

1 ביצה טרופה

3 כפות סוכר

1 כפית קינמון

אופן ההכנה:

1 מכינים את הבצק: מערבבים מעט את החמאה במיקסר עם וו גיטרה. מוסיפים את הגבינה הלבנה ומערבלים ביחד כשתי דקות, עד שמתקבלת תערובת שמזכירה במרקם קוטג'.

2 מוסיפים את הקמח תוך ערבול במהירות נמוכה, עד שהוא נטמע לגמרי. מוציאים את הבצק למשטח העבודה ומעצבים אותו לצורת ריבוע שטוח. עוטפים בניילון נצמד חובה ומעבירים למקרר ללילה (או לפחות ל-4 שעות).

3 ביום שאחרי, מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומגלגלים כל חלק לנחש. מקמחים את משטח העבודה ופותחים כל אחד מהנחשים לעלה דק דק (2-3 מ"מ) באורך קצת פחות מהתבנית הביתית וברוחב 20 ס"מ. מחלקים את 20 הס"מ לשניים כך שמכל "פתיחה" ייצאו לנו שתי אצבעות ארוכות.

4 מורחים כל חלק בשתי כפות גדושות של ריבה, זורים אגוזים וצימוקים ומגלגלים.

5 מניחים את האצבעות בתבנית עם נייר אפייה כשהפתח כלפי מטה, מורחים בביצה טרופה ומפזרים סוכר וקינמון. חותכים חריצים עמוקים בבצק - אחרי האפייה החריצים האלה יאפשרו לנו לשבור את האצבעות לעוגיות.

6 אופים ב-170 מעלות כ-25 דקות, עד שמתקבל צבע חום זהוב, לא בהיר מדי. מניחים להצטנן ושוברים לעוגיות.

* טיפ: אפשר לוותר על הביצה ולהדביק את תערובת הסוכר לאצבעות בעזרת מים.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!