בסוף השבוע האחרון נערך במלון היוקרתי סיקס סנסס שחרות סוף שבוע קולינרי מיוחד, הראשון מתוך 3 סופי שבוע קולינריים מתוכננים שמושקים פה לראשונה. מעבר לנוף המדברי עוצר הנשימה, לבריכת האינפיניטי המחוממת ולחדרי המלון המפנקים, המלון הפך בשלושת הימים הללו לזירה קולינרית מרשימה בהובלת השף דוד ביטון, שאירח במטבח את ארז קומרובסקי.
אחד האלמנטים הייחודיים של סוף השבוע היה השילוב של שף אורח במטבח. מאחורי הקלעים התהליך כלל פגישות מקדימות של השפים, תכנון מדוקדק והתאמות שנעשו יחד עם צוות המטבח המקומי. הדינמיקה החדשה תרמה לאווירה מרגשת ומלאת השראה, והיה ניכר שצוות הטבחים נהנה מהעבודה המשותפת.
במהלך סוף השבוע נהנו האורחים ממספר ארוחות מוקפדות ומעוררות השראה. בארוחת הערב הראשונה של שף דוד ביטון הוגשו מנות ראשונות כמו סלט ירוק בוויניגרט מנדרינות ועלי כפיר ליים; אנילוטי סלריאק עם ציר פרמז'נו רג'אנו; וגראטן פטריות. בין המנות העיקריות הוגשו בשרים שביטון מיישן במקום כמו איירון סטייק ואנטרקוט. כל מנה נעשתה לשלמות, ועל אף שהמנות הראשונות אינן גדולות, הן היו מספקות.
כשארז קומרובסקי הצטרף למטבח, התפריט קיבל ממד נוסף של טעמים מקומיים. בין המנות שהוגשו היה סלט רשאד אורגני, עלי חוביזה ממולאים בטלה מקומי, סלט עולש בר עם פטה של נאות סמדר ועוד. המנות הראשונות היו נהדרות, והיוו משב מרענן וחי מהגליל. לעיקריות הוגשו בר ים צלוי בטאבון, כתף טלה צלויה בסגנון "מטפונה", מג'דרה בורגול וכרישה צלויה, ופילה בקר מקומי מושחם על הפלנצ'ה. הקינוחים, אגב, היו לא פחות ממעולים.
כששאלנו את השפים ארז קומרובסקי ודוד ביטון איזו חוויה הם רוצים להעביר לאורחים מסוף שבוע כזה, דוד ביטון השיב: "עצם האנרגיה של ארז במטבח איתנו זו כבר חוויה בפני עצמה. אני שנים רוצה לבשל עם ארז וזו הייתה הזדמנות אדירה להזמין אותו". כששאלנו על החידושים במנות, ארז קומרובסקי אמר: "העולש מגיע למדבר, גם הירוק והחוביזה מגיעים למדבר", ודוד ביטון הוסיף: "ארז מביא ירוק ונראה כאן הרבה מנות ירוקות". ארז קומרובסקי סיכם: "אני אביא את השמן זית, לימון וירוק".
שאלנו אותם גם המצב הביטחוני משפיע עליהם מבחינה קולינרית. קומרובסקי שיתף: "בצפון יש תחושה שהמלחמה המרכזית די נגמרה ואנחנו סוג של רוגע. הדברים לאט לאט נפתחים, אבל אנחנו עדיין בטראומה. אי אפשר לבשל בלי שהטראומה תשפיע עלינו אחרי שנה ושלושה חודשים ממה שמדינת ישראל עברה, ובמיוחד הצפון". דוד ביטון הוסיף: "אנחנו מנסים לחזור לנורמליזציה, לחזור לבשל יחד, לשמח אנשים ולעשות יחד ערב שכולו יהיה אוכל ויין טוב. למרות שיש לנו הרבה על מה לא לשמוח, אנחנו מנסים כן לצאת מהשגרה וזה מה שמחזק את העם. זה הכוח שלנו".
מעבר לארוחות משותפות הצפויות בכל סוף שבוע קולינרי, ולארוחות הבוקר העשירות והמפוארות, המלון מציע גם סדנאות קולינריות מעשיות ומעשירות, הכלולות בחבילת הנופש: בסדנת "מהמטבח לאמבטיה" מלמדים כיצד להכין ממוצרים טבעיים שיש לנו במטבח מוצרי טיפוח כמו פילינג לגוף. סדנת ההתססה המעשית עסקה ביתרונות המזון המותסס וההנבטה, ממנה יוצאים עם צנצנות שמכינים במהלך הסדנה. בנוסף, ייערכו טעימות יין במרתף היינות האקסקלוסיבי של המלון, תוצע קוקטייל אל מול שקיעה מרהיבה, והאורחים מוזמנים גם לסיור בגינה האורגנית של השף ביטון ולהופעה לילית בקונספט מוזיקה מדברית.
אחרי השקה מוצלחת של הפרויקט, שני סופי שבוע קולינריים עם שפים מובילים נוספים צפויים להתקיים בקרוב: בתאריכים 28.2-1.3 יתארח שף רפי כהן, מי שעשה היסטוריה מקומית במסעדת רפאל ועד היום נחשב לאחד השפים פורצי הדרך בישראל; ואחריו בתאריכים 20-21.3 יגיע שף ענר בן רפאל פורמן, שבמסעדת תריסר שלו בנמל תל אביב הוא מקדיש לכל חומר גלם שלל טכניקות ומחליף תפריט עם כל עונה. בדומה לחוויה עם קומרובסקי, כל אחד מהשפים יכין בשיתוף עם ביטון והצוות שלו (כולל מחלקת קונדיטוריה מרשימה ביותר) ארוחות המשקפות את סגנונו הייחודי.
מחיר: החל מ-3,800 ללילה לזוג, מינימום 2 לילות.
אחרי שהתארחנו סוף שבוע שלם בגן העדן של שחרות, נסכם זאת כך: אין ספק שסיקס סנסס מצליח לשלב בין יוקרה וקולינריה איכותית ולייצר חוויה בלתי נשכחת.
* הכותבת הייתה אורחת המלון