הקוג'י בורגר של יובל בן נריה מרחיב פעילות

לאור ההצלחה הפופ אפ של יובל בן נריה מרחיב את פעילותו. בכל ערב (למעט ראשון ושישי) החל משעה 18:00 ועד 22:30, יוצע לצד התפריט הרגיל של טאיזו טאון הבורגר המיוחד של בן נריה. גרסת הקוג'י מכילה בשר בקר שמפורק לאחר שנצלה באיטיות רבה על עמוד מסתובב (כמו שווארמה), ומוגש בתוך לחמניית חלב רכה המשוחה באיולי יפני ומוגשת עם חסה, עגבנייה ומלפפון כבוש (58 להמבורגר בלבד, 78 עם צ'יפס).

טאיזו טאון – גבעון 12, תל אביב יפו.

בושוויק חוגג חמש עם בלאדי מרי ללא הגבלה

בר האוכל מקבוצת האימפריאל חוגג חצי עשור עם שלל אירועים, תפריט קוקטיילים חדש ושפים שמגיעים לערבים מיוחדים. גולת הכותרת של החגיגות הוא בראנץ' חדש ובו יוגש הקוקטייל שאין בראנץ' ששלם בלעדיו - בלאדי מרי - ללא הגבלה. ב-19.5 תתארח המאסטר שפית איתיאלה היאט עם מאפים מעשה ידיה, ובמסגרת הבראנץ' הבלאדי המפורסם של המקום יוגש ללא הגבלה בשלל גרסאות, ועם היצע גרנישים מסחרר לבחירתכם, ביניהם: בייקון, שיפודי שרימפס, גאודה, שיפודי ירקות, קורנישונים, עלי שמיר ועוד. בשבתות הבאות תפריט הבראנץ' ישתנה, אבל הבלאדי יישאר.

בושוויק – נחלת בנימין 28, תל אביב.

בלאדי בראנץ' בבושוויק (צילום: בן יוסטר)
בלאדי בראנץ' בבושוויק|צילום: בן יוסטר

מאסטר קלאס עם השף קונדיטור הצרפתי אוליבייה לאינה

למי שמעוניין להכין מתוקים בעצמו - שיתוף פעולה ראשון מסוגו בין מוסד ישראלי לבין בית הספר הקולינרי היוקרתי מפריז 'ריץ אסקופיה', מציע כתת אמן עם השף הקונדיטור אוליבייה לאינה. במאסטר קלאס בן יומיים שיתרכז בקונדיטוריה צרפתית קלאסית ומקצועית, תוכלו ללמוד איך להכין במו ידיכם מאפים נחשקים כמו קווין אמאן, קרואסון ביקולור, פלאן באסקי, טארט 'תשוקה' ועוד. המרכז הקולינרי אורט דן גורמה יארח את ללאינה, שהיה בעלים של מסעדת מישלן וכיום מלמד את רזי האפייה הגבוהה בבית הספר הפריזאי הנחשב לקונדיטוריה. בשיתוף הפעולה הזה תוכלו לספוג השראה מבית הספר הפריזאי שמכשיר את השפים הגדולים באומנות הקונדיטוריה והבישול הצרפתי, במוסד שלא במקרה נקרא על שם אחד השפים שמזוהים עם הולדת המטבח הצרפתי המודרני. עלות הרשמה למאסטר קלאס: 2,100 שקלים.

לפרטים והרשמה.

כיתות אמן ממאסטר קלאס (צילום: Ecole Ritz Escoffierr)
כיתות אמן ממאסטר קלאס|צילום: Ecole Ritz Escoffierr

הגלידה האסייתית של ישראל אהרוני

רשת הגלידה דלי קרים והשף ישראל אהרוני משתפים פעולה למהדורה מוגבלת של שלושה טעמים בהשראת המטבחים האסייתיים: קרמל מיסו, סורבה שזיפים עם ג'ינג'ר, וסורבה קוקוס עם קארי פלפל צ'ילי חריף. הטעמים החדשים יימכרו לזמן מוגבל בסניפי רשת דלי קרים, כשיחידה (כ-500 גרם) תעלה 40 שקלים והסדרה המלאה של שלושת הטעמים תעלה 105 שקלים.

סניפי דלי קרים ברחבי הארץ – לסניפים.

