סניף חדש לארהל'ה קרפ ברולה, תל אביב
אחרי סניף בשוק מחנה יהודה בירושלים, סניף חדש נפתח לארהל'ה קרפ ברולה בשוק הכרמל בתל אביב. במקום מציעים מגוון וריאציות על קרפ במילוי קרם ברולה: קרפ עם קרם ברולה, בננות ונוטלה; קרפ במילוי קרם עוגת גבינה, ממרח לוטוס, קראמבל לוטוס, רוטב טופי קרמל וגלידת דולסה דה לצ'ה; קרפ שוקולד עם אוריאו, אגוזי לוז, נוטלה וגלידת וניל צרפתי; ועוד. 31-33 שקלים לקרפ.

ארהל'ה קרפ ברולה. אלנבי 60, תל אביב

20 שנה לפסטיבל אוכל כפרי במטה יהודה
ב-5-22 באוגוסט יתקיים בפעם העשרים פסטיבל מטה יהודה, עם התאמות נדרשות לתו הסגול, ברוח התקופה. באירועים ייקחו חלק מבחר בשלנים ובשלניות מהאזור שיפתחו את ביתם ואת בתי העסק המיוחדים שלהם, כמו גם ייערכו סיורים קולינריים בין הסירים בשעות השקיעה (160 שקלים לסיור שכולל הדרכה, טעימות והסעה). בין הבשלנים שייקחו חלק: אסנת משה ולילי עזיז שיגישו קובה ומנות כורדיות; עליה גבאי שתציע אוכל מרוקאי; טובה סימון שתכין אוכל קוצ'יני; ושונטל שרביט דרמון שתכין ארוחת טאג'ין מסורתית.

למידע נוסף והרשמה

אוכל קוצ'יני בפסטיבל מטה יהודה (צילום: אלדד מאסטרו,  יח
אוכל קוצ'יני בפסטיבל מטה יהודה|צילום: אלדד מאסטרו, יח"צ

חיים כהן משתף פעולה עם שפים ביפו תל אביב, תל אביב
השף חיים כהן יערוך מדי שישי בצהריים ארוחות מיוחדות עם שפים מרחבי הארץ שכרגע אין להם מסעדה. האורח הראשון בסוף השבוע הקרוב הוא השף יוסי שטרית, ובהמשך יתארחו השף ענר בן רפאל והשף אוהד לוי. בכל פעם יבשלו השפים מנות שונות ביחד ולחוד. הארוחות יתקיימו בשעות 11:00-16:00 במסעדת יפו תל אביב.

יפו-תל אביב. יגאל אלון 98, תל אביב. 03-6249249

מפגשים קולינריים וסיורי אוכל בזמן גליל מערבי
עמותת זמן גליל מערבי עורכת החודש אירועים מיוחדים לקידום הקולינריה באזור. בין היתר ניתן יהיה להצטרף לבציר לילי ולסדנת בישול אוכל דרוזי, או לקיים פיקניקים עם מארזים מיוחדים של בשלני האזור.

לכל הפרטים

זמן גליל: סיורי אוכל בגליל המערבי (צילום: אנטולי מיכאלו,  יח
זמן גליל: סיורי אוכל בגליל המערבי|צילום: אנטולי מיכאלו, יח"צ

ארוחות שיפודים מיוחדות בפאסטל, תל אביב
השף קובי בכר מציע בימי שני במסעדת פאסטל ארוחת שיפודים מיוחדת מ-18:00. בין המנות שיוגשו: בצל ירוק, פטה צאן וויניגרט לימון שרוף (18 שקלים); תירס גילי עם חמאה ועירית (46 שקלים); קלמרי סגול עם מסבחה ופלפל שיפקה (62 שקלים); שרימפס קריסטל עם שום קונפי וויניגרט סרטנים (72 שקלים); וכבד עוף עם פטרוזיליה, סלרי, משמש אוזבקי ובצל סגול (52 שקלים).

פאסטל. שדרות שאול המלך 27, תל אביב. 03-6447441

תפריט חדש בגלוטריה, תל אביב
המסעדה נטולת הגלוטן של שף ערן זינו מציעה תפריט חדש שיוגש בשעות 16:00-19:00. בין המנות: סלט תפוחי עץ עם בזיל, רוקט וגבינת מוצרלה קרועה (38 שקלים); רוסטביף פרוס דק עם בצל צלוי, צנונית, סוכריות שרי ואיולי שקדים (56 שקלים); ואינטיאס בכבישה ביתית עם שמנת חמוצה, עגבניות שרי ועשבי תיבול (56 שקלים).

זינו-גלוטריה. אריה דיסנצ׳יק 5, שכונת רביבים, תל אביב. 03-6837680

תפריט חדש בספרייה, באר שבע
המסעדה מציעה תפריט חדש עם מנות כמו המבורגר נתח קצבים בלחמנייה עם איולי קונפי שום, רוטב הספרייה, חסה, עגבנייה, מלפפון כבוש ובצל פריך (55 שקלים); פורטובלו בורגר בשמן זית עם שום ועשבי תיבול עם איולי שום קונפי טבעוני (49 שקלים); ראש כרובית בתנור בשמן זית, פלפל גרוס ועשבי תיבול על טחינת הר ברכה, עגבניות מגי, עמבה, בצלים וצ׳ילי אדום (39 שקלים); ודוראנגו טורטיה - שלישיית מיני טורטיות עם אסאדו מפורק וצלוי בפלפלים מעושנים, איולי צ׳יפוטלה וכוסברה, בצל מוחמץ, חלפיניו וסלסת עגבניות (45 שקלים).

