אוכל
צילום׃ אפיק גבאי, קפה נולה

באטרמילק ביסקיט של נולה

מאפה אמריקאי חמאתי ורך, שמושלם לפתוח איתו את הבוקר. קצת חמאה וריבה - ואתם מסודרים פיקס

| קפה נולה | פורסם 25/11/12 
  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשלושת רבעי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרות כשר חלבי
Rating: 4.8 60 reviews.

לא אוהב

שנה גודל אות

מרכיבים (12 מנות):

4 כוסות קמח (ועוד כמות קטנה כדי לקמח את משטח העבודה)

1 כף + 1 כפית אבקת אפייה

1 כפית סודה לשתייה

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

220 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות

כוס ושלושת-רבעי רוויון (בעברית: חובצה)

אופן ההכנה:

1 מחממים תנור לחום של 190 מעלות.

2 בקערת מעבד מזון מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסודה לשתייה, המלח והסוכר.

3 מוסיפים את החמאה ומעבדים מעט בתנועות "פולסים" עד לקבלת פירורים גדולים וגסים.

4 מוסיפים את הרוויון ובעזרת מרית סיליקון מקפלים את הרוויון לתוך הבצק, רק עד שהבצק הופך לתערובת אחידה. הבצק יהיה מעט דביק, אבל חשוב להיזהר לא לערבב יתר על המידה.

5 מניחים את הבצק על משטח מקומח קלות, ובאצבעות מקומחות טופחים עליו ויוצרים עיגול בעובי 2.5 ס"מ. חשוב לא לעבד את הבצק יותר מדי כדי לא לפגוע במרקמו.

6 בעזרת רינג או כוס בקוטר 6 ס"מ קורצים עיגולים מתוך הבצק. מניחים את העיגולים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, ומשאירים כ-4 ס"מ רווח בין אחד לשני.

7 אופים 18-20 דקות (מסובבים את התבנית אחרי 10 דקות), עד שהביסקיטס מוזהבים עם נקודות חומות קלות.

8 מצננים על רשת, ומגישים טרי.

* המתכון באדיבות נולה אמריקן בייקרי

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!