זה כבר כמה שנים שהמגמה של פתיחת מסעדות ראויות בבתי מלון מתחזקת גם בישראל. רק לאחרונה נפתחו, למשל, קפה 65 (בייעוצו של השף אוראל קמחי מפופינה) בבית המלון החדש 65 בשדרות רוטשילד   ומאפו הכשרה של השף ניר צוק במלון פרימה החדש. השבוע נפתחה לפעילות מסעדה נוספת בשם איי23 (A23), שתפעל כחלק ממלון בוטיק שייפתח בעוד כשלושה שבועות ברחוב ארלוזורוב 23 במרכז תל אביב.

המקום, בבעלות קבוצת הביר גארדן מתל אביב, נמצא בימים אלה בהרצה ומציג שילוב כוחות קולינריים מעניין ונשי במיוחד: על מרבית התפריט כאן אמונה השפית היועצת סבינה ולדמן, ששמה ככל הנראה מוכר לכם מ"משחקי השף"; למטבח במקום חברה אליה השפית הדס פרנקל (לשעבר בר יין בתל אביב) ועל הקינוחים מופקדת הקונדיטורית אופיר רהב.

קרפצ'יו קולורבי איי 23 (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
קרפצ'יו קולורבי. צלחות יפות וטעמים מעודנים|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

בעלי המסעדה, שמגיעים מעולם הברים וחיי הלילה, הבינו שבשנים האחרונות חוויית האלכוהול לבדה כבר ממש לא מספיקה לקהל הבליינים הישראלי. את איי23 הם פתחו כביסטרו קלאסי בעיצוב אירופי ביום, ובר שוקק עם אוכל סקסי וכיפי בשעות הלילה. על הצד האלכוהולי כאן אחראי המיקסולוג יובל סופר, שיצר קוקטיילים מעניינים המשלבים ברובם יינות שונים, ומביאים לידי ביטוי את סצנת היינות הישראלים השוקקת.


לכשתיפתח המסעדה באופן מלא (בינתיים היא פתוחה רק בשעות הערב) יוגשו בה ארוחות בוקר, בראנץ' וערב. כרגע ניתן למצוא כאן מנות כמו שרימפס נאגטס שעשויים משרימפס מטוגנים בטמפורה, עטופים בגלייז מייפל וחלפיניו ומוגשים עם יוזו וג'ינג'ר (48 שקלים); סשימי דג ים על סטיקי רייס עם מרק מלפפון, כפיר ליים וגרניטה קוקוס (48 שקלים); קרוקט תירס מקרם תירס וגבינות בציפוי פירורי לחם בטיגון עמוק (46 שקלים); ובורטה עם פסטו ואפונה על סלסה ורדה וגרידת לימון (52 שקלים).

בין העיקריות המוגשות במקום רביולי דלעת עם מרווה, פרמזן ושקדים קלויים (48 שקלים); פילה מוסר וטורטליני לחם עם כרישה שרופה (86 שקלים); ניוקי סרטנים בעבודת יד (72 שקלים); וופל בצל ירוק ועליו בשר שורט ריב בבישול ארוך בזיגוג רום ומייפל, עם בצל סגול כבוש וכוסברה (68 שקלים). בין הקינוחים תמצאו פאדג' ערמונים עם גלידוניות אנגלז, גנאש חם וקצפת (42 שקלים); אקלייר שוקולד עם קרמל מלוח ובוטנים (36 שקלים); ומגנום לימון עם מרנג שרוף ופטל (36 שקלים).

איי 23 תל אביב (צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל)
ביסטרו קלאסי בבוקר ובר סקסי בערב|צילום: ג'רמי יפה, mako אוכל

בעוד כמה שבועות יתחילו להגיש כאן ארוחות בוקר ובראנצ'ים מושחתים, ומתכננים להגיש לצד כל מנה משקה קטן שמחמיא לטעמיה. תמצאו פה בליני עם סלמון כבוש, קרם פרש וקוויאר (42 שקלים); מחבת רושטי - לביבות תפוחי אדמה טבעוניות עם פטריות צלויות וקרם תירס מוקצף (52 שקלים); פנקייקים עם תפוחי עץ מיובשים וקוואקר (38 שקלים); וביצי פלורנטין ברוטב פרמזן על קרם תרד (52 שקלים).

ב-A-23 למעלה מ-100 מקומות ישיבה בכמה מתחמים שונים - יש פה חלל פנימי והומה עם בר, שולחנות שפזורים ברחבה פנימית וחיצונית וכן גן אחורי שייפתח בקרוב וניתן יהיה לשבת גם בו, כשבמקביל יוצגו במקום תערוכות פסלים של אמנים ישראלים.

A23. ארלוזורוב 23, תל אביב. ראשון-שבת 8:00-אחרון הלקוחות (כרגע פועלים מ-18:00 ועד אחרון הלקוחות). לא כשר

>> לכל חדשות האוכל