בתזמון עם החום הישראלי הכבד והחופש הגדול שמצריך אין סוף פעילויות, ברביעי וחמישי הקרובים (2-3.8) שוק הנמל בתל אביב יארח נבחרת גלידריות מעולות מכל רחבי הארץ. בפעם הראשונה אי פעם, יפעלו זו לצד זו ויטרינות של מגוון גלידריות ויצרנים, כשלחלק נכבד מהן אין נציגות תל אביבית.
כאמור, הפסטיבל מארח גלידריות תל אביביות, חלק מוכרות יותר או פחות וגם לא מעט גלידריות בוטיק רחוקות מהמרכז, וזאת הזדמנות פז לכל מי שעוד לא הגיע אליהן לטעום ולהתקרר. ביניהן: אמיליה החיפאית של דביר ועינת גרשון בה הם מייצרים מידי יום 32 טעמי גלידה, ביניהם אייריש קרים עדין, גלידת חלב קורנפלקס עם שברי קורנפלקס פציחים, מרציפן ועוד; ציגה מירושלים עם "ציגוניות" במלא טעמים מעולים; וגליאלה הדרומית מקיבוץ אורים עם גלידת וניל כחולה, גלידת בזיליקום ובלסמי מצומצם ועוד.
בגזרת הגלידריוות התל אביביות יתארחו גלידת סופטי, שמגישה גלידת סופט-סרבד אמריקרית במגוון טעמי סורבה ושמנת ומבחר תוספות; גלידריית ארטה האיטלקית מנחלת בנימין עם טעמים כמו עוגת מרקו, טיראמיסו, לחם וחמאה, פיסטוק ועוד; בונה בונו עם גלידת עוגת גזר מדוברת, גלידת חמאה חומה ופקאן ועוד; מיסטיק הצרפתית עם טעמים כמו נוגט, אגסים, פיסטוק, פסיפלורה וליקריץ בגביעים עבודת יד; פינולי עם גלידת הצנוברים; מוצ'י של אוקי דקי; מיני מלטס ועוד.
מה לא לפספס?
- אוהבי הגלידה האמריקאית ישמחו לפגוש גרסאות לקינוחים כמו גלידת פיסטוק עם פטל מיובש, פיסטוק קלוי ודבש; אפוגטו א-לה סופטי – סופטי וניל ואספרסו חם, קרמל מלוח ועוגיית לוטוס.
- גלידת "העוגה של מרקו" של גלידריית ארטה: גבינת שמנת, פירות יער וקראמבל שקדים. אין הרבה מקומות שמגישים מנה כזאת.
גלידריית גליאלה מעוטף עזה שבה מכינים גלידת בזיליקום מטורפת, גלידת פאי פקאן עם מייפל ופיסטוק טבעונית.
פסטיבל שוק freez. שוק הנמל (האנגר 12 תל אביב). 2-3.8, ימים רביעי וחמישי. שעות פעילות: 17:00-22:00