גלידות אסייתיות (צילום: אסף קרלה)
גלידות אסייתיות|צילום: אסף קרלה

המטבח של רמה מארח את הילה אלפרט

לכבוד שבועות השפית ועיתונאית האוכל נפגשות לערב מיוחד עם תפריט שרקחו יחד. לאורך הסעודה תצא אלפרט לשוחח עם קהל הסועדים ותספר על החיבור בין השתיים, הזיקה המשותפת להר ולאדמה, מצוות הבאת הביכורים ועל חומרי הגלם שבהן השתמשו. בתפריט בין השאר יוגשו כיסוני תרד טורקי, מסאחן, שוק טלה בבישול ארוך בטאבון ולקינוח מרק מלון ופחזניות. מחיר הארוחה: 346 ש״ח לאורח, לא כולל שתיה ושירות.

המטבח של רמה – נטף. להזמנת מקומות.

גריל בולגרי אמיתי בכפר ראמה

מסעדת ראי שבכפר ראמה המתמחה בשילוב בין בישול גלילי לבולגרי, מוסיפה לחצר המסעדה חיזוק היישר מהכפרים שבדרום בולגריה. הבעלים אדיב סעד, שהתאהב במטבח הבולגרי כשנסע ללימודי פיזיותרפיה, החליט להביא למסעדה את אחד הדברים שקסמו לו במסעדות הכפריות, ובנה במו ידיו גריל משולב טאבון, שמכיל ספינר, ושמופעל בכוח המים על ידי גלגל שיניים ענק. הטאבון עשוי מאבן שמוט ומוסק על ידי גחלי עצי תפוח ודובדבן. שם, בחצר רחבת הידיים מתחת לעץ החרוב, יונחו על גלגל הספינר נתחי כבש גדולים כמו צוואר או ירך, וכן הגירוס היווני, נתח ענק של עגל וכבש על גחלים (80 שקלים). בין המנות החדשות תוכלו למצוא גם פלניני צ'ושקי - פלפל אדום ממולא בבשר ואורז (65 שקלים); אוסובוקו מפורק על מצע קובה נייה צמחונית מבורגול ותפוחי אדמה (78 שקלים); וחציל פאתה מהמטבח השאמי עם יוגורט, טחינה גולמית, גרגרי חומוס, שום קונפי וקרעי קריספי פיתה לבנונית תוצרת בית (35 שקלים).

מסעדת ראי - בולגרית גלילית מקומית, כפר ראמה.

גירוס יווני מעגל וכבש על מצע פיתה ביתית במסעדת ראי (צילום: גליה אבירם)
גירוס יווני מעגל וכבש על מצע פיתה ביתית במסעדת ראי|צילום: גליה אבירם

בראנץ' זוגי בטייסטינג רום

עוד בראנץ' אביבי שמושק בעיר מגיע דווקא בפורמט של ארוחה זוגית. הבראנץ' תוגש מדי שישי (11:00-16:00) בטייסטינג רום, ושם בין המנות יוצעו מקושקשת כמהין על חלה קלויה; העלומות של פינטו עם מטבוחה וקרם פרש; אגז רויאל עם עלומה והולנדייז על בריוש וגרבלקס. כל זוג יהנה משתי מנות פתיחה למרכז שולחן ושלוש מנות לבחירה, לצד שתי כוסות יין ושתיה חמה - וכל זה בעלות של 260 שקלים לזוג (למזמינים עד יום חמישי תנתן הנחה בסך 50 שקלים).

טייסטינג רום – אליעזר קפלן 36, שרונה, תל אביב יפו.

יריד יין בעמק יזראעל

כדי לחגוג את שבועות, בין התאריכים 18-27 במאי, תקיים המועצה האיזורית עמק יזרעאל את פסטיבל חלב ודבש. במסגרת האירועים יתקיים זו השנה השנייה ברציפות יריד היין היזרעאלי באתר רכבת העמק בכפר יהושוע. ביריד ייקחו חלק 12 יקבי "עמק יין", ביניהם: יקב טוליפ, יקב שדות, יקב סימון, יקב ציפורי, יקב סריג ויקב היוגב 8.  ביריד תוכלו למצוא דוכני טעימות ומכירה של יינות מתוצרת העמק, עגלות אוכל, פינות ישיבה ומופעי מוזיקה. כניסה בעלות של 100 שקלים לאדם כוללת טעימות יין ללא הגבלה.

