כשאנחנו מדברים על מסעדות יפניות חדשות שנפתחות בארץ, הן לרוב על טהרת הסושי או מקסימום הראמן. נישת מסעדות הבשר, שביפן היא משמעותית מאוד, לא זוכה בארץ כמעט לשום ייצוג, לבד אולי מסקציית היאקיטורי במגוון מסעדות פיוז'ן אסייתיות שמנסות לשלב את השיפודים היפניים בתפריט. כעת, מסעדת בשר יפנית נפתחת דווקא ברמת גן, תחת השם קאמאקורה.

המקום מבוסס על מנות בשרים מגוונות שעברו טיפול שונה כמו יישון, כבישה או צלייה באש. את המסעדה מוביל גילעד דאבוש, שעבד בארץ במסעדות כמו דיינינגס היפנית היוקרתית במלון נורמן, ומסעדת לימה ניפו ביפו שכבר הספיקה להיסגר. מלבד זאת עבד דאבוש גם במסעדות יפניות בניכר, בין היתר במסעדת סושי גיוטן המעוטרת בכוכבי מישלן.

קאמאקורה מסעדה יפנית  (צילום: אפיק גבאי,  יח
היפנית החדשה ברמת גן|צילום: אפיק גבאי, יח"צ
קאמאקורה מסעדה יפנית בדגש על בשר  (צילום: אפיק גבאי,  יח
קאמאקורה מסעדה יפנית בדגש על בשר|צילום: אפיק גבאי, יח"צ

בין המנות בתפריט של קאמאקורה החדשה תמצאו למשל סינטה טטאקי - סינטה צרובה על גחלי אלון יפניים, קרם אגוזי לוז, שיסו ופונזו אגוזי לוז מעושן (54 שקלים); פילה בקר בתערובת תבלינים יפנית מטוגן בטמפורה, סלט מיזונה ורוקט עם פורצ'יני (65 שקלים); טרטר בקר על מח עצם ברוטב טארה עם איולי מיסו-קאראשי (89 שקלים); דנבר קאמאקורה סטייל - דנבר קאט צלוי על גחלים פרוס ברוטב טארה, יוזו קושו גיו דארה (132 שקלים); והמבורגר יפני צלוי על גחלים ללא לחמניה עם פאק-צ'וי, ביצה רכה, וברביקיו יפני (78 שקלים).

עוד בתפריט מציעים כאן מנות סושי בסגנון הבשרי (למרות שיש במקום גם סושי עם דגים) כמו רול איצ'י עם כבד אווז צלוי על גחלי אלון יפניים, אספרגוס ועירית עטוף באבוקדו, סויה מתוקה ואגוזי לוז (92 שקלים); וניגירי פילה בקר עם כבד אווז בטארה ועירית (42 שקלים).

קאמאקורה  (צילום: אפיק גבאי,  יח
יש גם סושי קלאסי|צילום: אפיק גבאי, יח"צ
קאמאקורה נתחים צלויים  (צילום: אפיק גבאי,  יח
נתחים צלויים בקאמאקורה|צילום: אפיק גבאי, יח"צ

למי שמחפש מנות שאינן מבוססות בקר תמצאו בתפריט אפשרויות כמו סטייק חציל במיסו - חציל מבושל פעמיים ברוטב מיסו קוג'י מתוק ושומשום (39 שקלים); סוקיאקי פרגית - קדירה יפנית של פרגית עם אטריות סובה, פטריות האנה דונקו, תרד, יאקי דופו וסאקה (68 שקלים); וקאמו קוג'י - חזה מולארד צלוי עם קולרבי בגחלים, פילה מנדרינה, מיזונה, בצל ירוק ומייפל-סויה קוג'י (108 שקלים).

קאמאקורה החדשה מעוצבת עם מגוון עיטורים יפניים ומנסה להביא את הסגנון של מסעדות יוקרה בלונדון גם לסצנת מסעדות היוקרה הדלה יחסית ברמת גן. המסעדה כוללת חלל שולחנות רחב לצד בר סושי ובר אלכוהול שגם בו ניתן לשבת. כרגע יהיה המקום פעיל בשעות הערב 18:30-23:30, ובהמשך יורחבו שעות הפעילות גם לצהריים.  
   

קאמאקורה. אהליאב 5, חזית מלון אינדיגו, רמת גן. 073-2753807. כשרות בהשגחת צהר