למרות הסגירה המצערת של שוק אלנבי רוטשילד בתל אביב, דבר אחד טוב במיוחד יצא לכולנו מהמיזם שובר הלב הזה והוא ההיכרות עם מסעדת מן טן טן- מוסד ראמן, שהצליח לא רק לשחזר את האווירה האינטמית של כוכי ראמן ביפן, אלא גם את הטעמים המצוינים של הראמן היפני. גם לאחר סגירת השוק, פעלה מן טן טן בהצלחה כשנה, במיקומה האסטרטגי מחוץ לו. עם זאת, בעקבות אילוצים, הייתה צריכה המסעדה לעבור מקום, וכעת היא נפתחה מחדש בגרסה טובה אפילו יותר.
מן טן טן החדשה נפתחה השבוע ברחוב נחלת בנימין בתל אביב, במיקום בו פעלה קודם לכן מסעדת המזללה של מאיר אדוני ובתקופה האחרונה מסעדת שיראטויה היפנית שנסגרה זמן קצר לאחר פתיחתה. אם לשפוט לפי המתרחש במקום בסוף השבוע בו ביקרנו בו, המסעדה הקטנה החדשה הצליחה לשבור את קללת המיקום שהכשיל רבות לפניה, בין היתר בזכות הקטנת המרחב וחלוקה מחודשת שלו, כך שהוא נראה בדיוק כמו מסעדת ראמן קטנה ביפן שכוללת תקרות נמוכות, שלל עיטורים על הקירות והמדפים, בר ממנו ניתן להשקיף על כל המתרחש במטבח ומספר מועט של שולחנות. לצד המסעדה קיים חלל צמוד נפרד שישמש כחדר לאירוח פרטי בסגנון טטאמי, ועוד חלל שייפתח בעוד כחודש ויהיה איזקיה יפנית מסורתית בת כ-30 מקומות ישיבה (בה ניתן יהיה לאכול מנות בר ולשתות אלכוהול יפני עד השעות הקטנות של הלילה).
על מן טן טן אחראים יריב ברונשטיין, נדב נאמן, אורון שוורץ ואסף מנחם. השותפים חברו לדור שלישי למשפחת מסעדנים משכונת שינג'וקו בטוקיו וייבאו ארצה את מתכון הראמן של מסעדת מן טן טן מיפן. מאז פתיחת המקום לפני כשנתיים, יצא למן טן טן מוניטין של הראמן היפני האותנטי ביותר בארץ, ולא בכדי. הסוד כאן, מלבד המתכון שעובר במשפחה דורות, הוא הבישול הארוך של הצירים (כ-12 שעות) שהם סמיכים בהרבה ממה שרגילים, ועשירים במיוחד בטעמי אומאמי עמוקים.
מן טן טן הראשונה התמקדה עם פתיחתה כמעט במרקי ראמן בלבד, אבל המסעדה המחודשת מציעה תפריט מגוון בהרבה שמתכתב עם חלקים רחבים יותר של המטבח היפני. כך, אפשר למצוא כאן אגאדאשי טופו בציר אצות ופטריות נמקו (32 שקלים), טוריקאצו - שניצל יפני מפרגית עם סלט כרוב וחרדל יפני (44 שקלים), ניגירי של סלמון, טונה, שרימפס, טמאגו או דג אמאצ'י (15-26 שקלים לצמד ניגירי) וטרטר בקר יפני שמורכב מבקר נא, חלמון שליו ורוטב מתקתק (28 שקלים).
עוד בין המנות מגישים כאן כמובן שיפודי יקיטורי וגיוזות מצוינות במילויים כמו חזיר טחון וירקות, פטריות וטופו או עוף, פרגית וירקות (36 שקלים ל-5 יחידות). בין השיפודים: צקונה - מאין קבב בסגנון יפני מעוף וירקות, עגבניית שרי עטופה בבטן חזיר או שיפוד פרגית בזיגוג (14 שקלים לשיפוד).
הראמנים של מן טן טן מוגשים כמובן גם הם, החל משעות הצהריים ועד השעות הקטנות של הלילה. תמצאו כאן שני סוגי צירים מרכזיים - חזיר או עוף (לעתים מוצע גם ראמן על בסיס ציר דגים עשיר, ואם הוא בנמצא אנחנו מפצירים בכם להזמין אותו מיד), כשמוצע כאן גם ראמן אגאדשי טופו טבעוני וקארי יפני טבעוני. בין אפשרויות הראמן: טונגארה ראמן על בסיס ציר חזיר עם אטריות, במבו שוט, בשר חזיר, בצל ירוק וביצה רכה (56 שקלים); קארה ראמן - ציר קארי יפני וירקות שמוגש עם אטריות, תפוחי אדמה, בצל, גזר וצנון יפני כבוש (56 שקלים); ומיסו ראמן על בסיס ציר עוף או חזיר עם מיסו לבן, אטריות, כרוב לבן, גזר, נבטים, בצל ירוק, תירס וחמאה (65 שקלים).
לצד המנות, שמתומחרות כולן במחירים מתונים במיוחד, מציעים כאן גם מגוון משקאות יפניים: מספר רב של סוגי סאקה, בירה יפנית, ומיני שיכר יפניים , וויסקי יפני ושוצ׳ו (תזקיק יפני מבטטות, אורז או שזיפים).
המקום בגרסתו החדשה אמנם נפתח לפעילות ממש לא מזמן, אך השמועה כבר החלה להתפשט ויש כאן כבר תור לא קטן בכניסה (לא ניתן להזמין למן טן טן מקום מראש ויש צורך להמתין למקום פנוי בהתאם לתנועה במקום). ההימור שלנו הוא שהתור רק ילך ויתגבר בזמן הקרוב היות שמדובר באחד המקומות הלוהטים ביותר להעביר בהם את החורף הגשום הנוכחי, ולא רק בגלל הראמן החם והנהדר. בקיצור, הכי קרוב ליפן שיש לישראל להציע.
מן טן טן. נחלת בנימין 57, תל-אביב. ראשון-רביעי, שבת 12:00-01:00, חמישי שישי 12:00-03:00. לא כשר