כפי שפורסם לראשונה ב-mako אוכל, מטרלו מעין זיוון, אחד הפטיסריז המוערכים עם הקרואסון הטוב בישראל, מפסיק פעילות בגלל היעדר התיירות בצפון מאז שבעה באוקטובר, וחוסר התמיכה של הממשלה. בפוסט שהעלה הערב (ראשון) באינסטגרם שלו, סיפר עדי פרץ, הבעלים: "לצערי, במדינה שבה עולם המסעדנות הוא בחשיבות נמוכה, אזלו כוחותיי ונגמר האוויר והכסף. יום שישי יהיה היום האחרון של מטרלו כבית קפה בקיבוץ עין זיוון לתקופה הקרובה".
בפוסט שבו בישר על ההחלטה לסגור שיתף פרץ כי "המלחמה ותוצאותיה המצערות מגלות לי מחדש (לצערי) עד כמה 'מטרלו' הייתה חלק מחייהם של אנשים", והתקומם על מדיניות הפיצוי המפלה של הממשלה, שלא מאפשרת לעסקים בצפון לשרוד. "מה ההבדל ביני לבין כפר הנופש הנמצא 20 מטרים ממני ומקבל פיצוי מלא", כתב.
באשר להחלטה, ציין פרץ כי "זו יכולה להיות הפסקה של שבוע, חודש או שנה. אולי נחזור ואולי לא, אולי בתל אביב ואולי בעין זיוון. יש המון שאלות ואין תשובות. גם לא לי. אני כן מתכוון להמשיך את הפעילות בארוחות פתוחות או פרטיות, או בפופ-אפים מיוחדים ובטוח לא אתן למטרלו לגווע". בסוף דבריו הודה "לכל האורחים האהובים שהגיעו בחמש וחצי שנים האחרונות. זה הכל בזכותכם".
בשיחה לפני כחודש, פרץ נשמע מיואש. הוא אמר אז "אני מתעורר בבוקר ולא בא לי לקום. לא בא לי לפתוח את הדלת, לאפות את הקרואסונים בידיעה שאף אחד לא יאכל אותם. זה מבאס. אני הרמתי ידיים". עוד סיפר אז: "אומרים לי כל החברים 'אם אתה הרמת ידיים - באמת הלכה התקווה', כי אני הייתי האופטימי, רק להמשיך לעבוד ולהמשיך לפעול. אבל אמרתי לאשתי ששבוע הבא הגיע הזמן לסגור. בשביל מה לפתוח? בשביל מה? ואני מסתכל קדימה ולא רואה אופק לסיום המלחמה. האריכו למפונים עד סוף השנה, אבל העסק לא ישרוד. מה שאומר שלפחות עד סוף השנה אנשים לא יחזרו. ואני מחפש מקום חדש, בתל אביב. מחפש נכס". אנחנו מודים לו על שנים של מאפים נהדרים, ומקווים שהסוף הזה הוא התחלה של משהו חדש ונפלא.