בשוק תלפיות החיפאי יש נציגות קולינרית מכובדת: מסעדה תאילנדית, וייטנאמית, 2 פיצריות מעולות, לא מזמן נפתחה ראמנייה חדשה ועכשיו הבניין הכי מסקרן בשוק, זה שממוקם בסירקין 21, התחדש גם במזללה מקסיקנית בשם Taco Tia. מדובר ב"חלון" יפה ומעוצב בתוך קיר עם דלפק הזמנות ומאחוריו מטבח. המיקום שבו נפתחה Taco Tia - הרחבה התחתונה של מבנה משנות ה-70 של המאה הקודמת - הפך בשנים האחרונות לספוט קולינרי תוסס שמאכלס בתי אוכל מעניינים כמו מעדניית Mile mala ומאפיית Breada, ובקומה השנייה פועל בית קפה Nunu. גם בית הקלייה קפה טלק נמצא כאן ויש אפילו רופטופ בר על הגג.
את התפריט בטאקו טיה הרכיב דני ברון, והוא מציע טאקו, בוריטו או קערה, כשכל אחת מהמנות מגיעה ב-3 גרסאות: בקר, פרגית או צ'ילי קון קרנה טבעוני מרדיפיין מיט. השילוב שעשו כאן בין מרכיבים מהמטבח המקסיקני גאוני: טאקו ברבקואה עם אסאדו, גוואקאמולי, פיקו דה גאיו, צ'ימיצ'ורי, בצל מוחמץ, כוסברה ואיולי חלפיניו הוא פשוט ביס חלומי. גם הטאקו פויו מעולה: פרגית, סלסלה רוחה ואיולי צ'יפוטלה. הגרסה הטבעונית היא טאקו צ'ילי קון קרנה עם תבשיל רידיפיין מיט (19 שקלים ליחידה או 52 שקלים לשלישיה). יש אפשרות לבחור בין טאקו רגיל לטאקו מקמח תירס ובשני המקרים זה מספק ביס מושלם של אוכל חמוץ, חריף, קריספי ורך.
מנות הבוריטו מגיעות עם אותם מרכיבים כמו בטאקו (אסאדו, פרגית או עם צ'ילי קון קרנה טבעוני) רק בתוספת אורז ושעועית. התוצאה היא מנת אוכל רחוב שאני צופה כי תגיע להיכל התהילה של מאכלי הרחוב הכי שווים בארץ. מדובר במנה גדולה שארוזה היטב ובה כל המרכיבים מסודרים נכון, הדוקים בזכות גלגלול מקצועי של הטורטייה ומוגשת רטבים מוצלחים: איולי צ'יפוטלה מעושן חרפרף, איולי חלפיניו ואיולי סלסלה ורדה עם 3 סוגים של עגבניות שנאפות עם בצל ותבלינים. מחיר המנה 52-56 שקלים.
המנה השלישית בתפריט היא קערת BOWL כלומר אותם המרכיבים של בוריטו רק מפורקים בתוך הקערה, למי שמעדיף בלי טורטיה או טאקו בארוחה (54-59 שקלים). חוץ מהאוכל יש פה גם מרגריטה קפואה מיוחדת עם ליים (22 שקלים), צ'ייסרים ובירה.
מי שהביא לשוק תלפות את הבשורה המקסיקנית הוא הבעלים של Pho26 האהובה, אייל מנסור. בצמוד לטאקו טיה פועל Zero Zero - בר יינות טבעיים ראשון מסוגו בארץ. הוא נפתח לפני שנה בדיוק ונשאר מתחת לרדאר שלנו. הבר הזה בעל אג'נדה שונה ומעניינת: זירו זירו הוא מושג מעולם היין הטבעי שמשמעותו אפס תוספות ואפס התערבות בייצור היין - כלומר "לא הוצאנו כלום ולא הוספנו דבר", לא שמרים ולא סולפיטים.
הבר שנושא את השם הוא כאמור בר היין של מנסור וחז, בו הם מגישים תפריט עם פחות או יותר 50 סוגים של יינות טבעיים (38-42 שקלים לכוס, החל מ-150 שקלים לבקבוק) ו-4 נשנושים: פלטת גבינות ולחם (68 שקלים), פיצוחים (14 שקלים), זיתים (14 שקלים) וצלחת פירות מהשוק (38 שקלים). הרעיון הוא לתת את הבמה ליין ועכשיו יש לכם אפשרות לקנות כוס ולשלב ולקנות ליד ביס מקסיקני מעולה. נשמע פורץ דרך? ובכן, גם כשהמרקייה הויטנאמית שלהם נפתחה לא לגמרי הבנו את החיבור בין יינות למרק מהביל, אבל זה עבד ועובד עד עכשיו. אין סיבה שזה לא יעבוד גם עם אוכל מקסיקני.
בימי חמישי-שישי מארחים בבר שפים וטבחים מתחלפים להכנת תפריט אישי. הרעיון הוא לתת במה ולשלב את הקולגות ואת החברים מהתעשייה. בימי חמישי יש גם דיג'יי מתחלף ולפעמים נערכות במקום תצוגות אופנה, מכירות בגדי יד שנייה ותערוכות של אמנים מקומיים.
במקביל לעבודה על הרחבת הרחבה בסירקין 21, אנשי Taco Tia עובדים במקביל גם על פתיחת מקום חדש באזור בת גלים המתפתח, שככל הנראה עתיד להיות המתחרה הגדול של שוק תלפיות.
טאקו טיה. סירקין 21, שעות פעילות: שני-חמישי 12:00-22:00, שישי 12:00-17:00 | Zero Zero שעות פעילות: שני-חמישי 19:00-01:00, שישי 13:00-18:00, לא כשר