מנות בהשראת קוסאמה בפאסטל, תל אביב
החל מהשבוע החלו במסעדת פאסטל להגיש מנות מיוחדות בהשראת התערוכה המפורסמת שמוצגת בימים אלה במוזיאון תל אביב של האמנית יאיוי קוסאמה. התפריט יוגש במהלך כל שעות היום, כשלרוכשים מראש באתר המוזיאון תוצע גם עסקית ובה מנה ראשונה, עיקרית וכוס יין במחיר 125 שקלים. בימי שלישי מדי שבוע ייפתח המוזיאון גם לביקורים ליליים ויוצע כרטיס שמשלב בין בילוי בתערוכה לקוקטייל בפאסטל ומנות מהתפריט המיוחד. בין המנות שיוצעו: פופ ארט דלעת - סקאלופ צרובים על הפלאנצ'ה, זביון מיסו, אורז בר פריך וסלט גרגיר נחלים (82 שקלים), נקודות אבודות - צ'אודר תירס "גילי" עם סרטן כחול, קרם גזר ומרווה, קולי כרישה שרופה ושמן בזיל תאילנדי (72 שקלים) וביצת פאברז'ה במילוי קציפת תפוז, סורבה מנדרינה לואיזה, סוכריות קופצות ופירות יער (85 שקלים). בנוסף לאלה, פאסטל משתתפת בהשקת מותג הוויסקי סינגל מאלט המוערך Aberfeldy . הוא יוגש במקום ב-3 גרסאות יישון 12, 16 ו-21 שנים .
סניף דגל חדש לבבקה בייקרי, תל אביב
בבקה בייקרי פותחים סניף חדש בהבימה בתל אביב ובו יוצעו מבחר המאפים והפיצות של המאפייה. בנוסף יציעו כאן גם סלטים, כריכי בוקר, פוקצ'ות וכן אופציה של משלוחים בוולט. בין הקינוחים שיוגשו במקום: טארט פקאן, קראק פאי, עוגת גבינה, פאי תפוחים וטארט לימון. הסניף החדש יפעל בימים ראשון עד חמישי וכן בשבת משעה שבע בבוקר ועד אחת עשרה בלילה, ובימי שישי עד שעה שש.
בבקה. תרס"ט 2 (כיכר הבימה), תל אביב
ארוחות צהריים חדשות במסעדת אלטה, טבריה
המסעדה מתחילה להציע גם תפריט צהריים בשעות 12:00-16:00 בימים שני עד חמישי. העסקית כוללת מנה עיקרית במחיר מלא לצד תוספות ופתיחים למרכז השולחן. בין המנות העיקריות בתפריט: פילה מושט עם תבשיל ירוקים ושעועית מש, שיפוד טלה במרינדת בהרט ודג שלם אפוי בתנור עם עשבי תבלין.
מסעדה דגים ובשר חדש בקניון עופר, הקריות
מסעדה חדשה בשם גסנוב נפתחה לפעילות בקריון. המקום כשר וכולל מאה מקומות ישיבה. התפריט כולל מבחר שיפודי בשר וכן מעשנה שמוצבת בשטח המסעדה. בין המנות במקום: שקדי עגל (58 שקלים), קרפצ'יו (56 שקלים), סלמון (68 שקלים) ונתחי כבש (189 שקלים).
יום הולדת 3 לאמש, תל אביב
המסעדה עורכת בין ה-22-24 לנובמבר ארוחות מיוחדות לחגיגות ה-3 למקום. במסעדה יתארח השף איתי מסלובטי ויחד עם שף במקום יציע מנות כמו צלחת קרודו של דגים נאים עם ספייסי פונזו, ג׳ינג׳ר כבוש וואסאבי; פטה כבד ברווז עם ריבת שרי, מרווה ושומר; סיגר בשר טלה בוינגרט תאילנדי חריף ועשבים; ואנטריקוט 350 גרם מיושן 45 יום, עשוי בחמאה חומה, שום וטימין, מוגש עם קרם תפוחי אדמה ראטה ודמי גלאס ריוחה.
אמש. לילינבלום 30, תל אביב
תפריט חורף בקאב קם, תל אביב
המסעדה מציעה תפריט חדש ובו מנות כמו פיק גאי – כנפי עוף עטופות בקארי אדום ותבליני ״סמון פאי״ (52 שקלים); גאי טוט סום טאם - כרע עוף וסלט פפאיה חריף עם סטיקי רייס (108 שקלים), פטריות יער, שימאג׳י ומלך היער בסלט חריף בתיבול ״איסן״ עם נענע, כוסברה, ״קאוקואה״ וצ׳ילי יבש (72 שקלים). בנוסף מציעים במקום אפריטיבו בשעות 17:30-19:00 כשבזמן זה יוענקו 20 אחוזי הנחה על כל התפריט.
