חדש ומעניין
תפריט מרוקאי במסעדת המוציא, ירושלים
אבי לוי חזר ממסע שורשים במרוקו, ואנחנו מרוויחים מזה תפריט חדש למסעדה שלו. בין השאר תוכלו למצוא בו מרוזייה, שהוא תבשיל כבש וצימוקים עם פלפלים יבשים מטוגנים, ממולאים בבשר טלה (88 שקלים); פרנה טפייה, שזה פרנה עם בשר כבש ועשבי תיבול ברוטב שקדים; פסטייה עוף, שקדים ומסטיקה עם ריבת עגבניות (62 שקלים); עלי סיגאר במילוי ירקות ועשבי תיבול (44 שקלים); ותאנים מיובשות מבושלות בראס אל חנות ולימון, במילוי בשר טלה מתובל בהל עם פיסטוקים ואגוזים טחונים (39 שקלים).
המוציא, משיח בורכוף 4 (כניסה דרך אגריפס 34), ירושלים, טלפון: 02-6310050
טופולינו הירושלמית עוברת לבשר
המסעדה הירושלמית הוותיקה שינתה לאחרונה את הקו ועברה לתפריט בשרי כשר. בין המנות המוצעות כיום: פסטה בראגו עגל חלב וטלה (79 שקלים); אוסובוקו עגל בשומר ותפוזים לצד ניוקי ערמונים (79 שקלים); מקרוני ברוטב נתחי בורי, שום, לימון צנוברים ורוקט (79 שקלים); וסלט עגבניות עם תפוחי אדמה, זיתים, צלפים, בצל סגול, בזיליקום ושמן זית (45 שקלים).
טופולינו, אגריפס 62, ירושלים, טלפון: 02-6223466
מיכל אנסקי פותחת מסעדה בתל אביב
מיכל אנסקי עושה צעד ראשון בעולם המסעדנות ונכנסת כשותפה למסעדת ננה התל אביבית. במהלך החודשים הקרובים היא תבצע במקום מגוון שינויים, מהתפריט והקונספט ועד הכנסת חומרי גלם משוק האיכרים, כמתבקש. המסעדה בגרסתה החדשה תתחיל לפעול באביב הקרוב.
ננה, אחד העם 1, תל אביב, טלפון: 03-5161915
המון דברים טעימים אצלנו בפייסבוק
ארוחות קונספט טבעוניות במטבח של רמה, הרי יהודה
המסעדה של רמה בן צבי מציעה ארוחות קונספט טבעוניות של מיה בן צבי בתה של רמה ובוגרת התכנית מאסטר שף. הארוחה הראשונה תתקיים ב-3 לפברואר והשנייה תתקיים חודש לאחר מכן. בתפריט- סוקא עם רטטוי, קוביות פולנטה וקרם אספרגוס, עם תבשיל חרשפים ברוטב שומר, ארטישוק ביין לבן ועשבי תיבול, סורבה פרלין לוז עם רוטב שוקולד חם (158 שקלים לסועד).
המטבח של רמה. בכניסה ליישוב נטף, הרי יהודה. 02-5700954
תפריט חדש של השף רז סלע בגרנד קפה, תל אביב
השף רז סלע, פעם השף בפועל של מסעדת טוטו והיום השף של גרנד קפה מבית טורקיז, מבצע שינויים בתפריט של המסעדה. בין המנות בתפריט החדש: ביצה עלומה עם מנגולד, תרד מוקפץ וקרם פרש (46 שקלים), סלט קינואה ועדשים שחורות בציר ירקות וויניגרט (52 שקלים), פילה בקר בגריל בתוספת פירה (135 שקלים) ונתחי לוקוס בעגבניות עם שום ובזיליקום (110 שקלים).
חדש בתל אביב: דוכן מיצים לעוזי-אלי מירושלים
כל מי שעושה את הקניות שלו בשוק מחנה יהודה מכיר את דוכן המיצים המפואר והוותיק של עוזי-אלי חזאי. יש בו שפע אדיר של מיצי בריאות עם חומרי גלם כמו גת, צנון שחור, פולי קפה, הל, קינמון, אתרוגים ועוד, וגם לימונדת אתרוגים נפלאה. בקרוב ירחיב הדוכן את פעילותו ויפתח סניף נוסף בשוק הכרמל בתל אביב, שבו תוכלו ליהנות מכל ההיצע הירושלמי.
