גם אם אתם לא מגדירים את עצמכם כפודיז, על מסעדת נומה (noma) בוודאי שמעתם. את המסעדה, שהוכרזה אינספור פעמים בשנים האחרונות כאחת הטובות והמקוריות בעולם (וכמה פעמים גם קיבלה את התואר הרשמי של הטובה מכולם), מוביל השף רנה רדזפי, והיא פועלת בקופנהגן שבדנמרק.
אבל מה לאחת המסעדות המובילות והמתקדמות בעולם ולשווארמה? או, בדיוק בשביל זה התכנסנו. כחלק מתפריט טעימות הקיץ של המסעדה, החליטו בנומה להתייחס למנה המזרח תיכונית הפופולרית (אולי הפופולרית מכולן) בדרך מרתקת במיוחד שהצליחה להטריף את דעתנו.
גם לדעתנו שורש סלרי הוא חומר גלם יוצא מגדר הרגיל וטעים במיוחד, שחבל מאוד שלא משתמשים בו יותר אצלנו בישראל. אם גם אתם, כמונו, מסתקרנים ומתים לטעום מהשווארמה החדשה הזאת (שכבר מוגדרת כאחת ממנות הקיץ האטרקטיביות והמדוברות ביותר על ידי אתרי האוכל מסביב לעולם), תתבאסו לשמוע שהזמנת שולחן לנומה אינה תהליך פשוט במיוחד, וגם אם הצלחתם, דעו כי מחיר ארוחת טעימות בנומה נע סביב 400 דולרים לסועד. לא מעט הקרבה בעבור טעימה משווארמה. אנחנו בינתיים נסתפק בריור על התמונות.