Sally
מטבחים מבוססי לחם הם לא דבר חדש: אלדד שמואלי הופך בשעות הערב את מאפיית נעה למסעדת אש, אנשי ברדא החיפאית פתחו את Kona ומאפיית ווילד ברד לא מפסיקה להשתכלל בדרכה להפוך גם למסעדה בשעות הערב. סאלי (Sally) החדשה שנפתחה בחיפה היא "מאפיה מבשלת" ומי שעומדים מאחוריה הם תומר רוזנפלד (מונא, רדלר) ויהל אברהמס (בר ים ווניה ביסטרו). התכנון של השניים הוא לשלב בין אפייה לבישול ותפריט ההרצה של המקום החדש שלהם מחולק ל-3 קטגוריות: על הלחם (36-56 שקלים), צלחת (36-68 שקלים) ומחבת (68 שקלים).
בגזרת הלחם יש מנות כמו אבוקדו, קונפי שום וטוגרשי (36 שקלים); עשבים, ממרח עגבניות צלויות ואנשובי (42 שקלים); אינגליש מאפין עם תבשיל מנגולד, הולנדז וביצה רכה (48 שקלים); ומקושקשת, חמאת עשבים, ג'רג'יר ובוטרגה (48 שקלים). סקשן הצלחות מציע מנות כמו סטרצ'טלה, מלפפון ושמן זית (52 שקלים); צלחת גבינות עם מוסטרדה, קרקר ולחם כוסמין (68 שקלים); ומנות המחבתות כוללות מנות ביצים אורגניות בליויי לחם וירקות טריים כמו ביצה רכה עם שעועית לימה ובצל ירוק (68 שקלים); טבחה ספרדית עם צ'וריסו ורשאד (68 שקלים); לביבות זוקיני ובצל עם יוגורט וחריף (68 שקלים); וטורקיש אגז עם קייל סגול, יוגורט צאן, ביצת עין וחמאה חומה (68 שקלים).
אחרי תקופת ההרצה המקום יהיה פתוח גם בערבים, אבל בינתיים אפשר לבוא וליהנות מהתפריט המיוחד וגם כדי לקנות לחם ומאפים הביתה ביניהם לחם כוסמין מלא ופשתן, בריוש שמן זית, לחמניות הל, בוסטוק שקדים, שבלול בייקון וצ'דר, טארט עוגת גבינה באסקית וטונקה ועוד.
עומר אל חטאב 4, חיפה. שעות הפעילות בזמן ההרצה: שלישי-שבת 7:00-15:00. לא כשר
נוילנד
בני הזוג נצר ושירן אוהבים לארח וזה ניכר במעדנייה החדשה והנעימה שלהם, נוילנד (ארץ חדשה), ששוכנת בקומה מסחרית של בניין חדש בכרכור. בחוץ יש אזור ישיבה מקורה עם חלון הגשה שמחובר למטבח ואזור ישיבה פנימי, קרוב לוויטרינה ולמקררים, שם ניצב שולחן אבירים ענק מעץ לצד פריטים יפים לבית המוצעים למכירה.
את הקפה מביאים מ"בלומס" ובגזרת האוכל סינבונים מטורפים, כריכים שווים (ולא כשרים) כמו לחמניית פרעצל עם קורנביף, כרוב כבוש, סלמי, חמאה ופרמזן (48 שקלים), כריך קיסר עם שניצל קריספי (42 שקלים), כריך פסטרמה עם סלט ביצים (46 שקלים), כריך קפרזה עם מוצרלה, זיתי קלמטה, בצל מוחמץ ועגבניות מגי (38 שקלים) וטוסט גאודה עם גרידת לימון בלחם קסטן משוח בחמאת אורגנו ואיולי יוגורט (38 שקלים). במקרר גראב אנד גו מחכים סלטים מוכנים, ממרחים ודגים מלוחים לקנות הביתה, למשל רוטב רומסקו, ציזיקי וסלט ביצים (22-27 שקלים), מטיאס (33 שקלים) שום קונפי (27 שקלים) וסלט טונה (27 שקלים) לצד כריכים בתוך בייגלה.
האורנים 22, כרכור. ראשון-חמישי 8:00-17:00, שישי 8:00-15:00. לא כשר
ג'אגר
רק לפני מספר חודשים כתבנו על המבורגרייה כשרה ומפתיעה שמצאנו בשדרה האקדמית של קריית אונו ומאז האזור לא מפסיק להתחדש בעסקי אוכל נוספים. ג'אגר היא קצבייה שמציעה גם תפריט לאכול במקום, או כמו שמכנים זאת בג'אגר: "מהקצב לשולחן". בתפריט הישיבה תמצאו המבורגר כמהין עם ריבת בצל (62 שקלים), צ'יזבורגר (60 שקלים), המבורגר ללא לחמנייה שמוגש עם סלט ירוק ותפוח אדמה אפוי (82 שקלים) ונתחי בשר: ראמפ סטייק (98 שקלים ל-250 גרם), סינטה (142 שקלים ל-300 גרם), ניו יורק סטייק במשקל 600 גרם (259 שקלים) וגם טיבון במשקל 650 גרם (335 שקלים).
השדרה האקדמית 1, קריית אונו. שני-חמישי, שבת 11:00-22:00, שישי 11:00-16:00, שבת 11:00-22:00. לא כשר
ברוקלין 17
ברוקלין 17 היא מסעדה איטלקית כשרה שבה מגישים פיצה בסגנון נפוליטני עם קצוות תפוחים ומנומרים. התפריט מציע רביולי ריקוטה (45 שקלים), סלט פנצנלה (55 שקלים), מנות פסטה ביניהן רוזה מרטיני, מרינרה, קרם פיסטוק ושמנת, קרם פורצ'יני ואלה אליו עם קוביות דג (56-67 שקלים), וגם סביצ'ה וסשימי.
גזרת הפיצות כוללת מרגריטה קלאסית, פונגי עם פטריות, גרטן עם רוטב לבן ותפוח אדמה, פיצה עם תרד ו-4 גבינות, ופיצה בצורת לב עם עגבניות שרי, מוצרלה פרסקה, עלי אורגולה ובלסמי (58-69 שקלים).
שדרות מוריה 29 חיפה, ראשון-חמישי 12:00-23:00, שישי 12:00-14:00, מוצ"ש-23:30