השף ישראל אהרוני אולי מזוהה אצל רובנו עם המטבח האסייתי, אבל המיזם הקולינרי האחרון שלו קשור דווקא לתחום הבשר: בשבועות האחרונים מפעיל אהרוני יחד עם בנו אורי קצבייה ומעדנייה חדשה, שהתמקמה ממש בסמוך לביתו של השף המוכר ברחוב שנקין בתל אביב.
המקום, שנקרא בפשטות "קצבייה בשנקין", מעוצב בסגנון שכונתי ונגיש ומשרה אווירה נינוחה וחברותית. מאחורי הדלפק ניתן על פי רוב למצוא את אהרוני הבן, כשאהרוני האב פוקד את המקום בעיקר בסופי השבוע (ובאופן שרירותי במהלך היום בכל יום אחר) ומחלק טיפים לאיך לבישול או צליית סוגי הבשרים השונים, כמו גם מה כדאי להכין איתם.
"שנים אני מקטר שאין לנו בשכונה חנות בשר, עד שיום אחד הבן שלי אמר לי 'אבא אמר בוא נפתח קצביה'", מספר אהרוני, "בהתחלה אמרתי לו 'עזוב אותי', אבל אחרי זמן מה הוא הגיע עם המיקום, השותפים ותכנית עסקית סדורה ונכנסתי לזה. עד עכשיו 95% מהאנשים שנכנסים למקום מגיבים בשמחה מאוד גדולה שנפתחה קצבייה בשכונה כי זה באמת משהו שהיה מאוד חסר".
בקצבייה בשנקין ניתן למצוא מבחר רחב של סוגי בשרים - כולם מקומיים בלבד. יש כאן מקרר יישון, ויטרינה ובה נתחים של אנטריקוט, שפיץ שייטל, סינטה, אונטריב, פיקניה, נתח קצבים דק או עבה, שוק טלה, אסאדו ועוד. המחירים נעים בין 75 שקלים לקילו לאסאדו, דרך 165 שקלים לקילו סינטה ועד 210 שקלים לקילו שקדי עגל.
לצד מוצרי הבקר ניתן למצוא כאן גם מבחר נתחי עוף כמו כרעיים, כבדים, פרגיות או שניצל וכן מוצרי בשר כמו קציצות, קבב, המבורגר ונקניקיות שנעשים כולם לפי המתכונים של אהרוני. יש כאן גם מבחר מוצרי מעדנייה משלימים כמו פסטות, רטבים, יינות, שימורים איכותיים, וחמוצים שנמכרים לפי משקל כמו ארטישוקים, חצילים, וסלק. בהמשך יתקיימו במקום גם סדנאות בשרים שיעביר אהרוני ויערכו שירות משלוחים לבשר עד הבית.
"הצד שלי במקום הוא שאני בוחר את הדברים, אני כמו המנהל האמנותי. וחוץ מזה יהיו במקום הרבה פעילויות שאני אחראי עליהן וכולן קשורות לבשר, ובקרוב יהיו לנו גם גלויות עם מתכונים וערכות משתנות למכירה כמו ערכת חמין לחורף או ערכה להכנת בולונז".
קצביה בשינקין. שינקין 56, תל אביב. 03-5455656