הספרייה. נפחא 25, באר שבע. 08-6655120

תפריט חדש בספריה בבאר שבע (צילום: גליה אבירם,  יח
תפריט חדש בספרייה בבאר שבע|צילום: גליה אבירם, יח"צ

עוגות גבינה טבעוניות ב-VGF, תל אביב
הקונדיטורית רחלי קורנברג הר דגן מציעה עוגות גבינה חדשות, ביניהן עוגת גבינה שוקולד (79 שקלים); ועוגת גבינה פירות יער ( 120 שקלים).

VGF. נחלת בנימין 86, תל אביב. 058-5971977

תפריט חדש בהילטון ביי, תל אביב
המסעדה בחוף הילטון מציעה תפריט קיץ עם מנות כמו קלמרי ושרימפס מטוגנים (72 שקלים); קבב דג ים עם סלט ברזל ויוגורט (86 שקלים); בוראטה על פירה חציל וסלסת עגבניות (65 שקלים); שרימפס קרצ'ופי מוקפץ בחמאה ויין עם עגבניות מיובשות וקלמטה (72 שקלים); קרפצ'יו בקר עם פרמזן, שמן זית וסלט רוקט (65 שקלים); קבבוני טלה עם טחינה, צ'יפס וירקות שרופים (79 שקלים); ופילה סלמון עם סלט קינואה אדומה וטחינה גולמית (89 שקלים).

חוף הילטון ביי. מלון הילטון, תל אביב. 03-9570555

תפריט חדש בהילטון ביי (צילום: איליה מליקוב,  יח
תפריט חדש בהילטון ביי|צילום: איליה מליקוב, יח"צ



תפריט קיץ במקס ברנר
הרשת מציעה מנות קיץ חדשות כמו קרפ אוראו נמס עם שוקולד לבן וחלב, עוגיות אוראו, נוגט, גלידת קרם וניל ושוקולד חם (56 שקלים); שייק במבה נוגט עם חמאת בוטנים, נוגט, בייגלה, גלידת וניל וקצפת (34 שקלים); ושייק ג'אווה עם בננה, טחינה, תמר, סילאן, פקאן סיני וחלב סויה (34 שקלים).

לפרטים

משלוחי דגים בלולה מרטין, הרצליה
המסעדה וחנות הדגים החדשה מציעה שירות משלוחי דגים ופירות ים חדש, לצד משלוחים של מנות המסעדה. ניתן להזמין לברק (75 שקלים לקילוגרם), טונה אדומה (185 שקלים לקילוגרם), פילה סלמון (110 שקלים לקילוגרם), קלמרי (95 שקלים לקילוגרם) ועוד. אזורי החלוקה כוללים את תל אביב, הרצליה, כפר שמריהו ורמת השרון.

לפרטים: 09-7614242

מולים וירקות שורש בלולה מרטין (צילום: גיל אבירם,  יח
מולים וירקות שורש בלולה מרטין|צילום: גיל אבירם, יח"צ

בירות בעבודת יד בבונה, רמלה
המסעדה האתיופית מציעה לכבוד יום הבירה ב-7.8 האפי אוור בשעות 18:00-20:00, עם בירות מעשה ידי בעלת המקום במחירים מוזלים.

בונה. אסתר המלכה 1, רמלה. 054-7331186

ארוחת שף בפארן, הערבה התיכונה
שף ינון בארי מציע ארוחה מיוחדת לזוגות ולמשפחות הנופשות באזור הערבה. הארוחה ניתנת להתאמה אישית.

לפרטים: 052-4260327

מארזי קינוחים בג'טלק
רשת ג'טלק מציעה מארזי קינוחים חדשים במשלוח. בין המארזים: מארז עם 2 פנקייק, 4 חצאי ופל בלגי מרובע, 2 משולשים של סטורי קייק, 4 כדורי גלידה, 3 רוטבי שוקולד, 3 רוטבי שוקולד לבן, ו-4 קצפות (180 שקלים); ומארז ובו 6 יחידות פנקייק, 8 חצאי ופל בלגי מרובע, 2 משולשי סטורי קייק, סופלה אחד, כנאפה אחת, 4 כדורי גלידה, 8 יחידות קצפת, 2 רוטבי שוקולד, 2 רוטבי שוקולד לבן, ועוד 4 רטבים לבחירה (260 שקלים).

לפרטים

מארזי קינוחים של ג'טלק (צילום: ספיר שבת,  יח
מארזי קינוחים של ג'טלק|צילום: ספיר שבת, יח"צ

תפריט ברוח פסטיבל נבי רובין בדה יאפא, יפו
מ-7.8 ובמהלך חודש אוגוסט יציעו בדה יאפה תפריט ברוח הילולת נבי רובין עם סעודות שיוגשו מדי יום שלישי מ-19:00. 180 שקלים לאורח.

דה יאפא. בית האשל 31, שוק הפשפשים, יפו. 03-7550855

שוק הנמל מתגייס למען חקלאים ויצרנים קטנים, תל אביב
שוק הנמל בתל אביב מציע בימים שני עד חמישי ליצרנים קטנים וחקלאים להתארח בדוכן ברחבה החיצונית של השוק ללא עלות.

לפרטים: info@shukhanamal.co.il