אם עד לפני כמה שנים האטרקציות הקולינריות העיקריות בעכו היו חומוס מצוין ואורי בורי אחת, בשנים האחרונות נפתחו בעיר עוד ועוד מסעדות טעימות ומעניינות כמו סבידה או אלמארסה למשל, ועכשיו כל ביקור בה כולל גם התלבטות איפה לאכול.
אל ההתלבטות הזו תתווסף בשבוע הבא מסעדה חדשה נוספת עם שני יתרונות שאין לאף מסעדה אחרת בעיר. מדובר במסעדה בשרית כשרה, מצרך נדיר למדי בעיר הנמל הצפונית. מה היתרון השני? המסעדה ממוקמת בחלל הכניסה של אולמות האבירים בעיר שנבנו במאה ה-11, ממש בתוך מצודת עכו העתיקה.
בין כל הקשתות וקירות האבן העתיקים, פתחו שלושה שותפים; שני ילידי העיר (אחד מוסלמי ואחד נוצרי) והשף אורי ארנולד (ארנולד'ס,) את מסעדת Roots (שורשים) . "כל אחד מאיתנו הביא למקום ולתפריט את השורשים שלו, ולכן קראנו למסעדה שורשים", מספר ארנולד.
תפריט המסעדה משלב בין מנות מקומיות וערביות לבין טכניקות בישול מודרניות, כמו גם מנות אירופאיות בודדות, המושפעות גם הן מהמטבח המקומי. המסעדה כשרה ובשרית, אבל התפריט עושה שימוש במוצרים טבעונים כמו גבינות לבנה או פרמזן טבעוניות.
אז מה אוכלים כאן? התפריט של המסעדה עדיין בהרצה ועוד עלול להשתנות מעט, אבל במנות הראשונות אפשר למצוא שווארמה דג - שבבי מיקס דגים על תלולית טחינה ובצל בסומק (42 שקלים); קרפצ'יו עגל עם שמן זית, חומץ בלסמי, פינוקים מתשנים מהשוק וגבינת פרמזן טבעונית (56 שקלים) וכמובן עראייס, שפה קוראים לו בשם "ערסונים" - מיני פיתות ממולאות בשר כבש עם טחינת עמבה בצד (45 שקלים).
במנות העיקריות מככבות כופתא בטחינה - קציצות בקר וטלה מבושלות בטחינה חמה (62 שקלים); צלעות הסולטן - ספייריבס טלה מתקתקות לצד פריקי (98 שקלים) ומנות כמו סופריטו עוף עם תפוחי אדמה צעירים או צוואר טלה ממולא אורז, שקדים ופירות יבשים שיצטרפו בהמשך לתפריט.
בגזרת הקינוחים תאכלו ברוטס סיגר בקלוואה חם עם גלידת וניל; פרפה חלבה של אורי עם שערות חלבה ושברי פקאן או מלבי בסירופ רימונים עם שבבי קוקוס מסוכר, כולם במחיר 28 שקלים.
Roots. ויצמן 1, מצודת עכו, עכו. כשר