קאב קםKab Kem. לינקולן 11, תל אביב. 03-6889960
אירועי חג המולד בנצרת
במהלך חג המולד יתקיימו מבחר אירועים בנצרת, בין היתר שוק חג המולד עם מבחר דוכני אוכל וכן סופי שבוע קולינריים במלון רמדה אוליביה.
לפרטים: 04-6572133
השף חיים כהן מתארח אצל רועי ירושלמי לשיחה על האוכל האורפלי וההשפעות על כהן מהבית. כהן יספר על הבית בו גדל, על ההשראות הקולינריות ועל הסינתזה בין האוכל היהודי-אורפאלי של אמא שלו לאוכל מכוכב ולפיין דיינינג. האירוע יתקיים ביום שישי בשעות 10:00-12:00 באולם טיש של אנו - מוזיאון העם היהודי, קמפוס אוניברסיטת תל אביב, כניסה דרך שער 2. קלאוזנר 15, חנייה בחניון המוזיאונים.
תפריט חדש באדוארד בר, תל אביב
הטברנה בשוק הכרמל מציעה תפריט חדש עם מנות כמו ביסק סרטנים (44 שקלים), סנדוויץ Istanbul - לחם ממולא בשר, טחינה, וירקות (63 שקלים) ומהלביה- קראנץ' אגוזים וסירופ קפה שחור על מלבי (28 שקלים).
אדוארד בר. הכרמל 12, תל אביב
ספיישלים של חורף במסעדת ורנדה, ירושלים
המסעדה הכשרה במלון מצודת דוד מציעה מנות חורף חדשות של השף אבירם חיוקה כמו שפונדרה בצלייה איטית עם בצלי שלוט ופטריות לצד פולנטה מטוגנת (169 שקלים) ומרק תירס עם "פלאפל" תירס מבושל בחלב שקדים, בצל ושום (43 שקלים).
ורנדה, מלון מצודת דוד. המלך דוד 7, ירושלים. 02-5482230.
חגיגות ראשון המסיק ברוברטה וינצ'י, כרכור
מסעדת רוברטה וינצ'י מארחת את פתורה לתפריט מיוחד בהשראת שמן זית שתתקיים בתאריכים 22-30 בנובמבר. המנות שמוצעות במקום הן קצ'ו אה פפה עם גבינת תום עזים של שי זלצר, לינגוויני חלמונים, פלפל שחור ושמן נאבלי (78 שקלים), קפלטי ריקוטה ולימון עם שמן זית קורנייקי (58 שקלים), בוקצ'וי שלוק בציר עשבי תיבול, חמאה ושמן זית, גבינת עומר ובלסמי מיושן עם שמן קורטינה (42 שקלים) וממתק דלעת בסיד עם קיימאק, סירופ גרניום ופיצוחים מלוחים עם שמן מידנייט (44 שקלים). כמוכן, מציעים במקום למכירה את סדרת שמני הזית ראשון המסיק של פתורה.
להזמנת מקומות: 04-6037377
פוד טראק טבעוני שמציע טעימות בחינם ברחבי הארץ
בשבועות הקרובים יסתובב בארץ פוד טראק טבעוני שמציע בחינם לצ'יזבורגר טבעוני של ביונד מיט עם גבינה טבעונית ומיונז טבעוני. בכל יום יחולקו מנות רבות בחינם, כשבכל פעם תוצב המשאית במיקום אחר. ב-24.11 היא תוצב בפארק רעננה, ב-25.11 בסניף טיב טעם ראשון לציון מזרח, ב-1.12 בקניון שרונים, וב-2.12 בישפרו מודיעין. האירוע יתקיים בשעות 16:00-20:00.
שריף מתארח בשרונה מרקט ותפריט מיוחד של אייל שני, תל אביב
ב-19.11 יתארח שריף להופעה בשרונה מרקט. האירוע יחל בשעה שתיים עשרה בצהריים, ויוגש במקום גם תפריט שורות פיתות מיוחד של אייל שני עם מנות כמו שורה של נתחים אינטימיים וירקות שורש צלויים לילה שלם בתנור לבנים (19 שקלים), שורה לבן עם פרח כרובית מוזהב, טחינה, עגבניות ובצלים ירוקים (13 שקלים) ושורה רטטוי בפרפום עגבניות (15 שקלים).