דוכן המיץ של עוזי-אלי חזאי, שוק הכרמל, תל אביב
תפריט חדש בווילה וי, רמת הגולן
השף גיא בן שמחון משיק תפריט חדש בווילה וי שבחד נס. תמצאו בו סביצ'ה דג מוסר מהים של עכו; כבד אווז בתפוח פינק ליידי; צלעות טלה מקומי, שום קונפי ויין 2T ועוד.
Villa vi, חד נס, רמת הגולן, טלפון: 053-7931931
תפריט חדש בפיצרוי, תל אביב
מסעדת השף מרעננת את התפריט עם מנות כמו תמנון צרוב עם תפוחי אדמה, צ'יפס גזר, קלמרי סגול ווינגרט יוזו (78 שקלים); נתח קצבים ברוטב יין אדום עם קרם בצל מקורמל (88 שקלים); ניוקי במילוי ברווז קונפי, קרם ארטישוק ירוק ותרד בשמנת (42 שקלים); וחזה ברווז עם תפוחי אדמה, בוקצ'וי וקרם תפוז מקורמל (78 שקלים).
פיצרוי, הירקון 136, תל אביב, טלפון: 03-5206100
פרדס כץ באדורה, תל אביב
השף אבי ביטון חוגג עשור לאדורה עם תפריט מיוחד בהשראת מטבח ילדותו. בין המנות: מרק שעועית בובס, כמהין וברוסקטת עגבניות; סיגרים של מעורב ירושלמי עם בשר עגל, טחול וכבדי עוף מתובלים בכמון, בהרט וכורכום; ממולאים של כרוב ערבי עם בשר טלה ורימונים; קרפצ'ו שייטל עם סלט ביש בש וסירופ הדרים; ולחי עגל מבושלת 16 שעות ביין אדום, ירקות שורש וציר בקר וכמהין.
אדורה, בן יהודה 226, תל אביב, טלפון: 03-6050896
תפריט קינוחים מיוחד במסעדת מינה טומיי, חיפה
במינה טומיי הושק תפריט קינוחים חדש של הקונדיטור ערן שוורצברד, הכולל בין השאר מוס שוקולד על מצע פצפוצי אורז וממרח לוטוס עם קציפת קרם קרמל וקראמבל חמאת בוטנים (36 שקלים); פנקוטת כפיר ליים עם שמנת מתוקה, שוקולד לבן, פירות ורוטב פירות יער (32 שקלים); וכוס קרמל, אננס ופודינג אורז - עם קרם קרמל, סלט אננס ובזיליקום על מצע עוגת קוקוס ושקדים עם פודינג אורז מבושל בחלב קוקוס ומעליו קוויאר של פטל (32 שקלים).
מינה טומיי, פלימן 8 חיפה, מרכז קסטרא, טלפון: 04-6668080
פסטיבל ממרחים ברשת לחם ארז, תל אביב
רשת בתי הקפה עורכת בשני ימי שישי הקרובים פסטיבל ממרחים בסניפיה באבן גבירול ובמסריק בתל אביב. לאחר מכן ימשיך הפסטיבל להתקיים אחת לחודש, ובמהלכו יהיה אפשר לטעום ממרחים כמו צ'טני משמש, צ'ילי בזיליקום, ארטישוק ושמן כמהין, שום סומק, לימון כבוש וטפנד זעתר ושומשום. כמו כן יינתנו הסברים על השימוש בממרחים בתבשילים ובמנות שונות.
לחם ארז, אבן גבירול 52 ו-קינג ג'ורג' 107, תל אביב
ברד אנד מרקט: בית קפה חדש בכפר סבא
לפני כשבוע נפתח בחצר השוק שבכפר סבא סניף שני לבית הקפה ברד אנד מרקט, במקור מרעננה. על התפריט החלבי הכשר אחראי השף לאון אלקלעי, והוא כולל בין השאר קציצות דג טונה בקארי אדום חריף, חריימה, פטוצ'יני סלמון פטריות, פורל שלם עם שעועית ירוקה וקרם פרש ופיש אנד צי'פס. כמו כן יוגשו במקום ארוחות בוקר, ובסופי שבוע יימכרו חלות, עוגות ועוגיות.
