אלדד שמואלי הפך את אלחנן בקיבוץ משמרות ליעד חובה לחובבי הפחמימות. בהתחלה בזכות לחם המחמצת הענק והנפלא ומגוון מאפים מדהימים, כולל להיט קרואסון כנאפה אחד שבלתי אפשרי לדבר על אלחנן מבלי להזכיר אותו, ובהמשך גם בזכות מגשי ארוחות בוקר ששמם יצא למרחקים וארוחות ערב טובות. שמואלי היה שם לפני גל הפטיסרי והבולנז'רי הבוטיקיים שהיום הרבה יותר קל למצוא ברחבי הארץ, ובמידה מסוימת ניתן לזקוף לזכותו קרדיט בכל מה שקשור לסטנדרט של אותם מקומות.
כבר שנתיים ששמואלי לא נמצא באלחנן וממש לאחרונה, אחרי עבודה ממושכת - הוא חונך את המקום החדש שפתח בפארק כרמים בקריית ענבים עם עוד 2 שותפים: נעה אפייה מקומית. לאביו הקדיש את אלחנן, על שמו, וכעת הוא מעניק למקום את השם של אמו. לנעה אפשר להגיע ולשבת במקום או לאסוף מאפים, כריכים, מטבלים, ממרחים, סלטים. אם תרצו, בית קפה גראב אנד גו עם אוכל מוקפד, איכותי וטרי (המחירים לא זולים והמנות לא גדולות במיוחד, אבל מדובר בפרודוקטים מובחרים ומשובחים).
הוויטרינה כוללת מאפים כגון חלות, לחמי כוסמין ומחמצת (עם אפשרות לרכוש גם רק חצי לחם), כריכי גאודה/סלמון/ביצים, לחם שוקולד, קרואסונים במילויים שונים, קנלה דה בורדו, קואין-אמאן, מקלות גבינת קומטה ודבש (ממכר עבוד ילדים), בוסטוק שקדים, בוסטוק פיסטוק ועוד. במקרר יש מגוון ממרחים, סלטים ומנות כמו דג מטיאס כבוש עם ביצה רכה וירקות, פורל מעושן עם תפוחי אדמה ורוקט על קרם חזרת, סלט ירוק, סלט פאטוש, מבחר ירקות צלויים בליווי גבינות טובות ולא מעט ממרחים. כשגל החום יירגע, אפשר להרכיב כאן סל פיקניק מושלם.
דגמנו סלט ירוק (41 שקלים) עם ויניגרט מצוין, שעועית ירוקה חלוטה לצד איולי שומי קרמי (24 שקלים), פורל מעושן עם קרם חזרת עוקצני ולא מתחנף (32 שקלים), כריך סלמון בקרואסון (38 שקלים) שנזלל בהנאה, מקל גבינת קומטה (16 שקלים) שתוספת הדבש נתנה לו קיק מתקתק נעים, ניגבנו סקורדליה (24 שקלים) עם פרוסות לחם המחמצת המושלם של שמואלי וקינחנו עם קנלה דה בורדו (16 שקלים) מהטובים שאכלנו, קואין-אמאן מענגת ודביקה במיוחד (16 שקלים), בוסטוק שקדים (18 שקלים) שהתעלה על בוסטוק הפיסטוק הטעים גם הוא וקרואסון פנטסטי (16 שקלים) במילוי שמנת חמוצה מוקצפת ופירות יער שנשמח מאוד לחזור לכאן בשבילו במהרה.
מדובר ביעד אטרקטיבי, גם אם לישיבה במקום וגם אם להצטיידות וכבר עכשיו זהו לחלוטין מקום ששווה עצירה בדרך לירושלים לטובת ארוחה. אבל החדשות היותר משמחות בהקשר של נעה הוא התכנון לעתיד הלא רחוק: קונספט של בייקרי במהלך היום ומסעדה בשעות הערב. שמואלי, שהוא לא רק אופה מוכשר אלא גם שף בעל ניסיון, מכשיר עם צוות המקום טאבון מפלצתי, וביחד הם מקימים ומדייקים תפריט שבעוד כחודשיים-שלושה יוצע גם לארוחות ערב. עד אז המקום גם יהיה נעים יותר לישיבה, עם בר ומרפסת שפונים לנוף ההרים. יש למה לצפות.
נעה אפייה מקומית, קריית ענבים (בווייז: נעה אפייה מקומית). ראשון-שישי 08:00-16:00