בשנים האחרונות, באופן עקבי, השף שגב משה נמצא בכל מקום אפשרי. פניו מרצדות על המסך בשלל תכניות טלוויזיה, שמו חתום על סדרת אוכל מוכן שמשווקת בסופרמרקטים, הוא השף האחראי לארוחות הרשמיות בבית ראש הממשלה ושגב הוא אפילו זה שיוצר את האוכל המוגש לנו במטוסי אל על. לצד כל אלה הוא גם מתפעל בהצלחה את מסעדותיו שגב אקספרס ברמת החייל ובראשון לציון, שגב ארט - מסעדת השף בהרצליה שעברה בשנה האחרונה מהפך, וכעת גם את שגב קיטשן גרדן החדשה בהוד השרון, בה הבטיח השף קונספט שטרם נראה כמותו בישראל. כדי לראות על מה מדובר, קיבלנו הצצה ראשונית למסעדה שנפתחת היום לפעילות רשמית.
באפקט הרושם הראשוני הצליח לשגב ולמעצב המסעדה ירון טל. הכניסה למקום, מהחניון המשמים והעמוס לעייפה של מתחם שרונים, היא ניגוד מוחלט למסעדה היפיפייה שמתחבאת מאחורי הדלת. הקונספט, אותו הבטיח שגב, מתקיים בדמות משתלת ענק שמהווה את העיצוב המרכזי במקום - מאות צמחי תבלין ושתילי ירקות שמקיפים את השולחנות. אבל אצל שגב, כמו אצל שגב, הרעיון לא עוצר בעיצוב אלא ממשיך לצלחת. בין השתילים מתרוצצות מלצריות עם מספרי גיזום וסלים ומעבירות את התוצרת למטבח או לשולחנות, לפי בקשת הסועדים.
"לסיפור הזה של המשתלה הגעתי לפני שנתיים, כשייעצתי למסעדה בפנמה שהייתה עתידה להיפתח בשטח הפתוח. התאהבתי ברעיון הזה ולמרות שהסיפור לא יצא לפועל בפנמה רציתי להביא אותו לארץ", מספר שגב. "התייעצתי עם אגרונומים ואנשי מקצוע, ולבסוף החלטתי לא לפתוח את המסעדה בשטח אלא ליצור את המשתלה הזאת שהיא כמו להביא את השטח לתוך המסעדה".
כל השפה של שגב קיטשן גרדן החדשה סובבת סביב מוטיב המשתלה. כלי ההגשה מאזכרים עציצים ואפילו לקינוחים עצמם קוראים עציצים וזו גם דרך ההגשה שלהם (עציץ איטלקי - טירמיסו, עציץ ים תיכוני- מלבי, עציץ תאילנדי- סורבה קוקוס ופירות). "למרות שיש כאן התעסקות לא קטנה, עבורי זה כמו הגשמת חלום", אומר שגב, "כל שף שאוהב את המקצוע שלו חולם לצאת ולקטוף את צמחי התבלין לעצמו. זה יוצר דיאלוג בין הטבחים, למלצרים ולסועדים".
בכל מנה בתפריט יש אלמנט כלשהו מהמשתלה - אם זה תימין, לבנדר או פלפל חריף שגדל במקרה בסמוך לשולחן בו הושבנו. אבל דווקא המנות ששגב מגיש מתכתבות עם מסעדות דגים ובשר עממיות - כל מי שמתיישב מקבל 11 סוגים של סלטים ומנות קטנות. "לקחתי את סגנון הארוחה הזה והפכתי אותו לשלי. בתוך 11 המנות הקטנות האלה שמתי את המטבחים שאני אוהב מכל מדינה. הכול על שולחן אחד".
בין המנות האלו תוכלו למצוא מרק תירס אסייתי, סלט נבטים שמזוהה עם שגב, טחינה ירושלמית עם גרגירי חומוס, סלט גזר עם איולי ג'ינג'ר, סלט ירוק ברוטב מלון, סלט כרוב עם קציפת צמחי תבלין, בצל בשמן כמהין לבנות, פטה כבד עם בצל מקורמל ופוקאצ'ה. "כבר שנתיים שאני עושה טעימות כדי להגיע למנות האלה, שמתוכן לדעתי כל אחד יכול למצוא משהו שהוא מתחבר אליו. בעיני זה ישראלי מאוד, יש פה שפע ומנעד רחב של מנות וטעמים".
את המנות העיקריות שגב מאפשר לכם לבחור לבד (אגב, עלות המנות הראשונות לסועד, בהזמנת מנה עיקרית היא 25 שקלים לארוחת ערב ו-10 שקלים בארוחת צהריים. הגון לכל הדעות). העיקריות מתחלקות למנות פסטה ופיצה, ודגים ובשר וביניהן תוכלו למצוא פיצה קלאסית עם שום וזיתים ירוקים (69 שקלים), פסטה ברוטב שמנת עם שמן כמהין ומוסקט (65 שקלים), סטייק סלמון בציפוי פריך עם סלט עלים תאילנדי (99 שקלים) ודג מאודה בסיר במבוק עם ירקות, אורז דביק ורוטב מיסו (99 שקלים). לצד התפריט הקבוע, ישנו גם תפריט רחב מאוד של מנות ללא גלוטן ובגזרת המשקאות ניתן למצוא כאן זוג קוקטיילים מתחלפים לצד אפשרויות מצומצמות של יין משתנה בכוסות, אחד אדום ואחד לבן.
את הבחירה בהוד השרון, שהפכה למוקד קולינרי נהדר בתקופה האחרונה עם מסעדות כמו בראסרי מופת ונונו האיטלקייה, מסביר שגב כמהלך טבעי. "את המסעדה הראשונה שלי פתחתי בהרצליה, אחרי כן הגעתי לרחוב הברזל בתל אביב שאז גם בו לא היה יותר מדי ולאחר מכן לראשון לציון", הוא אומר, "לכן לא מפתיע שעכשיו בחרתי בהוד השרון. עשיתי מחקר מי הקהל שמגיע אליי למסעדות ומהיכן והגעתי לכאן. בתל אביב יש מספיק עניין, לא צריך גם אותי שם". בהתאם לאופי המשפחתי של הוד השרון, בחלק החיצוני של המשתלה מציעה המסעדה גם פינת משחקים נהדרת לילדים, כך שההורים יוכלו לאכול בשקט יחסי.
שגב קיטשן גרדן (SKG) מתחם שרונים, הוד השרון. 077-4142025 (שלוחה 1). ראשון-חמישי 12:00- 00:00 (בשבוע הקרוב המקום פתוח רק בשעות הערב, החל מהשעה 19:00). לא כשר.