רמה בן צבי תומר ניב (צילום: אביב נווה,  יחסי ציבור )
השף תומר ניב עם בעלת המסעדה רמה בן צבי|צילום: אביב נווה, יחסי ציבור

לפני שנה בדיוק, חגגה מסעדת המטבח של רמה ביישוב נטף 20 שנים לקיומה. היום, המסעדה וכן ביתה של בעלת המקום רמה בן צבי, שממוקמים זה לצד זה ביישוב, עלו באש. המסעדה נשרפה כליל, ופונתה במהלך חתונה אינטימית שהתקיימה במקום ונקטעה באמצע. שף המטבח של רמה, תומר ניב, בישל באירוע ונאלץ להודיע לאורחים על הפינוי ולחזות במקום שטיפח במשך שנים עולה בלהבות. 

"אחרי שפיניתי את האירוע עזבתי את המקום כשהמטבח כבר נשרף", מספר ניב, "המסעדה כולה הלכה תוך עשר דקות. פשוט לא היה מה לעשות בנידון כי הייתה רוח מאוד חזקה. השריפה החלה בוואדי של מעלה החמישה והיא הגיעה אלינו עם רוח מערבית מאוד חזקה. ברגע שהאש הגיעה למסעדה, שהיא כולה מבנה פתוח שעשוי רובו מעץ וחומרים טבעיים שממוקם ממש בתוך היער, הכול נשרף".

לאור טריות האירוע טרם ניתן להעריך את עוצמת הנזק שנגרם למבנה המסעדה ולסביבתה. עם זאת, ועל אף הסיטואציה הרגשית הקשה, ניב נשמע אופטימי ובטוח כי הוא ושותפתו למסעדה, הבעלים רמה בן צבי, ימשיכו בפעילותם הקולינרית במתכונת כזאת או אחרת. "קודם כל אנחנו צריכים להתמודד עם הנושא הרגשי, להבין מה הנזק, ולאסוף את השברים", הוא מספר לנו, "בשבוע הבא בוודאי נוכל לדעת יותר. אבל מה שאני כן יודע זה שאני בהחלט הולך להמשיך בדרך שלנו. אני פועל במסעדה הזאת שמונה שנים והמקום עצמו קיים כבר 21 שנה, לכן בצורה כזאת או אחרת אנחנו נמשיך במה שאנחנו עושים. וכמובן שההחלטה הסופית של איך ומתי, היא של רמה".

רמה בן צבי המטבח של רמה (צילום: דן פרץ,  יחסי ציבור )
"אנחנו בנטף גובלים בשמורת טבע", בן צבי על רקע הרי ירושלים|צילום: דן פרץ, יחסי ציבור

מרגע שנודע על שריפת "המטבח של רמה", לקוחות המסעדה בעבר ובהווה מעלים פוסטים מודאגים ומבכים ברשתות החברתיות. "יש המון דאגה ואנשים מתקשרים אליי ללא הרף ופונים אליי בפייסבוק", אומר ניב, "אני מרגיש שיש איזושהי השתתפות קולקטיבית של כל האנשים שעבדו, אכלו והשתתפו איכשהו 'במטבח של רמה', זה גורם לי באופן אישי להרגיש שהיה פה משהו גדול יותר מסך המרכיבים שלו. זאת לא עוד סתם מסעדה, זה משהו שמעציב הרבה אנשים ואנחנו מקווים לעשות מה שאנחנו יכולים כדי להמשיך את העשייה הקולינרית שלנו".

רמה בן צבי פתחה את מסעדת "המטבח של רמה", כשנטף עוד הייתה יישוב מבודד ומנותק יחסית. בן צבי החלה את דרכה במקום כבשלנית ביתית, ועם הזמן המסעדה התפתחה והתרחבה בהובלתה, עד שהפכה לאחד ממוסדות האוכל המוכרים בישראל. המסעדה דגלה תמיד במטבח מקומי שמבוסס על חומרי גלם שגדלים בסביבתה, עם דגש חזק על האדמה ועל הטבע העשיר שהפך היום מקסם המקום לאוייבו. 

"אלה החיים שלנו כאן. אנחנו בנטף גובלים בשמורת טבע", כך אמרה בן צבי בראיון שהעניקה לרגל חגיגות העשרים למסעדה בשנה החולפת, "היציאה מהבית שלנו היא טיול שנתי והחיבור לטבע פה הוא בלתי נמנע. כשבאתי לגור כאן לפני 34 שנים נטף הייתה מקום בלי חשמל שלקח שעה להגיע ממנו ליישוב הקרוב ביותר שזה אבו גוש. היה לכולנו ברור שנגדל את הירקות שלנו בעצמנו ונאפה את הלחם שלנו בעצמנו ונעשה הכל לבד."