אחרי שהמרק היפני המסורתי – הראמן - כבש את הלבבות הים תיכוניים שלנו, מגיע הדבר הגדול הבא: מזללת אוכל רחוב יפני ראשונה מסוגה שפותחת את שעריה היום (חמישי, 16.5) ומביאה עימה הבטחה גדולה (וטעימה) וגם בשורה מעודדת.
מאחורי היוזמה השאפתנית עומד דין שושני, שצבר קהל אוהדים לא קטן בזכות ארוחות יפניות שאירח בביתו ובמיוחד בזכות הראמן המעולה ,שיש האומרים כי הוא הטוב ביותר שאפשר לאכול בארץ.
אז מה מצפה לכם ב-Wabi Israel? אוכל רחוב יפני זול ומהיר, כשהשאיפה היא שיהפוך לרשת ויהיו סניפים לא רק בתל אביב, אלא בכל הארץ. בתפריט יהיה ראמן שיעלה 60 שקלים למנה, אליו יתלוו מנות יפניות כמו גיוזה, סנדוויצים יפניים "סנדו", אוניגירי ואטריות יאקי סובה מוקפצות עם שיפודי עוף במחיר בלתי נתפס של 35 שקלים. לא מספיק זול? כריך יאקו סובה באן מלחמנייה מתוקה ממולאת באטריות מוקפצות יעלה רק 25 שקלים ויהיה גם סלט נבטים ב-10 שקלים. כיצד יכסו בוואבי את העלויות? "לפי האקסלים שלנו זה אמור לעבוד", מסביר שושני.
גם אנחנו מקווים שהאקסלים של שושני יעבדו ושהוא כאן כדי להישאר - כי הקונספט נשמע מדהים - אבל בינתיים, עד שנבין אם הוא הרפתקן מושבע או יזם אוכל אמיתי, נחזור לרגע לראמן, שהוא כידוע שם דבר אצל שושני. ב-Wabi Israel הוא מתכנן להכין 3 צירים בסיסיים: עוף, בקר וצמחוני, ותהיה אפשרות להרכיב את הראמן לפי מה שאוהבים בעזרת 3 תוספות אפשריות: שיפוד פלאנק, דג חי ותוספות צמחוניות. הראמן הצמחוני יוגש גם בגרסה החמה וגם בגרסה הקרה. "קילו של אוכל בצלחת" מבטיח לנו דין.
ההזמנה תתבצע בדלפק, וליד יוצב מסך בו תוכלו לראות מה מצבה ומתי היא מוכנה לאיסוף (כן, כמו במקדונלדס או שייק שאק). האוכל אמור להיות מוכן במהירות הבזק, או כמו ששוני מסביר את זה: "באים, אוכלים והולכים".
"יש מסעדות שרוצות למכור קצת וביוקר. אני מאמין בהרבה ובזול", הוא מסביר. "מקסימום לא נצליח, לפחות עשינו ניסיון". בשביל הניסיון הזה דין עשה חיבור ל"חבר מהבית" שלא מגיע מעולם המסעדות ושמו יוני בן צבי, ולקח עימו לפרויקט 2 אנשי צוות ותיקים שעובדים איתו כבר שנים.
בזמן ההרצה המקום צפוי להיות פתוח בראשון-חמישי בשעות 12:00-23:00. החל משבוע הבא שושני מבטיח לפתוח גם בצהרי שישי (בשבת המקום מתוכנן להיות סגור).
Wabi (וואבי). דה פיג'וטו 23, תל אביב