BREAD&MARKET. וייצמן 125, חצר השוק, כפר סבא, טלפון: 09-9555070
ט"ו בשבט הגיע
ארוחה מיוחדת במושבוצ, מושב רמות
המסעדה במושב רמות עורכת בערב ט"ו בשבט ארוחה על בסיס שבעת המינים. בתפריט: פיצה ביאנקה עם מוצרלה וזיתים שחורים כבושים; סלט תפוחים ורימונים בווינגרט תמרים; סינטה צרובה על חיטה ירוקה מעושנת בדמי גלאס מעושן; קבב שייטל ובירה פאס פורטר על ראגו שעורה וחצילים; נתח קצבים בתאנים, ציר בקר ויין אדום; ורביולי תמרים ברוטב וניל והל.
תפריט ט"ו בשבט בנגילה, ירושלים
המסעדה הירושלמית מציעה ארוחת חג הכוללת חצילים קלויים עם אגוזים ובזיליקום; סלט פלפלים קלויים עם שבבי שקדים; סלט שומר, קולרבי וקצח; דלורית ממולאת בקינואה, שקדים ופירות יבשים; אגסים אפויים ביין במלית פיסטוקים ועוד.
נגילה, ברוכוף משיח 5, ירושלים, טלפון: 02-6223331
עוד באוכל טוב:
ט"ו בשבט באינדירה, תל אביב
המסעדה עורכת ארוחה הודית לחג, שתעלה 125 שקלים ותכלול מנות כמו מונגדאל פאקורי - פלאפל קשמירי של תפוחי אדמה מתוקים ופירות יבשים; מלאי כופתא - כופתאות פאניר וירקות ברוטב מסאלה עם פירות יבשים וקשיו; ונרואטן קורמה - ירקות העונה מבושלים עם ג'ינג'ר ושום ברוטב פירות. בנוסף למנות יוגשו בארוחה קינוח זוגי לבחירה ושתי כוסות יין.
אינדירה, שדרות שאול המלך 4, תל אביב, טלפון: 03-6954437
ט"ו בשבט במסעדת אדמה, זכרון יעקב
המסעדה מקיימת חגיגת ט"ו בשבט משפחתית שבמסגרתה יוגשו בין השאר סלט חסה סלנובה עם חמוציות, אפרסמונים וגפרורי שקדים ברוטב חומץ שמפניה (46 שקלים); קונפי שוק אווז צלוי עם פירה בטטה ומרווה; פונדו בצלים ורוטב יין וחמוציות (108 שקלים); וקוקטייל חמוציות (36 שקלים).
אדמה - בקתה קולינרית, מעלה הראשונים 8, גבעת זמרין, זכרון יעקב, טלפון: 04-6293183
בראנץ' ט"ו בשבט בצובה
בקיבוץ צובה יתקיים ביום שישי 6.2 בין השעות 10:00-14:00בראנץ' חגיגי מיוחד. בתפריט: שקשוקה ירוקה, מגוון סלטי עלים ירוקים, קציצות ירקות, דג עם עשבי תבלין, מרק ירוק, עלי גפן ממולאים, סלט פסטה עם ירקות ירוקים ומגוון ממרחים. המחיר למבוגר: 95 שקלים, לילד: 70 שקלים.
לפרטים נוספים: 02-5347090, www.tzubahotel.co.il
טבעוני וטעים
בורגר טבעוני חדש בפילדלפיה, תל אביב
המסעדה של חיים כהן מציעה המבורגר טבעוני חדש מתערובת שמכילה אורז, עדשים מונבטות וגרגירי פשתן, בלחמנייה מלבנית עם טחינה צ'יפוטלה, חסה, עגבנייה, מלפפון חמוץ ובצל (40 שקלים).
פילדלפיה, תוצרת הארץ 3, תל אביב, טלפון: 03-6930606
בחזרה לעתיד
חוזרים לעבר באספרסו בר, ראשון לציון
המסעדה חוזרת לתפריט הנוסטלגי שלה עם מיטב המנות מכל הזמנים. הארוחה תוגש מהשעה שש בערב ותעלה 79 שקלים.
אספרסו בר, זד"ל 5, ראשון לציון, טלפון: 03-9568313
גלגול חדש למסעדת קלדרון היוונית, ראשון לציון
המסעדה הראשל"צית עברה לאחרונה מקום ועכשיו היא מציעה מדי חמישי מתשע בערב ערב יווניים עם אוכל אותנטי ואלכוהול יווני.
קלדרון, הטיילת 19, חוף ראשון לציון, טלפון: 03-7532333