פרטים נוספים: www.eyz.org.il 

טעימות יין במרפסת של מסעדת ספרה

אם אתם מחפשים יין צפוני דווקא באזור השפלה, חפשו בפארק המדע. מסעדת ספרה הרחובותית עורכת אירוע מיוחד בו שף בני מדר, יקבי רמת הגולן והבוטיק של נתי ייפגשו ב-8.5.23 לארוחה אחת בלבד עם טעימות יין ותפריט חד פעמי. הטעימות יערכו בין ערביים במרפסת הירוקה של המסעדה, שם, בעבור 500 שקלים לסועד, יוגשו לצד היינות בין השאר גם טארטלט תפוח אדמה עם טרטר אינטיאס; פטה כבד אווז עם בריוש קלוי; ופילה עגלה מהגליל לצד גראטן תפוחי אדמה.

Sphera Kitchen & bar המדע 18, פארק המדע, רחובות.

ערב טעימות בספרה (צילום: אנטולי מיכאלו)
ערב טעימות בספרה|צילום: אנטולי מיכאלו

בראנץ' אביבי במסעדת AKA

עוד בראנץ' חדש מגיע מקומפלקס AKA מבית דוד טור, שמתחדש בשף איתי קושמרו (לשעבר בית קנדינוף ו-בלו סקיי). קושמרו משיק תפריט בראנץ' בסופי שבוע, שינוע בין השראות מחומרי הגלם של שוק הכרמל ושוק לוינסקי. מנות הפתיחה יציעו שלל דליקטסים מהמטבח היהודי המזרח אירופי, כדוגמת הכבדים של קצבית 'בוצ'ר שופ' המשתלבים עם חזרת מדוכן הבסטה בכרמל, רוסטביף 'מאומצה בשוק' עם גרגרי חרדל, פלפל שחור עוקצני ועוד מיני תבלינים ריחניים המשולבים בשלל המנות מ'חבשוש' בשוק לוינסקי. במנות הביניים והעיקריות אפשר למצוא בנדיקט תרד (62 שקלים), מחבת שרימפס עם קרם עגבניות ופסטיס (78 שקלים), או סטייק אונגלה אנד אגז (92 שקלים) – ואת כל זה ילוו קוקטיילים של בוקר, לסופ"ש נעים יותר.

A.K.A – נחלת בנימין 44, תל אביב.

אקא בראנץ (צילום: אפיק גבאי)
אקא בראנץ|צילום: אפיק גבאי

תפריט חדש במסעדת אריא

אחרי שהתחיל את העבודה במסעדת אריא בגיל 16 לפני עשור, ועלה לאט לאט בסולם הדרגות, שף מושיקו אברהם מקבל את המושכות מגיא גמזו לתפריט חדש שכולו שלו. מושיקו גדל במשפחה בוכרית, כך שבין המנות בתפריט החדש אפשר יהיה למצוא כיסוני מנטו במילוי בשר טלה, או שקדי עגל צלויים, אבל גם מנות מטבח עכשווי כמו פרוסות טרחון עם קמבוצ'ה ובייבי כיסונים במילוי ריקוטה ובשר סרטנים.

מסעדת ARIA - נחלת בנימין 66, תל אביב.

תפריט חדש באריא (צילום: אסף קרלה)
תפריט חדש באריא|צילום: אסף קרלה

פסטה פסאטה מגיעה לחדרה

רשת המזון המהיר האיטלקית "פסטה פאסטה" תפתח השבוע סניף דגל בקניון עופר בחדרה בהשקעה של כ-300 אלף שקלים. בסניף, שמצטרף לארבעה סניפים של הרשת ברחבי הארץ, תוכלו למצוא את להיטי המטבח האיטלקי, כמו משולש פיצה (14 שקלים), פיצות משפחתיות (החל מ -55 שקלים), פסטות טריות (החל מ- 42 שקלים), וגם סלטים בהרכבה (החל מ-25 שקלים).

פסטה פסאטה – קניון עופר, חדרה.

האפי אוור בק-פה האנוי

לרגל האביב מסעדת ק-פה האנוי הוייטנאמית בתל אביב יוצאת בשעה שמחה חדשה. בימים א'-ה' בין השעות 17:00-19:00 תזכו ל-1+1 על היינות והבירות, וכן 15% הנחה על תפריט האוכל.

ק-פה האנוי - מלכי ישראל 3, תל אביב (כשר).

פלטת שירינג קפה האנוי (צילום: יונתן בן חיים)
פלטת שירינג קפה האנוי|צילום: יונתן בן חיים