באטרמילק ביסקיט של נולה
מאפה אמריקאי חמאתי ורך, שמושלם לפתוח איתו את הבוקר. קצת חמאה וריבה - ואתם מסודרים פיקס
- זמן עבודהחצי שעה
- זמן הכנהשלושת רבעי שעה
- רמת קושיכל אחד יכול
- כשרות כשר חלבי
מרכיבים (12 מנות):
4 כוסות קמח (ועוד כמות קטנה כדי לקמח את משטח העבודה)
1 כף + 1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית מלח
1 כפית סוכר
220 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
כוס ושלושת-רבעי רוויון (בעברית: חובצה)
אופן ההכנה:
1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות.
2 בקערת מעבד מזון מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר.
3 מוסיפים את החמאה ומעבדים מעט בתנועות "פולסים" עד לקבלת פירורים גדולים וגסים.
4 מוסיפים את הרוויון ובעזרת מרית סיליקון מקפלים את הרוויון לתוך הבצק, רק עד שהבצק הופך לתערובת אחידה. הבצק יהיה מעט דביק, אבל חשוב להיזהר לא לערבב יתר על המידה.
5 מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות, ובאצבעות מקומחות טופחים עליו ויוצרים עיגול בעובי 2.5 ס"מ. חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי כדי לא לפגוע במרקמו.
6 בעזרת רינג או כוס בקוטר 6 ס"מ קורצים עיגולים מתוך הבצק. מניחים את העיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשאירים כ-4 ס"מ רווח בין אחד לשני.
7 אופים 18-20 דקות (מסובבים את התבנית אחרי 10 דקות), עד שהביסקיטס מוזהבים עם נקודות חומות קלות.
8 מצננים על רשת, ומגישים טרי.
* המתכון באדיבות נולה אמריקן בייקרי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!